Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

VALİ BEY NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR DİYE MERAK EDERKEN…..

Kocatepe Gazetesi 28 Kasım 2014 Cuma 02:00:00
  Milli Eğitim Müdürlüğü’nde etkili ve yetkili bir birim müdürü ve malum sendikadan enteresan bir bilgi aldım. Ne dediler biliyor musunuz; “Vali Bey’in eşi hanımefendiyi, Halk Eğitim Merkezine müdür yardımcısı yaptık, artık Vali Bey’i de yanımıza aldık.”
Elbette, dilin kemiği yok, herkes her şeye bir yorum yapabilir. Böylesi söylentilere ancak hakkaniyetli uygulamalarla engel olunabilir.
Söylentilere bakılırsa eğer, Halk Eğitim Merkezi’ne Müdür olarak atanan zat için, bulunduğu görevde 4 yılını doldurmadan, merkeze getirebilmek için sözde soruşturma açılmış, görev yeri değişikliği verilmiş, ancak sendikalar dava açınca bir çözüm bulmak gerekiyormuş. Hukuksal bir yol bulamadıkları için böylesi formüllerle durumu idare etmeye çalışıyorlarmış.
***
Sayın Valim, bizler bu söylentilerin asılsız çıkacağına inanıyoruz. Sizlerin hakkaniyetli uygulamalarla hem kendinizin, hem de devletimizin saygınlığını koruyacağınızı düşünüyoruz. Sizi, dedikodulardan uzak, ilin saygın valisi olarak görmek istiyoruz. Malum sendikanın başkanı her yerde “Yöneticiler bizim adamımız” diyebiliyor, İdare Mahkemesi kararlarını uygulamayacaklarını ve bunu da il yöneticilerine kabul ettirdiklerini söyleyebiliyor.
Aklıma şu sorular geliyor; Kimi insanda yönetme, kimi insan da yöneltilme geni vardır. İnsanları felakete sürükleyenler, hep sürü halindeki halk kitlelerini, yanıltan kandıranlar olmuştur. Onlar nutuk ustalarıdır. Yalancılığın uzmanıdırlar.
Bizim ihtiyacımız olan yönetme özelliği olan yöneticilerdir. Yöneltme geni olanların amaçları boşa çıkarılmalıdır.
İnsanları; ötekileştirme arzusu, ideoloji, çıkar körleştirir. Bizim eğitim camiasını da makam hırsı körleştirmiş. Ucuz ve seviyesiz yönetme stratejileri eğitim camiasına yakışmaz…
***
Makamlar gelip geçicidir. Yürekli olmalı. Hukukun üstünlüğünü savunan, siyasilerin değil, devletin adamı gibi davranan yöneticilere ihtiyaç var. Yöneticiler iktidara hakim olanların oyuncağı olmamalı….
***
Sayın valim, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan her şeyi bildiğinizi bilmek istiyorum. Müdürlüğün saygınlığını yerle bir ettiler, çalışma huzurunu bozdular, Milli Eğitim Müdürlüğü, sirk demeye dilimiz varmaz ama, adeta bir gösteri alanına döndü.
***
Günümüzde insanlar hakkında fasık mı?, dönek mi? çağdaş mı? ahlaklı mı? dürüst mü? mümin mi? münafık mı? müslüman mı? akla mı önem veriyor? hakka mı önem veriyor? adalet nedir biliyor mu? tarihe mi önem veriyor? bilime mi önem veriyor? emeğe mi önem veriyor? özgürlüğe mi önem veriyor? mütevazilik nedir biliyor mu? sözlerine güven duyulanlar mı? geçmişinden gurur duyuyor mu? insan haklarına mı önem veriyor? evrensel değerlere mi önemi veriyor? Sorularını cevaplamakta zorlanılıyor.
Peki neye önem veriliyor?:
Artık mala, şöhrete, yalana, dolana, talana, yandaşa, hırsızlığa, haksızlığa, dönmeliğe, adaletsizliğe, işbirlikçiliğe, istismarcılığa, sahtekarlığa önem verilir oldu.
Önem verilenler ile önem verilmeyenler karşılaştığında nasıl bir sonuç çıkar?
Hayal kırıklığı kaçınılmazdır.
(Bir eğitimci)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER