Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mühendis zekidir umutsuzluğa kapılmaz – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Mühendis zekidir umutsuzluğa kapılmaz

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Harita Kulübü tarafından düzenlenen “Kariyer Basamakları” isimli konferansa yoğun ilgi gösterildi. Konferansta; Kadastro Müdürü Vedat Şahinoğlu, İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Neriman Gül Albay, LİHKAB Ali Kazım Telli ve Ayşegül Ersöz konuştular.
TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR
Harita Kulübü tarafından haritacılık mesleğinin farklı kurumlarda ve özel sektörlerde icra eden kişiler öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Konferanstan önce katılımcılara Bölüm Başkanı Doçent. Dr. Saffet Erdoğan hitap etti. Çeşitli disiplinlerde çalışan birbirinden değerli meslektaşları ile biraraya gelmekten son derece memnun olduğunu söyleyen Erdoğan; “Tüm konuşmacılar kendi alanlarında harita mühendislerinin görevlerini, bu kulvarlarda yaptıkları işleri, karşılaştıkları zorlukları, kendi işlerini yapacakları konuşmalarla öğrencilerimize aktarmış olacaklar” dedi.
“İNSAN KONUSUNDA TECRÜBELİYİM”
Kadastro Müdürü Vedat Şahinoğlu, Harita Mühendisliğinin genel durumu hakkında bilgi verdi. Vedat Şahinoğlu, Harita Kulübü mensuplarının kendisini ziyaret ettiğinde, genç simalarla güzel bir sohbet imkanı doğacak olan konferans daveti nedeniyle heyecan duyduğunu söyledi. Anlatacaklarının yanında kendisine sorular sorulmasını isteyen Şahinoğlu; “Program akışı içerisinde hem sohbet yapacağız hem de soruları almaya gayret göstereceğim. Eğitimci kimliğim yok. Ama uzun yıllara dayanan bir idareciliğim var. Mesleğimle ilgili birçok alanda, meslektaş hususunda, özellikle insan konusunda tecrübe sahibi olduk. Bunları sizlerle paylaşmak gerçekten anlamlı ve güzel olur diye düşünüyorum” diye konuştu.
KADASTRO MÜHENDİSLİĞİN ORJİNİ
Her yeri geldiğinde cinsiyetin bir tercih değil bir kader olduğunu ifade ettiğini aktaran Vedat Şahinoğlu, bu noktada herkesin kaderini yaşadığını belirtti. Kendisiden kıdemli olan hocaların eğitimciler olarak öğrencilere daha veciz ve net ifade de bulunarak ince bir ayar yapacağını söyleyen Şahinoğlu; “Mevcut hocalarımız benimde hocalarım sayılır. Onların karşısında hitabetin zor olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Bende dinleyici öğrencilerimiz gibi bu sıralardan geçerek 1983 yılında girdiğim Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği bölümünden 1987’de mezun oldum. Öğrencilerimizin birçoğunun yaşı kadar bu mesleğe emek verdik, katkı sağlamaya çalıştık. Hayalim bir eğitimci olabilmekti. O nasip olmadı. Ama uzun yıllar kader arkadaşlarımla yani meslektaşlarımla kadastro hizmetleri verdik. Kadastro hizmetleri, harita  mühendisliğinin diğer meslektaşlarım kusura bakmasınlar eksenidir, orjinidir. Yani başlangıç meridyenidir. Uzun yıllar vatanımıza, milletimize kısaca insanlığa hizmet ettik” şeklinde konuştu.
UFUK AÇMA
HEYECAN VERİYOR
Kadastro Müdürü Vedat Şahinoğlu kendisine 29 yaşında idarecilik yapmanın nasip olduğunu kaydetti. Yirmi yıla yakın idarecilik tecrübesi bulunduğundan söz eden Şahinoğlu şöyle konuştu: “Dinleyici öğrenci kardeşlerime ufuk ve vizyon verme adına heyecan duyuyuorum. Genel konuşuyorum. Dengeleme v.s anlatacak değilim. Ama hayata dair birşeyler anlatmaya çalışacağım. Birlikte çalıştığım bir çok harita mühendisi arkadaşım oldu. Hatta bu programa gelirken buradan mezun olmuş olan iki meslektaşımı hala aranızda öğrenci olan bir kadeşimi de yanımda getirdim. Aslında onlar beni çok dinlediler. Tecrübelerimizi sizlerle paylaşacağız.”
BAŞLANGIÇ YARIŞMA SINAVI İLE
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde bu zamana kadar çok meslektaş istihdam edildiğini dile getiren Şahinoğlu şunları söyledi: “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne 1988 yılı girişliyim. Hizmet başlangıç tarihinden itibaren biz kuruma 50 kişi olarak girmiştik. Kuruma yarışma sınavı ile girdik. O zaman bizim aklımızdan hep harita mühendisliğinin ne iş yaptığı, hangi kurumlarda görev ifa eder diye geçiyordu. Özel sektörde ki vizyonu, konumu, duruşu, katkısı nedir diye düşünürdük. Şu anki öğrencilerimiz gibi o dönem bizlerin de kafamızda sorular vardı. Ama şu anki öğrenciler bize göre biraz şanslı. Çünkü onların ellerinin altında artık teknoloji var. Artık herkesin elinde bir akıllı telefon var. Tuşlar aracılığıyla hangi kurumların harita mühendisi istihdam ettiğini öğrenmeleri mümkün. Geçmişte bizim böyle bir şansımız yoktu.”
HARİTA MÜHENDİSLİĞİ KARİYER MESLEĞİ
Her mesleğin çok önemli olduğunu, kimseye haksızlık yapmak istemediğini belirten Vedat Şahinoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Mühendislik başlı başına bir iştir. Başlı başına bir sevdadır. Başlı başına bir dik duruştur. Topluma katkı vermektir. Velhasıl her zaman mühendislik öğrencisi olmanın onurunu, gururunu yaşayın. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayın. Dinleyicilere tavsiyem budur. Çünkü mühendislik bir anlamda keskin zekadır, analitik düşüncedir. Düşünceleri çok çabuk uygulayandır. Onun için dinleyici kardeşlerimize mühendislik öğrencisi diyorlar. Sizler mezuniyet akabinde mühendislik kariyerinde mesafe kat edecek bireylersiniz. Bizler bir anlamda yolun sonuna doğru yaklaştık. Bu bir devir teslim ise bizler bu görevleri genç kardeşlerimize teslim edeceğiz. Devletimizin bir çok kurumlarında harita mühendisi istihdam edilmek zorunda. Artık harita mühendisliği bir kariyer mesleğidir. Bunun bilinmesini istiyorum. Genç öğrenci kardeşlerimin hiçbir umutsuzluğa kapılmamalarının altını özellikle çizerek ifade ediyorum.” >> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti