Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiyatro oyunu beğeni topladı – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu
Tiyatro oyunu beğeni topladı

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmenleri Tayfun Durdu Kurtulmuş ve Çiğdem Çağan tarafından hazırlanan tiyatro çalışması ile öğrenciler tiyatro ile buluştu. Öğrenciler tarafından sahnelenen “Eski Çarıklar” adlı tiyatro gösterisi öğrenci velileri ve mahalle sakinlerinin beğenisini topladı.
“TİYATRO ÇOCUK GELİŞİMİNDE ÖNEMLİ
ROL OYNUYOR”
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tayfun Durdu Kurtulmuş, tiyatronun çocukların gelişiminde önemli rol oynadığını belirterek, “Bu yaştaki çocuklar için tiyatro geliştirici ve eğitici bir öneme sahip. Öğrencilerimizin imkanları kısıtlı olduğu için onları sinema, tiyatro gibi faaliyetlere katılım gösteremiyorlar. Hatta öğrencilerimiz arasında ilk defa tiyatro gösterimi izleyenler var. Velililerimiz de okula gelerek öğrencilerimizle birlikte tiyatro gösterimini izleme fırsatı buldu. En az çocuklar kadar onlar da heyecanlıydı. Bu tarz faaliyetleri okulumuzda her zaman aktif hale getireceğiz.” dedi.
“YENİ DÖNEMDE DAHA
ÇOK SOSYAL ETKİNLİKTE BULUNACAĞIZ”
Okul Müdürü Nihat Selek ise, “Yıl boyunca öğrencilerimiz ‘Eski Çarıklar” konulu tiyatro çalışmasına hazırlandılar. Biz eğitimciler olarak tiyatroları geçmişten günümüze çocukların eğitiminde ve kişisel gelişimlerinde çok önemli ve güvenilir bir yere sahip olduğunun bilincindeyiz. Birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde çocuklara farklı dünyaların kapılarını açan, onların kaliteli vakit geçirebilmelerine olanak sağlayan tiyatrolar, bu yönüyle anne-babaların da etkinlik listelerinin her zaman başını çekmektedir. Faydası sayılamayacak kadar fazla olan tiyatroların çocukların gelişimlerine, dolayısıyla toplumun geneline sunduğu pozitif katkıları unutmamalıyız. Yeni binamızda sahnemizin eksiklikleri var. İnşallah yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getireceğiz. Sahnenin tamamlanmasıyla okulda daha çok sosyal etkinlikleri sergileme şansımız olacak.” şeklinde konuştu.
“2023 EĞİTİM VİZYONUNA UYGUN OLARAK
YAPILANMAMIZ SÜRÜYOR”
2023 eğitim vizyonuna uygun olarak okulda yapılanmaya devam edeceklerini söyleyen Selek, “Bu mahallenin ve bu okulda okuyan öğrencilerin fırsat verilirse neleri yapabileceklerini gördünüz. Genç ve dinamik, idealist bir eğitim kadromuz var. Bu okulun çıtasını gün geçtikçe yukarı çıkaracaklarından emin olun.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti