Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlarda İdrar Kaçırma Şikâyetinin Tedavisi Mümkün

Özel Fuar Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş, kadınlarda idrar kaçırma şikâyetinin tedavisi mümkün olduğunu açıkladı.

Özel Fuar Hastanesi Üroloji

Özel Fuar Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş, kadınlarda sıkça karşılaşılan  genellikle hafife alındığına dikkat çektiği idrar kaçırma şikayeti ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemal Selçuk Ertaş, şunları kaydetti: “Kadınlarda görülen idrar kaçırmanın iki tipi vardır. Bunlardan biri, mesanenin aşırı çalışması nedeniyle meydana gelen idrar kaçırmalarıdır ki bunu ‘aşırı aktif mesane’ olarak adlandırıyoruz. Bu tip idrar kaçırmalarını genellikle ilaç tedavileri ve mesane içi botox uygulamaları ile başarılı bir şekilde tedavi ediyoruz. Diğer bir tip ise oturup kalkma gibi hareketlerle, ayrıca hapşırma ve öksürme ile meydana gelen stres tip idrar kaçırmadır. Bu tip daha çok ; kadın iç organlarını mesane ve rahmi, hamak gibi alttan destekleyen pelvik taban kasları diye nitelendirdiğimiz kasların hamilelik ve doğum sonrası gevşemesi neticesinde oluşan idrar kaçırmalarıdır. Aynı zaman da menopoz döneminde hormonal değişiklikler sonucunda da yine bu tarz kaçırmalar görülebilir. Ayrıca obezite ve yaşlanma gibi faktörlere bağlı olarak da stres tip idrar kaçırmaları ortaya çıkabilir. Tedavi olarak özellikle pelvik taban kaslarının güçlendirilmesi amacıyla ameliyatsız egzersiz yöntemleri uygulanır. Tedaviden fayda görmeyen hastalarda ilaç tedavisi ve gerekli görüldüğünde uygulanan mini askı ameliyatı, soruna çözüm getirebilen kolay bir yöntemdir. Kadınlarda idrar kaçırma sorununun ciddiye alınması gerekir ve uzman yardımıyla çözüm bulunabilecek bir rahatsızlıktır.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti