Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

HAKİKİ DOST ARARSAN ABD’YE BAKMA

Murat Arısoy 26 Ocak 2018 Cuma 22:22:30
 

Hafta içinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için bir bildiri yayınlandı. Bildirinin başlığı, “Türkiye’nin terörle haklı mücadelesini destekliyoruz” olarak tercih edilmiş.
Bu bildirgeye destek verilmesi bağlamında çağrılar yapıldı. Bildiriyi okudum. Yaklaşım tarzı ve üslup olarak hatalı geldiği için imzalamadım.
Daha başlangıçta hata var bana göre. “Türkiye’nin terörle haklı mücadelesini destekliyoruz” cümlesi “çeviri” gibi geliyor kulağa. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım, elbette devletimin yanında olacağım.
Bir yangın var. O yangın evimizde. Biz yangını söndüreceğimize “Evin ve ev halkının yanındayız” mı deriz?
Bu bildirgedeki başlık da bence aynı.
Ayrıca illa böyle bir başlık belirlenecekse “Türkiye” yerine hiç değilse “Ülkemiz” denilemez mi?
Bildirgedeki ikinci sıkıntılı konu ise, alakası olsun olmasın NATO vurgusu yapılması ve ABD’ye ‘Biz senin dostunduk ama, niye böyle şeyler yapıyorsun” gibi bir serzenişte bulunulması:
“Öncelikle Türkiye, 1946 yılından bugüne demokrasisinin güçlendirme yönünde büyük başarılara imza atmış bir bölge ülkesidir.  Bölgenin tek çok partili işleyen demokrasisidir. Bu temelde ülkemiz, 1952 yılından bu yana NATO üyesi olarak 65 yıldır örgüt üyesi ülkelerle müttefiklik ilişkisine sahiptir. Yine diğer bölge ülkeleri ile mukayese edilmeyecek düzeyde bir sivil toplum yapısına, serbest piyasa ekonomisi yapılanmasına ve eğitim kapasitesine sahip bulunmaktadır.”
NATO, Türkiye’de uzun zamandır iç operasyon yapan Özel Harp Dairesi’nin yöneticisi değil mi? NATO toplantılarında hem Türkiye’nin toprak bütünlüğünü, hem Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, hem Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan birçok söylem ve tablo ile karşılaşmadık mı? Niye hâlâ NATO vurgusu? Biz kendi haklılığımızı neden NATO ile anlatmak zorunda kalalım? Bu metin mesela Avrupa’da yayınlanacaksa ‘Sizin sınır güvenliğiniz tehdit altında olsa ne yapardınız’ diye sorulması daha vurucu olmaz mı?
Metindeki bir başka hatalı yaklaşım, Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili:
“PYD terör örgütüne, ABD, bizzat kendi yetkililerinin açıklamalarına göre 3000 tır silah (yaklaşık 2,2 milyar dolar)  yardımında bulunmuştur. Yine ABD’li yetkililer bölgede bu örgüte dayalı olarak bir ordu kurulacağını açıklamıştır.  Fiilen Türkiye’ye karşı saldırılarını sürdürmekte olan bir örgüte yapılan silah yardımı ve verilen askeri eğitim doğrudan ülkemize yönelik bir tehdittir. Alınan askeri malzeme Türkiye de emniyet güçlerine yönelik saldırılarda kullanılmakta ve eğitilen teröristler bu saldırılarda kullanılmaktadır. Bu durumun Türkiye kamuoyu tarafından hoş karşılanması mümkün değildir.”
Amerika Birleşik Devletleri, sadece 1 yıl içinde mi PKK ve türevlerine yardım etti? Bunun cevabı net olarak hayır! Defalarca ABD’nin PKK ve türevlerine, İran’da PJAK’a yardım ettiği biliniyor.
Metindeki üçüncü hata, terör elebaşısı Abdulah Öcalan’dan “öncü” ve “lider” gibi kelimelerle bahsedilmesi. Teröre karşı bir bildirinin kaleme daha dikkatli alınması gerekirdi.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER