Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de NEBİ projesi anlatıldı

AFSÜ’nün Nesiller Arası Eğitim,

AFSÜ’nün Nesiller Arası Eğitim, Bakım, İletişim (NEBİ) Projesi üniversitede yapılan sunumla anlatıldı

 

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (AFSÜ) okul öncesi çocukların eğitimi ve yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek adına yürütülecek ortak gelişimsel çalışmaları kapsayan Nesiller Arası Eğitim, Bakım, İletişim (NEBİ) projesinin sunumu yapıldı. Sunumu; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan Koç, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü birlikte dinledi.
“PROJE ÜÇ BİRİMİ KAPSIYOR”
SKS Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz, NEBİ Projesi kapsamında Zafer Sağlık Külliyesi arazisinde, temel olarak üç birimin tasarlandığını belirtti. Yılmaz, “Bu birimlerden ilki Kreş ve Gündüz Bakımevi, ikincisi yataklı yaşlılara hizmeti verecek olan Geriatri Merkezi ve üçüncüsü de Gündüz Yaşlı Bakımevi olması planlanmaktadır. Üç birim ile hem okul öncesi çağındaki çocuklara eğitim verilen hem de tıbbi bakıma ihtiyaç duyan ya da sosyal hayata katılmak isteyen yaşlılara AFSÜ’nün akademik ve teknolojik altyapısı ile hizmet veren bütünleşik bir tesis oluşturulacaktır.” dedi.
“PROJENİN UYGULAMASI
İÇİN MESAFE KAT EDİLDİ”
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, özellikle çalışan ebeveynlerin öz bakım becerileri sınırlı küçük yaş grubundaki çocuklarıyla ilgili ciddi pedagojik ve sağlıkla ilişkili sorunlar yaşandığını belirtti. Okumuş sözlerine şöyle devam etti: “Aynı sorunu evde kalan bakıma muhtaç yaşlı bireylerin rehabilitasyonu için de söz konusudur. AFSÜ olarak bu konudaki toplumsal ihtiyacı gidermek adına NEBİ projesini geliştirdik. Bakım ve rehabilitasyon ihtiyacı bulunan, şartlarının uygunluğu tespit edilen aile büyükleri psikolojik ve fiziksel ihtiyaçlarının karşılanıp, bunun yanında sağlık bakım hizmetlerinin de yürütülebileceği bir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile eş zamanlı olarak kurulacak Kreş ve Gündüz Bakımevi ortak çalışmalar yürütecek. Projemizin uygulanmasıyla ilgili hem akademik ve idari birimlerimizin ön çalışmaları belirli bir olgunluğa ulaştı. İlgili bakanlıkların, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, Millî Eğitim Müdürlüğünün, diğer illerdeki ve Afyonkarahisar’daki paydaşlarımızın da bu projede vereceği destek çok önemli. Katılımcı bir anlayışla hedeflerimizi yetkililerle paylaşmaya devam ediyoruz. İnşallah belirlediğimiz takvim doğrultusunda en kısa sürede uygulamaya geçmeye hazırız.” >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti