Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İrfan Ünver NASRATTINOĞLU

Hukukçu Milletvekilimiz Ali Özkaya Adalet Bakanı Olmalıdır

Son Mahalli İdareler seçiminden önce Afyonkarahisar’ı teşrif eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesaplarında şu söze yer verdi:

“14 Ağustos 2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’ni kurarken Afyon’dan yola çıkmıştık. Şimdi Cumhuriyetimizin 100.yılında, Türkiye Yüzyılı’na giden yolu yine Afyon’dan başlattık. Bizi 21 yıldır yalnız bırakmayan Afyonkarahisar’a şükranlarımı sunuyorum…”

Gerçekten hemşehrilerim tüm seçimlerde oylarını en çok AKP’ne verdiler ve benim İlim bu partinin kalesi haline geldi. Mahalli İdare seçimlerinde, Merkez ve bazı ilçelerin Belediye Başkanları AKP’nden seçildi. Keza İl Genel Meclisi üyelerinde de çoğunluk AKP’li idi. Son döneme kadar Belediye Başkanları iyi ve yararlı çalışmalar yaptılar. Ama kendisinden beklenen çalışmaları yapamamış olan son Belediye Başkanına hemşehrilerim kırmızı kart göstererek, gerekeni yaptılar.

Başkent Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hükümet üyelerinden bazılarının yerine yeni atamalar yapılacağı konuşulmaktadır. Bakanlardan kim gider, kim kalır, elbette bunu bilmem mümkün değildir. Ancak bildiğim ve beklediğim bir şey var ki, o da yeni Kabinede Adalet Bakanlığı koltuğuna, Milletvekili hemşehrimiz Ali Özkaya’nın oturmasının gerektiğidir. Aslında Özkaya’ya bu görevin verilmesi gecikmiştir. Zira değerli hemşehrimiz Özkaya, AKP’nin ilimizdeki yükünü uzun yıllar taşımış ve artık Bakan olma hakkını çoktan kazanmıştır.

Kuşkusuz AKP’nin TBMM’nde ve seçim meydanlarında, halk arasında ne denli özveriyle çalıştığı, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da bilinmekte ve takdir edilmektedir. Yanlış bilgi edinmemiş isem, bildiğim kadarı ile Ali Özkaya, Sayın Cumhurbaşkanımızın kimi özel davalarında da Avukat olarak görev yapmıştır. İnancım odur ki, 21 yıllık AKP Hükümetlerinin ve hatta tüm Cumhuriyet tarihimizin bütün dönemlerindeki Adalet Bakanlığı yapan zevatın hepsinden çok daha başarılı, hak ve hukuka dayalı bir Adalet Bakanı olacağı muhakkaktır.

Gerçi Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ve sonrasında bürokrat olarak görev yapmış olan, hemşehrimiz Prof.Dr.Veysel Eroğlu, bir süre Bakanlık yapmıştır. Ama ben bir Afyonkarahisarlı olarak, hayatını mensubu bulunduğu Partisine ve Aziz Türk Milletine bahşetmiş olan Ali Özkaya’yı Bakan olarak görmek isterim, ki değerli Cumhurbaşkanımız, o takdirde Afyonkarahisar’a olan vefa duygularını bir kez daha belirtmiş olsunlar. Babası Emirdağlı olan Mahinur Hanımefendi şu anda Bakandır, ama ben ona pek hemşehri gözüyle bakamıyorum. Esasen bana göre o Avrupa-Belçikalı bir Müslüman-Türk’tür.

Halkımızın dilinde, “bir ayağı Ankara’da, bir ayağı Afyonkarahisar’da…” diye bir deyim vardır. Ali Özkaya’nın, iki ayağı da Afyonkarahisar’dadır. Zira, Afyonkarahisar’daki herhangi bir kültürel, sosyal, sanatsal, ekonomik vb.olayda mutlaka Ali Bey vardır. Yani o, kendisini temsilen TBMM’ne gönderen hemşehrileriyle daima yan-yana, iç-içedir. Kuşkusuz Ankara’daki hemşehrilerini de ihmal etmemektedir. Örneğin ben Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı iken, zaman zaman kendisinden destek taleplerim olmuştu. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki; omzum kırılıp da günlerce sargılarla yaşamak zorunda kaldığım günlerde, telefon ederek bana “geçmiş olsun..yapılacak bir şey var mı?” diyen tek siyasetçi Ali Özkaya’dır. Yani Ali Bey, siyasetçi olmanın ötesinde, iyi bir Afyonkarahisarlı hemşehri; deyim yerinde ise, adam gibi adamdır…

Ali Özkaya bir sivil toplumcudur. Başkentte kurulan Dinar ile ilgili bir STK’nın uzun süre Başkanlığını yapmış, o yıllarda, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’ni de zaman zaman ziyaret ederek, tüm hemşehrilerimizi kucaklamıştır.

 

***

Hemşehrimiz İbrahim Yurdunuseven de, Ankara’daki Derneğimizi ziyaret edip, Başkentte yaşayan hemşehrilerimizi onore eden bir Milletvekilimizdir.  Uzunca bir süre önce, Onursal Başkanı olduğum, eski adı Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği olan, ama bu günkü adıyla Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği’nizde, bizzat yönettiğim bir konferansta sorduğumuz suallerle epeyce yorduğumuz Yurdunuseven de, salt yurdunu değil, doğduğu Afyonkarahisar’ı da çok sevdiğini kanıtlamıştır.

Başkentte bizimle ilgilenen bir başka Milletvekilimiz de MHP’li Mehmet Taytak’tır. Daha sonra onunla ilgili, kaleme alacağım bir yazıyı yayımlayacağım. AKP listesinin üçüncü sırasında yer alan Milletvekili Sandıklı’lı hemşehrimiz Hasan Arslan ve  İYİ Partili Milletvekilimiz  Hakan Şeref Olgun ile tanışabilme onurunu elde edemedim. CHP listesinden, ikinci kez TBMM’ne gönderdiğimiz Burcu Köksal ise, Afyonkarahisar Belediye başkanlığına seçilmiş, Milletvekilliğinden istifa emiştir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti