Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Osman Attila dualarla anılıyor

Afyonkarahisar eski milletvekili Osman

Afyonkarahisar eski milletvekili Osman Attila vefatının yıldönümünde dualarla anılıyor

Şair, yazar, folklor araştırmacısı, Basın Şeref Kartı Sahibi, Eski milletvekili ve Afyonkara-hisar sevdalısı Osman Attila, vefatının 42’inci yılında sevenlerince anılıyor.
Osman Attila’nın yeğeni, Afyonkarahisar eski milletvekili, Tarım ve Maliye eski Bakanı İsmet Attila da bir mesaj yayınlayarak amcası merhum Osman Attila’yı andı. İsmet Attila mesajında, “Belki beni çoğunuz Ankara’larda sanır, Afyon’da bir dam çökse yüreğim parçalanır mısralarıyla herkesin gönlünde taht kuran, Afyonkarahisar sevdalısı, Şair, Yazar, Folklor Araştırmacısı, Basın Şeref Kartı Sahibi, Amcam Merhum Osman Attila’yı vefatının yıldönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Osman Attila kimdir?

Osman Attila 1922 yılındâ Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. Gedik Ahmet Paşa İlkokulunu bitirdikten sonra, Afyon Lisesi’nde okudu. O dönemde Alyon Halkevi tarafından yayımlanan Taşpınar Dergisi’nde yazı hayatına başladı. Sonraları Ankara’da Türk Dil kurumu’nun “Türk Dili Dergisi” ile Halkevleri Genel Merkezi’nin yayım organı olan “Ülkü” Mecmuası’nda adını yurt çapında duyurdu. Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği en önemli şairlerden birisi oldu. Şiirleri antolojilerde ve ansiklopedilerde yer aldı. Kütüphanesini, Afyon Gedik Ahmet Paşa Kütüphanesi’ne bağışladı. 1965 Genel Seçimlerinde Adalet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili olarak T.B.M.M’ye girdi ve 4 yıl süreyle, çok sevdiği Afyonkarahisar’ı Meclis’te temsil etti. Sonraki seçimlerde listeye giremedi. 1969’da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Basın Müşavirliğine atandı. Daha sonra Kültür Bakanlığı Basın Müşavirliğine geçti.
Yayımlanan 10’dan fazla kitapları arasında, Afyonkarahisar’la doğrudan ilgili olanlar şunlardır 1. İnaz Köyü Eğitmeni Hasarı Koçak’ın Türküsü, 2. Afyonkarahisar Türküleri, 3. Atatürk 30 Ağustos’u Anlatıyor, 4. Afyon’un Hazineleri (Basılmadı)
50 yaşında evlenen Attila’nın çocuğu yoktur. Osman Attilâ, 20 Nisan 1978 tarihinde Ankara’da vefat etti. Naaşı, Afyonkarahisar’a getirilerek, Asrî Mezarlığa defnedildi.