Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

“Afyon turizmde hak ettiği yatırımı alamadı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, misafir olarak katıldığı İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısında söz alarak meclis üyelerine hitap etti.
“AFYON’A
HİZMET ASLİ GÖREV”
Milletvekili Taytak, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, parti ayrımı yapmadan halka hizmet etmenin Hakka hizmettir düşüncesi ile hareket ettiklerini söyledi. İlçelerden seçilerek vatandaşları temsil etmek üzere demokrasinin temel taşlarından birini oluşturan yerel meclis üyelerine hitap etmekten memnun olduğunu belirten Taytak, “Parti ayrımı yapmadan halka hizmet etmenin Hakka hizmettir düşüncesi ile hareket ederek Afyonumuzu güzelleştirmek için çaba göstereceğiz. Afyon bizim memleketimizdir. Doğup büyüdüğümüz topraklardır. Afyon sevdamız, bizim umudumuzdur. Afyon ile ilgili hayallerimiz var, arzularımız var, kalbimizde hizmet aşkı var ve Allahın izniyle elimizden ne geliyorsa yapacağız, yapmaya devam edeceğiz. Tüm hesapları bir kenara bırakıp Afyonkarahisar’a hep birlikte hizmet asli görevimizdir. Bir yıl boyunca tüm vatandaşlarımızın, herkesin taleplerine karşılık vermeye çalıştık, telefonlarımızı hep açık tuttuk, ulaşılabilir olmaya özen gösterdik, Afyonlunun beklentilerine gerek bürokratik, gerek ekonomik manada karşılık vermeye çalıştık. Bundan sonra da bu anlayışımızdan ödün vermeden çalışmaya inşallah devam edeceğiz.” dedi.
“AFYON İSTİHDAM MERKEZİNE DÖNÜŞMELİ”
Afyon’un nasıl kalkındırılıp, ne şekilde ileriye taşınabileceği, istihdamın nasıl arttırılabileceği üzerine sürekli uğraş verilmesi gerektiğine değinen Taytak, “Bu konularla ilgili sürekli uğraş vermeliyiz. Önceliğimiz Afyonkarahisarımızın daha fazla yatırım almasını sağlamak olmalıdır. Girişimcilere destek vermek olmalıdır. Turizm, sanayi, üretim alanlarında tarımda hayvancılıkta Afyonkarahisar’ı Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri haline getirmeliyiz. Mermerimizi nasıl Avrupa, Asya ülkelerine ithal etmeliyiz. Bunlara kafa yormalıyız. Amacımız, Frig Vadisini, Kocayayla’yı, Eber’i, kendi doğal güzelliklerini, öz kaynaklarını, Kocatepe’yi, Kurtuluş Savaşının yaşandığı toprakları, termalini tanıtmak ve buraya diğer illerden vatandaşlarımızı çekmek, göç vermeden göç almak, sanayileşme konusunda ilerlemek, Afyonu istihdam merkezi haline getirmek olmalıdır.” diye konuştu.
“KAMUOYU OLUŞTURMAK GEREKİYOR”
Resmi rakamlarla yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Taytak şu ifadeleri kullandı:
“2018 kamu yatırımlarının sektörel dağılımlarına göre, tarımda 20 milyon lira, madencilikte 51 milyon lira, imalatta 50 milyon 350 bin liradır. Ulaştırma ve haberleşmede 27 milyon 275 bin lira, eğitimde 25 milyon lira, sağlıkta 27 milyon 192 bin lira, diğer kamu hizmetlerinde 56 milyon 390 bin liralık yatırım yapılmıştır. Toplamda il genelinde 257 milyon 207 bin lira yatırım rakamı sözkonusudur. Afyonkarahisar olarak biz turizmde hiç yatırım almamışız. Termal cenneti olarak, Frig Vadisi gibi bir değerimiz varken biz kamu yatırımlarının turizm kaleminden hiç faydalanamamışız. Her gün her platformda söylediğimiz Kütahya ile ortak hareket ederek kamuoyu oluşturmaya çalıştığımız. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Kocatepe ve Dumlupınar tarihi alanı, Panaromik Dürbün, Savaş Müzesi gibi fikirlerimizin hayata geçirmeliyiz.” şeklinde konuştu.
“YATIRIM MİKTARLARINI
ARTIRMAK İÇİN ÇABALANMALI”
Çanakkale’nin turizm yatırımı olarak 9 milyon 50 bin lira yatırım alırken Afyonkarahisar’ın hak ettiği yatırımı alamadığına dikkat çeken Taytak şöyle konuştu:
“Eskişehir üniversiteler üzerinden 37 milyon 702 bin lira yatırım alırken biz Kocatepe Üniversitesi üzerinden 25 milyon lira yatırım alıyoruz. Kimsenin aldığı yatırımda gözümüz yok. Biz neden daha fazla alamıyoruz? Çaba sarf etmemiz gereken mesele budur. Biz bu yatırım miktarlarını nasıl arttırırız diye düşünüp gerekenleri yapmamız lazımdır. İlimize hizmet paylaştırırken acil ve adil şekilde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda hareket etmeliyiz. 600 nüfuslu bir köye düğün salonu yapmak yerine bir yerin alt yapı sorununu çözmeliyiz.”
“HEDEF GÜZEL AFYON’U
BİRLİKTE OLUŞTURMAK”
“Tüm ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize hakkaniyetli, adaletli şekilde yatırımlar yapılacağına inancım tamdır” diyen Taytak şunları söyledi:
“İstişare mekanizmasını hayata geçiren, yıkıcı değil yapıcı bir siyaset anlayışımız olmalı ve hep birlikte el ele verip Afyonumuzu ve tüm ilçelerimizi ileriye taşımalıyız. Gelecek nesillere güzel bir Afyon bırakmak bizlerin esas görevidir. Belediye Başkanlarımız, bürokratlarımız, meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz, muhtarlarımız hepimiz el ele verip Afyonu ne kadar ileri taşıyabiliriz, nereden tasarruf edip, nereye yatırım yapmalıyız diye düşüneceğiz. İnşallah daha güzel bir Afyonu hep birlikte oluşturacağız. Afyon’a hizmet ve şehrin yararı noktasında önceden olduğu gibi bundan sonra da şehrin emrindeyim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti