Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Aday olsa oy verilecek isimler

Hemen hemen her görüşten ünlü kişiyle röportajlar yapan ve bu yönüyle gündem belirleme yetisine sahip olan gazeteci Candaş Tolga Işık, Türkiye’nin gözbebeği Selçuk Bayraktar’ı televizyon programında ağırlarken konu, siyasete gelmişti. Bayraktar, “Ben siyasete girsem bana oy verir misiniz” diye sorunca Işık “Ben oy veririm” cevabını vermişti. Bayraktar da asıl meselenin gönüllere girmek olduğunu, projelerin devamlılığının esas olduğunu vurgulamıştı.
Ne kadar güzel bir tavır ve yaklaşım…
Ben de buradan hareketle Afyonkarahisar’da Belediye Başkanı adayı olsa oy verilecek isimler listesini yaptım. Buradaki meselemiz, mevcut yöneticilerin yerini bazı kişileri atamak değil; “mevcut isimler sahneden çekilecek olsa topluma kim hitap edebilir” sorusunun cevabıdır.
Öyleyse başlayalım:
Bence ilk sırada Halil İbrahim Baykara olmalı. Duruşu ile, Belediye Meclisi’ndeki tecrübesiyle, dava adamlığıyla her zaman saygı gören; sözüne kulak verilen önemli bir iş insanı. Belediye Başkanlığı’na aday olsa oy verilir, hem de gönül rahatlığıyla…
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin… Mesleği adalet olan, aynı zamanda bireysel tutum ve davranışlarında da adaleti elinden bırakmayan bir Başkan. Okuyan, yazan, araştıran, aynı zamanda kendine özgü uğraşları olan Şahin, Belediye Başkanlığı’na aday olsa oy verilir.
Dr. Kemal Demirkırkan… Afyonkarahisar Tabip Odası’nda başkanlık yapan, siyasi parti il başkanlığı görevini layıkıyla yerine getiren bir hekim. Belediye Başkanlığı’na aday olsa, rahatlıkla oy verilir.
Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Beşer… Çalışkan, girişken, proje geliştirici. Zaman zaman sert çıkışları da olsa da Belediye Başkanlığı’na adaylığını açıkladığı anda büyük destek görür; hazırlayacağı birçok proje ile şehre katkısı olur.
Adnan Demirel… Sevilen, sayılan iş insanı. Siyaseti bilir, ekonomiyi bilir, ihracatı bilir, hayırsever… “Adayım” dese, ardından şehir yürür.
İbrahim Alimoğlu… Çok söze gerek yok, başlı başına bir marka…

Tabii ki isimler çoğaltılabilir; farklı kesimlerden genç ve daha önce yönetim görevlerinde yer almış ya da yer almamış kişiler akla gelebilir.
Zaten kararları partilerin genel merkezleri verecekleri için, bizimkisi temenniden öte geçmez.
Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlısı olsun.

Bu yazıyı okuyanlar, iki cihanda afiyet ve zenginlik içinde yaşasınlar.
KINAMAK ÇARE DEĞİL
Dünyanın kurumsal terör örgütleri arasında yer alan bir devlet İsrail… Birinci sırada Amerika Birleşik Devletleri varsa, ikinci sırada İsrail gelir.
Gazze’de yaptıkları ortada.
Yeni bir şey de değil. Yıllardır katsayısı artan bir zulüm yaşanıyor.
Biz ne yapıyoruz?
Kınıyoruz…
“Biz”in içinde her vatandaşımız, her sivil toplum kuruluşumuz, her birimimiz bulunuyor maalesef.
Elbette en içten dualarımızı gözyaşlarımızla ediyoruz.
Ama bir çare bulmak gerek. Sadece Filistin için değil, tüm insanlığı tehdit eden bu kurumsal terör örgütlerinden kurtuluş için…
Şaşırmayın ünlü hızlı-yemek markalarının, teröristlere desteklerine.
Şaşırmayın, her Ramazan ayımızda duyguları sömürüp sofralara girerek kendini meşrulaştıran zehir içeceğine…
Şaşırmayın, birçok markanın Gazze yerine İsrail’in tarafında yer almasına…
Biz kendimize şaşıralım.
Ne ara uyuduk…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti