Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her lise öğrencisini okutacak kapasitemiz var

8’inci Teknoloji Fakültesi Dekanları
Her lise öğrencisini okutacak kapasitemiz var

8’inci Teknoloji Fakültesi Dekanları Konseyi Toplantısı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi ev sahipliğinde başladı.
İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışına Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Hastanesi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Aslan ile beraber teknoloji fakültesi dekanları ve dekan yardımcıları katıldı.
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Uçan ise insanlığın yaratıldığı günden beri çalışan insanlar için sorunları olabildiğini, ancak önemli olanın bu sorunları bir araya gelerek çözmek olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen toplantıda da Teknoloji Fakülteleri’nin sorunlarının masaya yatırılacağını dile getiren Uçan, “Eskiden ilimleri 3 sınıfta toplamışlar. Bunlar hendese, tababet ve ilahiyat. Bu toplantı da hendese ile ilgili sorunların konuşulduğu bir toplantı olacak. Teknoloji Fakültesindeki öğrencilerimiz bir dönem şeklinde işyerlerine staja gidiyorlar değişik illerde. Buralarda öğrencilerin gördükleri ve yaşadıkları sıkıntılar hocalarımız tarafından hem dinleniyor hem de sorunları giderilmeye çalışılıyor. YÖK’ün bu konuda da bizlere verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. İlahiyat, Veteriner ve Teknoloji Fakültelerinin bu tür toplantılarının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda bu platformun çalışmalarının başarılı geçmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ise Türkiye’de yükseköğretimin gidişatı ve Teknoloji Fakülteleri’nin konumlandırılması ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında, 2009 yılında Teknoloji Fakülteleri’nin kurulmasına karar verildiğinde oluşturulan çekirdek ekipte yer aldığını ve bu sebeple yaşanan gelişmeleri hem yaşadığını hem de gördüğünü ifade etti. Türkiye’de her yıl yaklaşık 1 milyon öğrencinin yükseköğretime kayıt olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Geçen yıl lise son sınıflarda okuyan öğrencilerin sayısı 934 bindi. Esasında biz üniversitelerimizde, lisede okuyan bütün öğrencileri okutabilecek kapasiteye sahibiz, ama bu kapasiteyi tam anlamıyla kullanabiliyor muyuz diye de sormak gerekiyor” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti