Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremin Ne Faydası Var?

Deprem ülkesi olan Türkiye’de meydana gelen depremlerin neden olduğu düşünülürken yaşanan depremlerin faydasının olup olmadığı da merak edilenler arasında yer aldı. Peki, Depremin ne faydası var?

Deprem ülkesi olan Türkiye’de

Özellikle bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden sonra birçok kişi tarafından fay hatları araştırılmaya başlanmıştı. Peki, Depremin ne faydası var? Deprem olmasa neler olurdu? Detayları haberimizde…

DEPREMİN NE FAYDASI VAR?

Deprem için bulunan fay hatlarının olmadığını varsayarsak, Dünya farklı bir yer olmasına sebep olurdu. Çünkü Gezegenlerin jeolojik yapısını oluşturan etkenler arasında yer almaktadır. Fay hattı olmazsa bir çok olumsuzluk ile karşılaşılabilir. Yaşadığınız yerde depremler ve volkanik gibi büyük afetler olmazdı: Fakat fay hatları ise teknotik plakların birbirine sürtünmesi ile giderek birbirinden uzaklaşmasıyla oluşmaktadır. Fay hatlarının olmadığını varsayarsak deprem ve volkanik gibi doğal patlamalar da gerçekleşmezdi. Fay hatları olmasaydı Dağlar ve vadiler Dünya’nın yüzeyi düz olarak devam ederdi. Yerel altında bulunan Mineraller ve doğal kaynak suları fay hatlarının sayesinde yer altında bulunan minerallerin birikmesinde büyük rol oynamaktadır. Fay hatlarını olmamış varsayarsak doğal mineral ve doğal kaynak suyu da bulunamazdı. Dünya’nın manyetik alanı zayıflar ve güneşten gelen radyasyonlara karşı Dünya korunamayacak durumda kalırdı. Fay hatlarının hayatımızı en çok etkileyen faktörleri arasında yer alan okyanus tabanları oldukça önemlidir. Fay hatları olmamış olsaydı deniz seviyesi kıyı kesimlere ve zemine çıkardı buda sular altında kalmamıza ve öyle bir yaşam sürmemize neden olabilirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti