Aziz Aslan

Mikrodalga Fırına Başımızı Sokuyoruz

Aziz Aslan

Yazı başlığımız tuhaf gelmiş olabilir. Ancak şu an bu yazıyı internet vasıtayla sosyal medyadan okuyoruz ya! İşte hepimiz başımızı mikrodalga fırına sokuyoruz. Elbet bu bir benzetme.

Bilim adamları mikrodalga fırını pek de sağlıklı bulmuyor. Sosyal medya, internet, telefonun da ihtiyaç fazlası sağlıklı değil. Çocuklarımız için hiç değil. İşte bunun için konuya buradan girdik.

Teknoloji elbette faydalı. Yerinde, zamanında ve ayarında kullanıldığı takdirde. Ancak bunun sonu da yok, duracağı da yok. 

Şimdi de yapay zeka çıktı. Faydası var, ama zararını kestirmek zor. Bütün dilleri bilen bir canavar. Sizin bilmediğinizi bilen, durdurulamayan bir gidiş. Materyalist akıl dünyayı bu hale getirdi. 

Sağlam yapımız dediğimiz aileye her koldan saldırı var. Çocukların zaafını biliyorlar. Çocukları etkilemek ve istedikleri şekilde tehlikeli yollara meylettirmeye çalışıyorlar. Çocukları çekiyor. Bizde küçücük çocuklara o telefonları veriyoruz. 

Kitap okuyan yok, kâğıda yaklaşan yok. Yalan yanlış bilgilerle hazıra konuyoruz. 

Yapay zekadan önceki aile ve sonrası aile. Bunu iyi değerlendirmek lazım ve hazırlık yapmak lazım. Devletimiz de bunun önlemlerini almalıdır. Hatta vergi toplama aracı olarak kullanmanın dışında, çocuklarımızın ve gençlerimizin korunmasına da önlem almalıdır.

Dünya düzeni bozulacak. Kimsenin özeli kalmayacak. Herkes tehdit altında. En çok ta çocuklarımız yani geleceğimiz. Dizilerden, ekranlardan, telefonlardan, internetten saldırı var. 

Ama kimsenin umurunda değil. 

Kalbimizle akletmeliyiz. Çocuklarımızı o ekranın karşısından ve telefondan uzak tutmalıyız. 

Ne dersiniz, genç yaşlı hep birlikte kafamızı mikro dalgaya sokmuyor muyuz?

Yazarın Diğer Yazıları