Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Lokman Özkul

Boykotta Hayat Var

Ülke görünümlü terör örgütü İsrail’in,7 Ekim’de Hamas’ın saldırısı iddiası sonrası, aslında kendi halkının üzerine bomba atan bu lanetli topluluğun Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı soykırım girişimi 150 güne yaklaşırken, dünya çapındaki kitlesel protestolar da devam ediyor. Ancak bugüne kadar saldırıların durdurulmasına yönelik bir ilerleme kaydedilmiş değil. Kınamadan ve duyarlı insanların protestolarından ibaret. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Güney Afrika’nın soykırım başvurusunu kabul ederek, bu terör örgütünü soykırımcı ilan etti aslında, yalnız bu kan emicilere bir ay süre verdi. Sanki bir ayda ne yaparsanız yapın der gibi. Acil ateşkes veya saldırılarına hemen son ver demek yerine süre vermek de ikiyüzlülüğün bir göstergesi.
Diplomasiden süreç alamayan kitleler terör örgütü İsrail’le ilişkili firmalara boykot çağrısı yapıyor. Amaç ekonomik baskıyla İsrail’e savaş görünümlü soykırımda geri adım attırmak.
Tarihte bunun örnekleri vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Hayber’in fethinde Hayberli Yahudilere karşı uyguladığı boykotla sonuç almış ve Hayber’i fethetmişlerdir. Yani düzenli ve kitlesel uygulanan boykot mutlaka sonuç verir. Bunların derdi imanı! paradır. Para ve menfaatleri için yapmayacakları yoktur. Dünya geneline bunlarla alakalı birçok marka ciddi gerileme gösterdi büyük endişe içindeler. Lakin bu boykot olaylarının daha da büyümesi gerekiyor.
Tabandan Gelen Organik Boykot
Desteklerini açıklıkla belirttikleri için bizim de burada isimlerini zikretmekte sakınca görmediğimiz McDonald’s, Burger King, Dominos Pizza, Papa John’s, Pizza Hut (ABD) ve WIX (İsrail) gibi.. şirketler bazı ülkelerde, tabandan gelen organik boykot kampanyalarının hedefinde. Biz de bu boykot hareketlerini destekliyor ve bu soykırım destekçisi şirketlerin ürünlerinin alınmaması çağrısı yapıyoruz. Bu soykırıma karşı bir tepkileri varsa çıksın açıklasınlar lakin böyle bir açıklama yapmalarının bağlı olduğu yerler açısından mümkün olmadığını düşünüyorum. Soykırımcı terör örgütü üyelerinin ellerinde de bu markaları görebiliyoruz. Yine de soykırımı, bu terör örgütü İsrail’i kınadıkları, tel’in ettikleri bir açıklamaları varsa göndersinler onları da yayınlarız.
Söz konusu şirketler veya ülke görünümlü terör örgütü İsrail’deki şubeleri, açıkça İsrail’in Filistin politikasını destekleyen bir konumda. Ayrıca İsrail ordusuna bağış yapıyorlar. Bu bağışlarla silah mermi, fosfor bombası ve bebekleri çocukları katleden her türlü ateşli patlayıcıları alıyor onlar da.
Bunlar ve diğer destekçi firmalar satışlarında ciddi düşüşler yaşadılar. Dünya genelinde şubelerini kapatanlar oldu. Ülkemizde bildiğim kadarıyla şube kapatan yok. Duyarlı! insanlarımız soykırıma rağmen alışveriş yapmaya, kazandırmaya devam ediyor. Yine de ciddi zarar görmüş durumdalar, hisseleri düştü. Yüzde 4 ile 12 arasında kayıplar var, firmalar için ciddi risk oluşturan düşüşler bunlar. Üç harfli marketlerde ve diğer destekçi marketler ve hala işin bilincinde olmayan süpermarketlerde, ürünlerinde ciddi indirimler yapıyorlar. Yarı yarıya dan daha fazla indirimler var. Sakın ha indirimlere kanıp da almayın bunların ürünlerinden. Bilmeden farkında olmadan terör örgütü İsrail’in Gazze’deki soykırımına destek olabilirsiniz. Bu indirimler şunu da gösteriyor, demek ki bu fiyatlarla kar edebiliyorsalar o zaman çok fahiş fiyatlara da ürünlerini satmışlar. Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurulu bu şirketlerle ilgili gerekli yaptırımları uygulamalılar. İşini dürüstçe yapan, milletin kanını emmeyen, teröre ve destekçilerine katkı vermeyen, soykırımı desteklemeyen hatta karşısında olan bütün firmaların, şirketlerin yanındayız, Allah kazançlarını daha da arttırsın.
Biz insanlığa, bebeklere çocuklara, masum sivillere düşman olan firmaların karşısındayız. Kendileri ahlaksızca billboardlarda reklam panolarında yer verdiği için bir markadan açık açık buradan bahsedeceğim. Domestos adlı marka, Filistin Bayrağı simgesini de görsele işleyerek, mikroplara geçit yok demiş. Kimin mikrop kimin temiz olduğunu, hatta lanetli olduğunu herkes biliyor. Bu kadar aleni bir şekilde müslüman topraklarında bunu yapabilmek büyük bir cesaret ve çok büyük bir densizlik. Müslüman mahallesinde salyangoz satmak deyimine cuk diye oturuyor. Feraset sahibi halkımız ne olduğunu anlar ve maddi anlamda gerekeni yapar.
Başlıktaki ifademizle yazımızı tamamlayalım: BOYKOTTA HAYAT VAR..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER