Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Behzat Ç.’Den Başka Kimler Aday Olabilirdi?

Siyaset zaman zaman, izlemesi hoşa giden bir dizi filme dönebiliyor. Kendinizi bir siyasi partinin destekçisi gibi değil de siyaset sahnesinin izleyicisi gibi gördüğünüzde epeyi eğleniyorsunuz.
Meselâ şu Behzat Ç.’nin aday gösterilmesine ben durup durup gülüyorum.
Polis amirinin hayatının anlatıldığı Behzat Ç., daha önce anaakım televizyonda yayınlanmıştı, ardından moda hâline gelen “dijital platformlar”da yerini buldu.
Dizide bir ödül gecesinde “Ben iyi bir adam olamadım, ama kimsenin de adamı olmadım” deyip FETÖ’cülerin vereceği ödülü reddeden Behzat Ç. karakterini Erdal Beşikçioğlu oynamıştı. Beşikçioğlu, şimdi Ankara’nın Etimesgut ilçesine Belediye Başkan Adayı oldu. Olabilir, Türkiye demokratik bir ülke. Vatandaşların seçme, seçilme, aday olma özgürlüğü var. Ancak aday olan Behzat Ç mi, Erdal Beşikçioğlu mu? O konu net değil sanırım.
Çünkü kendisi seçmene tanıtılırken “Devlet adamı ve halk kahramanı” olarak nitelendirildi. Anlaşılan o ki Behzat Ç. yetmemiş, bir de merhum Recep Yazıcıoğlu’nun hayatının konu edildiği Vali filmi de hatırlatılmış. Açıkhava toplantısına katılanlar da tuhaftır, bu sözleri alkışlamış. Öylesine ilginç bir durum var ki, Beşikçioğlu da ilk basın toplantısında eğitim sistemi eleştirisi yapmış. Bildiğim kadarıyla ulus-devletlerde yerel yönetimin eğitim sistemini değiştirme gibi bir yetkisi yok. Kafalar karışık sanırım.
Ancak madem buradan ilerleyeceğiz, başka adaylar da siyaset sahnesine çıkabilirdi.
Mesela Muhteşem Süleyman rolünü oynayan Halit Ergenç, İstanbul’a yakışırdı. Malum, ‘Vatanım Sensin’ dizisinde de Mustafa Kemal Paşa’nın görev verdiği bir kahramanı oynamıştı Ergenç.
Mesela Leyla ile Mecnun’un İskender Baba’sı Ahmet Mümtaz Taylan, İzmir için birebir olurdu.
Mesela Erdal Bakkal karakterindeki Cengiz Bozkurt’u “esnaf başkan” diye sahaya sürebilirdik.
Maşallah dizi sektörü çalışkan… Şu sıralar ve öncesinde popüler olan tüm dizilerden karakterleri aday yapabilirlerdi. Ancak çocuk dizilerinde zorlanırlardı; çünkü karakterler genç birer vatandaş oldular; yüzleri değişmiş olabilir.
Allah’tan çizgi film karakterlerini aday göstermediler.
Kral Şakir’den Şakir ve Fil Necati, Rafadan Tayfa’dan Hayri ve Kamil, eskiden çok izlenen Pepee…
Gerçekten siyaset çok eğlenceli.
İzlemenizi tavsiye ederim.

 

TARLADA İZ

 

Afyonkarahisar’ın son dönemde yetiştirdiği genç münevverlerden, MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un, Gazeteniz Kocatepe’de gündeme getirdiği çözüm önerilerini hatırlatmaya devam ediyoruz. Küçükkurt’un seçim beyannamesinin de bu konularla örtüştüğünü gördük.
“Peki ne yapmalı? Elbette vatandaşa kulak verilmeli: Sayın siyasilerimiz! Lütfen geliniz, anlatınız, dinleyiniz, kulak veriniz ve çözümü vatandaşla birlikte üretiniz. Sonra bu çözümü yeniden Ankara’ya sununuz.”
Kentsel Dönüşüm hakkında köşe yazısı, 28 Ocak 2021

“Afyonkarahisar’ı can-ı gönülden sevenler olarak istiyoruz ki, her etkinliğin içinde en çok Afyonlular olsun, her kazanımın içinde bizim insanımız bulunsun.”
Afyonkarahisar Zafer Meydanı’ndaki kurulan çarşı hakkındaki köşe yazısı, 8 Nisan 2022
….
“Ne yazık ki şehir merkezinde eskiden beri süregelen alt yapı sorunları artık Uydukent Bölgesi’nde de yaşanıyor. Yüz yıllık geçmişi bulunan mahallelerimizde her yıl yolları kazıyoruz, alt yapı için paraları toprağa gömüyor, sonra üzerini kapatıyoruz.
Ertesi sene, haydi sil baştan…
Hep konuşulur, tartışılır; altyapının bir daha bozulmayacak şekilde, hiç olmazsa 5-10 yıl müdahaleye gerek kalmayacak şekilde yapılması gerektiğiyle ilgili… Ama ne yazık ki çare bulunamaz. Şehrin eski mahallelerinde durum böyle iken, yeni yapılaşmanın olduğu yerlerde neden buna yönelik gerekli düzenlemeler yapılmamış, anlamak mümkün değil.
Tüm binaların bodrum katlarını, otoparklarını su basan, kanalizasyonun geri teptiği Uydukent bölgesinde yapılaşmanın şunun şurasında 20 yıllık geçmişi var. Özellikle son 5-10 yılda yapılaşma zirveye ulaştı. Ama ne yazık ki altyapıdaki sıkıntı 50 yıl öncesinin sıkıntılarıyla aynı. Binalar yapılırken bunun çaresi düşünülemez mi, planlama yapılırken bunlar öngörülemez mi”
Altyapı hakkındaki köşe yazısı, 8 Mart 2022

“‘Önce yaya’ dedik, refüjlerdeki geçişleri kapattık. Karşıdan karşıya geçiş için yüzlerce metre öteyi gösterdik. Vatandaş isyan ediyor. Eski stad ve eski çimento alanında adeta yeni mahalleler kuruldu. Bunca konutun otopark ihtiyacı ne alemde? Soru ve sorun çok…
Ne yazık ki çözüme yönelik adım pek yok.
‘Şehiriçi trafik’ meselesi vatandaşın kanayan yarası. Gizli ve sızılı gündemi… Bu işe artık bir çare gerekiyor. Yapılan güzel işler bu düzensizliğin, başıboşluğun gölgesinde kalmamalı.”
Trafik sorunu hakkındaki köşe yazısı, 10 Ağustos 2021

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti