Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Güneyliler AK Parti’ye sandıkta gerekli dersi vermeli

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Güney Beldesi’nde yapılacak seçimde partisinin adayı Faruk Özkan’a destek istedi. Köksal, “Benim Güneyliler’den tek isteğim
bugüne kadar yanlarında durmayıp haksız şekilde Belediyelerini kapatan ve verilen yargı kararını uygulamayan AK Parti’ye sandıkta gerekli dersi vermeleridir” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda dün öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan yerel seçime katılacak Belediye Başkan adayı Faruk Özkan tanıtıldı. Tanıtım toplantısında partililerin yanı sıra CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’da hazır bulundu.
“AK PARTİ GÜNEY’İ
HAKSIZLIĞA UĞRATTI”
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Güney Beldesi’nin AK Parti iktidarı tarafından haksız bir şekilde kapatıldığını söyledi. Güney Beldesi sakinlerinin yılmadan yargıya giderek tekrar belde statüsünü kazandığını ifade eden Köksal, “Güney beldemiz yargıda Belediyeliğini tekrar kazanmasına rağmen yine AKP tarafından haksızlığa uğratılarak uzun süre yargı kararı bilindiği üzere uygulatılmadı. 2002 yılından beri iktidarda olan AKP sadece bu haksızlığıyla değil, bugün ülkemizde yapmış olduğu haksızlıklarla, çürümüşlüklerle, yolsuzluklarla anılan bir iktidar olmaya başladı. Esnaf pandemi döneminde orta direk dediğimiz küçük esnaf, KOBi maalesef yüz üstü bırakıldı. Bugün berberinden, lokantasına, kafesinden, kıraathanesine, restoranından, ayakkabıcısına, simitçisine, çiçekçisine, gündelik çalışanına kadar hak ettikleri destek verilmedi. Tam kapanma dönemi üstelik işlerin en çok açık, esnafın en çok para kazanması gereken Ramazan Bayramı öncesinde esnafın yüzü gülmüyor içi kan ağlıyor.” dedi.
“PARALAR YANDAŞLARA
AKMAYA DEVAM EDİYOR”
Esnafın borcunu ödeyemez hale gelip, Bağ-Kur primini yatıramadığını dile getiren Köksal, “Esnafa verilmeyen destek Türkiye’de uçmayan yolcular için verilen uçak yolcu garantisine gidiyor. Geçmediğimiz köprüler, otoyollar için verilen araç garantisine gidiyor. Yani kamu ihalelerinden en çok pay alan yandaş müteaahhitlere Hazine garantileri adı altında paralar tıkır tıkır gidiyor. İşyeri kapatılıp ekmeğinden olan, ücretsiz izine çıkarılan işçiye Nisan ve Mayıs döneminde bin 500 TL parayı lütfederek destek verdiler. Bin 500 TL günlük 45 TL’ye tekabül etmektedir. İşçiyi resmen açlığa mahkûm ettiler. İşçiden esirgenen para saray ve efradına çifter maaşlara gitti. Eski Bakan Zehra Zümrüt Selçuk bakanlıktan alınırken Kardemir’e 39 bin TL huzur hakkıyla yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Yetmedi babası da Turkcel’e 250 bin TL huzur hakkıyla yönetim kurulu üyeliği yapıyordu. Aile boyu resmen maaş zengini oldular. Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi, sarayda Yiğit Bulut, eski vekiller. Bunların birçoğu çifter maaş alıp keyif yaparken vatandaş işsizlikle, açlıkla, yoksullukla boğuşuyor. Sayısı 11 milyona yaklaşan işsizlerimiz istihdam beklerken paracıklar maalesef çifter maaşlara ve yandaş müteaahhitlere akmaya devam ediyor.” diye konuştu.
“GÜNEYLİLERİN SESİNİ
TÜM TÜRKİYE’YE DUYURDUM”
Bayram ikramiyelerini bekleyen emeklilere gülünç bir zam yapıldığını söyleyen Köksal, “Emekliler bin yüz TL’lik bayram ikramiyesiyle karşı karşıya kaldılar. Emekliden esirgenen para maalesef yine saray ve efradına gitti. Fedakârlık hep halka düşüyor. Ama nedense saray ve efradı bu fedakârlığa hiçbir şekilde girmiyor. Güney beldesi yaşanılan haksızlıklardan bir tanesidir. İfade ettiğim üzere Güney beldeliler bugüne kadar hukuk mücadelesini sürdürdüler, yılmadılar. Yargı kararına rağmen, verilen haklı karara rağmen bu karar aylarca uygulatılmadı. Güney beldesine verilen sözler AKP tarafından tutulmadı. Biz zaman zaman Güneyli hemşehrilerimizle biraraya gelerek yaşadıkları haksızlığı Afyonkarahisarlılara duyurmaya çalıştık. Bu haksızlığı zaman zaman TBMM gündemine taşıyarak Güneylilerin sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalıştım. En sonunda da bunu başardık.” şeklinde konuştu.
“ADAYIMIZ FARUK ÖZKAN’A
DESTEK BEKLİYORUZ”
Güney Beldesi’nin hak ettiği Belediye statüsünü yeniden kazandığını belirten Köksal şöyle konuştu: “Şimdi Belediye Başkanını seçmek için sandığa gidecek. Benim Güneyliler’den tek isteğim bugüne kadar yanlarında durmayıp haksız şekilde Belediyelerini kapatan ve verilen yargı kararını uygulamayan AK Parti’ye sandıkta gerekli dersi vermeleridir. CHP olarak adayımız Faruk Özkan’a inanıyoruz. Onun Güney beldesinde ‘Derman Belediyeciliğini’ en iyi şekilde göstereceğini biliyoruz. Bu konuda Güneyli hemşehrilerimizden Faruk Özkan’a destek bekliyoruz. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin tüm Türkiye’nin tüm İslam Âlemi’nin mübarek Ramazan Bayramının şimdiden kutluyorum. Bayramın ülkemize ve insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini, koronasız günler getirmesini diliyorum.”
ÖZKAN: 7 YILDIR SÜREN AKSAMALARI GİDERMEK İÇİN ADAY OLDUM
CHP Güney Belediye Başkan adayı Faruk Özkan, Güney Beldesi’nde 7 yıl süren aksamalar nedeniyle beldenin geri kalmasından dolayı Belediye Başkan adayı olmaya karar verdiğini belirtti. Özkan şunları söyledi: “Memuriyet hayatımda TMO’da çiftçimize 40 yıl hizmet ettim. Bu hizmetlerin hepsi köylüye dönüktü. Onlara severek hizmet ettim. Hiçbir zaman haksızlığa tahammül edemedim. Siyasi nedenlerden dolayı erken emekli oldum. Beldemizde göreve seçilmem halinde çok amaçlı konserve fabrikası ve çok amaçlı lise yapımı için çalışacağım. Fabrikada sadece bezelye konservesi değil turşu, salça, domates kurutması, patates püresi, cips gibi üretimlerde yapılacak. Fabrika şahsın değil Güney beldesine ait olacak. Üretilen ürün fabrikaya teslim edildiğinde alınan paradan hariç, kış döneminde fabrikanın kazandığı karın yüzde 75’i üreticilere dağıtılacak. Çok amaçlı lise de öğrenim görecek olan öğrenciler böylece Afyon veya başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Çok amaçlı lisede; Sanat Okulu, Marangozluk, Hemşirelik, Tekstil gibi bölümler olacak. Çocuklarımız sabah okula gelip akşam evlerine dönerek evlerinde kalmış olacaklar. Çünkü çocuklar diğer il ve beldeler içerisinde eğitim için çok zorluk çekiyor. Bende bu zorlukları çektim. Çocuklarımızın zorlukla okumalarını istemiyorum. Beldemiz 7 yıl geri kaldı. Belde giriş ve çıkışlarında trafik lambaları yoktur. Onları yaptıracağım. Alt geçitten hayvanlar dahi geçememektedir. Traktörler geçememektedir. Oraları da seçilmem halinde düzenleyeceğim. Köyün ihtiyacı olan soğuk hava deposunun yapımı, köyümüz gençlerine iş imkânı sağlanması için çalışacağım. Belediyemiz kapatıldığında ikiye ayrılan halkımızı birleştirerek çalışacağız.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti