Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıbbiyeliler’den “milli birlik” vurgusu – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)
Tıbbiyeliler'den "milli birlik" vurgusu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü ve Tabip Odası Başkanlığı tarafından 14 Mart Tıp Bayramı Programı AKÜ Araştırma Uygulama Hastanesi D Blok konferans salonunda gerçekleştirildi.
KONUŞMA
YERİNE
 DEKLARASYON
Programın açılış konuşmasını Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Murathan Leblebicioğlu yaptı. Leblebicioğlu, bayram havasında kutlamayı arzu ettikleri 14 Mart Tıp Bayramı’nı, Ankara’da vahşice ve kalleşçe yapılan terör saldırısından sonra kutlamanın dahi içlerinden gelmediğini söyledi. Bu yıl modern tıbbın Türkiye’de kuruluşunun 189. yıldönümünün idrak edildiğini belirten Dr. Leblebicioğlu; “1970’li yıllar itibariyle resmi olarak kutladığımız modern tıbbın Türkiye’de kuruluşunun ve 14 Mart’a adını veren Tıbbiyeliler’in hareketinin yıldönümünde biraradayız. Ev sahiplikleri nedeniyle Sayın AKÜ Rektörümüze ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Ben bir konuşma yapmayacağım. Konuşmamı tamamen değiştirdim. Bir deklarasyonu Tabip Odası Yönetim kurulu adına sunacağım” dedi.
14 MART YURT
 SAVUNMA HAREKETİDİR
Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Murathan Leblebicioğlu, 14 Mart’ın Tıbbiyeli’nin düşman işgaline karşı direnişi, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirtti. Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri adına deklarasyonu aktaran Dr. Leblebicioğlu; “O gün, tıbbiye 3. sınıf öğrencisi Hikmet Boran’ın önderliğinde, Tıbbiyeliler işgali protesto için toplanmıştır. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamış ve kurumlaşmıştır. Bugün ülkece geldiğimiz noktanın 1919 Türkiyesi’nden aşağı kalır yanı yoktur. Bugün de Türkiye’nin vatanını seven hekimleri, ülke bütünlüğüne ve hekim birliğine sahip çıkmaktadır ve çıkmaya da devam edecektir” diye konuştu.
VATANSEVER HEKİMLER TERÖRE KARŞI
Hekimlerin çok büyük bir bölümünün, marjinal siyasal akımların peşindeki küçük bir hekim topluluğu tarafından yönetildiğini belirten Dr. Murathan Leblebicioğlu, bu yönetime ve tıp camiasının bu haksız temsiline karşı bayrak açtıklarını açıkladı. Dr. Leblebicioğlu; “En temel hak olan yaşama hakkını herşeyin üzerinde tutan, insanı yaşatmayı amaç edinen bir mesleğin mensupları olarak biz vatansever hekimler, ülkemizde ki tüm silahlı terör eylemlerinin son bulmasını ve hiçbir insanımızın aşağılık, kalleşçe terör eylemleri sebebi ile en ufak bir zarar görmesini, yaşamlarını kaybetmelerini istemiyoruz” şeklinde konuştu.
TERÖRLE MÜCADELEYE
TAM DESTEK
“Bir asır önce Atatürk’ün öncülüğünde tüm düşman güçlerine karşı savaşan ve cumhuriyeti kuran kadroların içinde yer alan biz tıbbiyelilerin bugün de aynı heyecanla ülkemizin birlik ve beraberliği için görev başındayız” diyen Dr. Leblebicioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da; Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne ve ulusun birlikte yaşama iradesine bağlı kalacağımızı ilan ediyoruz. Teröre karşı ulusça verilen mücadeleyi desteklediğimizi ve terör eylemlerinin bir an önce son bulması gerektiğini ilan ediyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”
“GÜÇLÜ TÜRKİYE
 İDEALİNE BAĞLIYIZ”
Programın ikinci konuşmasını İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici yaptı. Yemenici, değişik bir konuşma metni hazırlamasına rağmen Sağlık Bakanlığı’nın menfur saldırı da hayatını kaybeden vatandaşlara yönelik 14 Mart Tıp Bayramı’na özel bir metin gönderdiğini bildirdi. 14 Mart tarihinin tıp öğrencilerinin işgala baş kaldırışlarının 97. yıldönümü olduğunu ifade eden Dr. Yemenici şunları söyledi: “Ezelden beri hür yaşamış milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıldönümündeyiz. İşgala karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu Tıp Bayramı. Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimizle her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.”
SOLAK TERÖRÜ VE
SAĞLIKTA Kİ ŞİDDETİ KINADI
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversite olarak Tabip Odası ile birlikte düzenledikleri 14 Mart Tıp Bayramı programı katılımcılarıyla üniversite hastanesin de birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ankara’da gerçekleşen menfur saldırı da hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Rektör Solak; “Bu menfur saldırı bizleri de derinden üzdü. Bizler her gün yeni çalışmalarla, sağlık alanında ki yeniliklerle kamuoyuna güzel haberler verelim, yeni hizmetleri paylaşalım derken bu olanlar bizi ziyadesiyle üzmektedir. Hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın her şeye rağmen 189. tıp bayramını gönülden tebrik ediyorum. İnsan sağlığını iyileştirmek, şifa dağıtmak için başta hekimlerimiz olmak üzere fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanları övgüyü ve tebriği hak etmektedirler. Ancak onlara karşı son zamanda artan şiddeti nefretle kınıyorum. Bu şiddeti telin ederken elden ne gelirse yapmaya da davet etiyorum” dedi.
SAĞLIK ÜLKE DE AFYON’DA DA İYİ
Temelinde insan sevgisi, hedefinde sağlıklı bireyler olan tıp mesleği tarihinin insanlık tarihi kadar eski olduğuna değinen AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, hekimliğin ve sağlık sunumunun çok büyük fedakarlık, gayret ve hoşgörü gerektirdiğine değindi. Solak; “Her insanın en değerli hazinesi olan sağlığını koruduğu için kutsal bir meslektir. Ülkemiz de modern tıp eğitiminin başlanıcı olan 14 Mart tarihi tıp bayramı olarak geleneksel şekilde süre gelmektedir. İlk kutlama 1. Dünya Savaşı’nda tıp öğrencilerince İstanbul işgali sırasında işgal kuvvetlerine tepki olarak gerçekleştirilmiştir. Tıp bayramı böylece tıp mesleği mensuplarının vatan savunması hareketi olarak başlamıştır. Ülkelerin en önemli gelişmişlik göstergeleri başında sağlık göstergeleri gelir. Bu göstergelerin iyi olması sağlık çalışanlarının verdikleri emeğin karşılığıdır. Son yılların sağlık göstergeleri ülkemiz de olduğu gibi ilimizde de oldukça iyi seviyelerdedir. Yapılan araştırmalar ve göstergeler hemşehrilerimizin kamu ve özel hastanelerde aldıkları hizmetlerden memnun olduklarını göstermektedir. Bizler Afyon ilinde hizmet veren sağlık kuruluşları olarak büyük bir aileyiz” diye konuştu.
Solak’ın ardından AKÜ Hastanesi Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salih Çetin Kurşun programın son konuşmasını yaptı. Kurşun, “Hekimler Arası İleşitim” başlığında konuştu. Program kokteyl ile son buldu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti