Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

Ev Sahibi İle Kiracıyı Kötü Etmeyin

Bilindiği gibi son yıllarda her şeye sürekli zam geliyor. Gıda başta olmak üzere hiç bir şeyin fiyatı kontrol edilemiyor. Akaryakıt ve demir, beton gibi inşaat girdilerine de sürekli zam geliyor.

Akaryakıt zamlanıyor, her şey zamlanıyor. Demir, beton zamlanıyor inşaat maliyetleri yani daire maliyetleri artıyor. İşçilik maliyetleri de aynı . Maliyetler artınca müteahhit firmalar inşaat yapmak istemiyor, üretim azalıyor. Yapsa da kredi açılmayınca İnsanlar daire alamıyor. Daire üretimi azalınca da kiralar yükseliyor.

Bu kısır bir döngü.Burada kendine göre herkes haklı. Yüksek fiyatlara mülk alan kişi elbet kira getirisini de ona göre hesap edecek.

Bahsetmek istediğim konu şudur ki; Ülkede her şey yüzde yüz yükselirken size özellikle pandemiden sonra evinizin kirasını yüzde yirmibeşten fazla yükseltmezsiniz deniyor. Neden ? Ülkede yüzde 25 lik ne kaldı ki?

Devlet de aldığı harçları yüzde 60 – 120 artırırken 10.000 lira emekli maaşı alan birinin durduğu evden başka bir de kirada evi var diyelim ve eski yıllardan beri düşük seviyede kalmış bir kira getirisi varsa ne yapsın? Yani günün şartlarına uyarlamasın mı? Eski yıllarda kiracısını korumuşsa suç mu işlemiş oluyor?

Diyelim ki iki sene önce 4.000 alıyordu. Geçen sene %25 artırdı 5.000 oldu. Bu sene aynı hesaptan 6.250 oldu. İyi de üst kattaki dairelerin rayiç kira değeri 12-15 bin ise adamcağız ne yapsın söyler misiniz?

Elbette her üründe fahiş fiyatlara karşıyız. Ama 25 lerin esamesi okunmazken kiracıyı ümitlendirmek adına yeni bir adaletsizliğe sebep olmak ne demek?

Haklı haksız aramadan yetkililere diyorum ki; Bu konuda boş yere ilgili kamu kurumlarını da meşgul etmeyelim. Bu ülke insanlarının daha önemli işleri olmalı. Siz ev kiraları ile meşgul olurken atı alan Üsküdar’ı geçiyor bilesiniz! Yasayı ve uygulamayı adaletli hale getirin.

Kısacası, Kiracı ile mülk sahibini daha da birbiri ile kötü etmeyin. Örselemeyiniz.Lütfen!Devlet de bizim, Millet de bizim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti