Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de Demirkırkan dönemi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
CHP'de Demirkırkan dönemi

Anemon Otel’de gerçekleştirilen CHP İl Kongresi’nde kullanılan 291 oydan 176’sını Kemal Demirkırkan aldı. Diğer aday Nevzat Ercan’ın aldığı oy ise 112 oldu. Listelerin tüm üyelerinin oylandığı seçimde CHP’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Fatma Akar, Ayla Albayrak, Mert Efe Aydeniz, Şaduman Balta, Serap Besne, Ömer Bıçak, Ahmet Salih Çiçek, Bora Demiray, Tacettin Demiröz, Savaş Erdoğan, Selami Fidan, Kamil Göçen, Hatice Gök, Bahriye Keskin, Ramazan Kirez, Mustafa Özkan, Vedat Sever, Emre Taban, Funda Tutar, Abdullah Uncuer.

İki aday, kıyasıya rekabet

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Olağan Kongresi, Anemon Otel’de, yaklaşık 600 kişinin katılımıyla düzenlendi. CHP İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan ile eski Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan yarıştı. Halil Ünlütepe, Ramazan Akgöz, Yalçın Görgöz ve Mehmet Ecer gibi isimlerin Nevzat Ercan’a destek verdiği belirtilirken, Kemal Demirkırkan ise Merkez İlçe ve Çay İlçesi’nin açık desteğini aldı.
KEREM CAN, ERCAN İÇİN ÇEKİLDİ
Son ana kadar aday olması beklenen Kerem Can, mevcut İl Başkanı Nevzat Ercan’ın lehine çekildi. İl Başkanlığı’na aday olmak için Divan Kurulu’na başvuran Hasan Evrenkaya’nın müracaatı incelendi. Evrenkaya’nın Disiplin Kurulu’nun kararı neticesinde 2016’nın Ocak ayına kadar hiçbir organda görev alamayacağı anlaşılınca, Evrenkaya İl Başkan Adayı olamadı.
AFYON BİZİM
İÇİN ÖNEMLİ
CHP İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nde Divan Kurulu, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan ile CHP Şuhut İlçe Başkanı Atilla Kahraman’dan oluştu. Divan Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, “Afyonkarahisar’ın önemini hepimiz biliyoruz. Afyon, Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklardır. İçinde bulunduğumuz kurumsal yapı da o iradeden besleniyor” dedi.
KORKU
ÖRGÜTLENMEZ,
UMUT ÖRGÜTLENİR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin umutlu olması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “İktidarın başarısını sürdürmesinde bizim de payımız var. Afyon gibi illerde almamız gereken desteği alamadık. Türkiye’de solun oyunun yüzde 25-30 arasında olduğu söylenir. Bu büyük bir yanlıştır. Toplumun büyük kesimini oluşturan işçiden, emekçiden neden oy alamadığımızı sorgulamamız lazım. Korku örgütlenmez, umut örgütlenir” diye konuştu.
ASIL MÜCADELE İKTİDARLA
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da parti içi kavgaların bitmesi gerektiğini vurguladı. “Seçimin kazananı CHP olsun” diyen Köksal, “Hangi yönetim seçilirse seçilsin, bizim mücadelemiz parti içinde değil, AKP’yle olmalıdır. Ben AKP’nin siyasetiyle mücadele etmeye devam edeceğim. Seçilecek İl Yönetimi, ister benimle bu mücadelede yer alsın, isterse alışılan kavgalara devam etsin” ifadelerini kullandı.
“KAVGALI EVE OY VERİLMEZ”
CHP’nin iktidar olmak için birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu hatırlatan Köksal, “Ben, yeni yönetimle birlikte mücadele etmek istiyorum. 1 Kasım seçimleri bizim için çok zordu. Ekonomik baskı ve Bakan baskısıyla karşılaştık. Çoğu ilçemizde para yoktu. Biz partimize parayla, pulla değil, yüreklerimizle bağlıyız. ‘Kavgalı eve kız verilmez’ denir. Aynı şekilde ‘kavgalı eve oy verilmez.’ İnadına sol, inadına CHP” dedi.
TOPTAŞ’TAN DUYGUSAL KONUŞMA
Eski CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ise duygusal bir konuşma yaptı. Toptaş, “Beni 4 kez önseçimde birinci yaptınız, iki kez İl Başkanlığı görevini verdiniz. Bir kere de milletvekili olma onuru yaşattınız. Bunları unutmam mümkün değil. Bu süreçte benim hakkında yazı yazanlar, yayın yapanlar, dedikodu çıkaranlar oldu. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Benim kırdıklarım varsa, onların da bana haklarını helal etmelerini istiyorum” diye konuştu.
YÖNETİMLER
HEDEF KOYMALI
Eski CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe de İl Yönetimi ve Merkez İlçe’nin kendilerine hedef koyması gerektiğini vurguladı. Ünlütepe, “AKP, merkezde yüzde 60’ın üzerinde oy aldı. Merkez İlçe ve İl Yönetimi demeli ki ‘Bir sonraki seçimde, AKP’nin oyunu yüzde 50’ye düşüreceğim’ diyebilmeli. CHP Genel Merkezi, Yeni CHP gibi baz hatalı söylemlerde bulundu. Sağlaşarak sığlaşırsak, vatandaş bize güvenmez. İl Başkanlıkları, Genel Merkez olmasa da Atatürk’ü benimseyen kişilerle CHP aynı oyu alır” şeklinde konuştu.
GÖRGÖZ’DEN
BELGELİ CEVAP
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eski İl Başkanı Yalçın Görgöz ise hakkında çıkarılan “Yönetimi zamanında paranın nasıl harcandığı belli değildi” söylentilerine cevap verdi. CHP Genel Merkezi’nden, Haluk Koç imzalı “Teşekkür” yazısını gösteren Görgöz, “Yapılan denetim sonucunda İl Başkanlığı’nın Genel Merkez tarafından gönderilen parayı yerinde kullandığı anlaşılmıştır. Bunu dikkatlerinize sunuyorum” dedi. Görgöz, Milletvekili Burcu Köksal’a da “Siz Nene Hatun olun, biz Yörük Efe olalım. Omuz omuza Türkiye’yi kurtaralım” diye seslendi. >> Murat ARISOY’un haberi

BİRLİK MESAJLARI

CHP İl Kongresi’nde yarışan iki aday da birlik ve beraberlik mesajı verdi. İşte o konuşmalar:
KEMAL
DEMİRKIRKAN:
CHP’de sağlam bir üye yapısıyla, kişi ya da grupların hakimiyeti değil, tabandan parti yönetimine kadar, tüm birimlerinde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyoruz.
Halka rağmen siyaset değil halkımızla birlikte geliştirilen siyaseti önemsiyoruz. Halkımızın siyasete katılımını sağlamak için partinin demokratik işleyişini olmazsa olmaz görüyoruz. Emekten yana, demokrasiden yana, dayanışmadan ve özgürlüklerden yana insanları bir araya toplayabilmek için sizlerden destek istiyoruz. İçinde yaşadığımız dönemde haramilerin saltanatını yıkmanın tek yolu Ulu Çınar’ın gölgesinde, Altı Ok’u altında buluşabilmektir.
Bunun için bir olmalıyız, bunun için dik durmalıyız.

NEVZAT ERCAN:
Siyaset, bana ne verecek diye değil, ben topluma ne verebilirim, diyebilmektir. Önemli olan, siyasi hırs ve kariyer beklentisinden uzak bir yapı oluşturmaktır. Biz buna hazırız. Gün, dostluk ve barış günüdür. İleriye dönük hesabı olanlar, kurnazca geri çekilirken ben, bana görev teklif edildiğinde ‘Tabii ki’ dedim. Ben önseçimde ve ilçe seçimlerinde bir tarafta olmadım. Tarafsız kaldım. Milletvekilimiz bizim gururumuzdur. Keşke 1 değil 2-3 milletvekili çıkarabilseydik. İnanıyorum ki bundan sonra, CHP statlarda, spor salonlarında kongre yapabilecektir.

 

EN ÇOK ALKIŞ İNCE’YE
CHP İl Kongresi’ne milletvekilleri ve parti yöneticileri mesaj gönderdi. Mesajlar okunduktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra en çok alkışı Muharrem İnce aldı. Tuncay Özkan, Gürsel Tekin ve Mustafa Balbay da Muharrem İnce’yi takip etti. Mehmet Bekaroğlu ise neredeyse hiç alkış almadı.

 

 

Kazanan KEMAL DEMİRKIRKAN’IN LİSTESİ:

 

Kemal Demirkırkan, Fatma Akar, Ayla Albayrak, Mert Efe Aydeniz, Şaduman Balta, Serap Besne, Ömer Bıçak, Ahmet Salih Çiçek, Bora Demiray, Tacettin Demiröz, Savaş Erdoğan, Selami Fidan, Kamil Göçen, Hatice Gök, Bahriye Keskin, Ramazan Kirez, Mustafa Özkan, Vedat Sever, Emre Taban, Funda Tutar, Abdullah Uncuer.

 

Kaybeden NEVZAT ERCAN’IN LİSTESİ LİSTESİ:

 

Nevzat Ercan, Sevcan Akgöl, Neriman Bağ, Hatice Çengelci, Hasan Alptekin Çetin, Mehmet Dereağzı, Fatma Gürültü, Hakkı Güzel, Halil Hasırcıoğlu, Ahmet Kaçmaz, Haydar Kaplan, Kelo Karagöz, Mustafa Karanfil, Figen Kebabcı, İbrahim Meydanoğlu, İsmahanNergiz, Ayşe Öztürk, Necati Sarı, Cemil Tosun, Hamdi Yakut, Melahat İpek Yılmaz Göktürk.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti