Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pilsiz, uzun ömürlü saat üretti

Emeklilik günlerini Bozcalar Çarşısı’nda
Pilsiz, uzun ömürlü saat üretti

Emeklilik günlerini Bozcalar Çarşısı’nda el sanatları üzerine yoğunlaşarak geçiren Harbi Başaran, tamircide bekleyen 100 yıllık bir saati örnek alarak tamamı el yapımı yeni bir saat üretti. Pile ihtiyaç duymayan ve günde 1 kez kurularak çalışan saat, evlerin duvarlarını süslemeye aday.
ÖNCE TAMİR ETTİ,
SONRA ÜRETTİ
Ürettiği saat hakkında bilgi veren Harbi Başaran, “Saat tamircisi bir arkadaşımın dükkanında  İsviçre malı olan saati gördüm. Dönemine göre oldukça iyi olan bu saatin en büyük özelliği, yelkovana ihtiyaç duyulmamasıdır. O saati önce tamir ettim, sonra da ‘Ben böyle bir saat üretebilirim’ dedim. El yapımı, yelkovansız saati böylece üretmiş oldum. İlk üretimim için 3 haftalık bir zamana ihtiyaç duydum” dedi.
GÜNDE BİR KEZ KURULUYOR
Huş ağacından yararlanarak ahşap bir saat ortaya çıkardığını söyleyen Başaran, “Birkaç parçası dışında tamamı ile ahşap bir saat ürettik. Bu saatte pile ihtiyaç yok. Dolayısıyla radrasyon tehlikesi yok. Boyamaları su bazlı boya ile yaptım. Saati alın, salonunuza asın, 50 yıl sorun çıkarmaz. Günde bir kez kuruluyor. Burada da orijinalinden ayrılıyor. Bu saatin orijinalinin günde 2 kez kurulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
TALEP GELİRSE
ÜRETİM OLUR
Ahşap saate “Harbi Başaran”ı simgeleyen “H.B.” imzası atacağını belirten Başaran, “Ürettiğim ilk saati eşime hediye ettik. Bundan sonra üreteceklerime ‘H.B.’ imzası atacağım. Duyan arkadaşlarımız, satın almak istiyor. Şimdilik ürettiğim saate bir fiyat biçmedim, ama talep gelirse üreterek satmayı düşünürüm” dedi. >> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti