Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İrfan Ünver NASRATTINOĞLU

Mhp Kurultayı Ve Devlet Bahçeli’nin Tarihi Konuşması

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Büyük Kurultayı toplandı. Çok kalabalık bir topluluk önündeki bu tarihi Kurultayda, Partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin,de tarihi bir konuşması oldu.

Salonda, “Bir ülkü bir ömürden uzun her sevdadan büyük”, “İlk günkü azim ve kararlılık bitmeyen gurur ve onurla”, “Devir artık Türk devridir”, “Cumhur bizim Türkiye hepimizin” ile “Geçmişin gururu yarının umudu” yazılı afişlerin yer aldığı salonda, MHP Afyonkarahisar kadrosu da yer aldı.

Salonda kurulan platformdaki dev ekrandan Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk ile MHP’nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in fotoğrafları ve partinin genel merkez binası yansıtıldı.

“Hareketin Lideri Devlet Bahçeli” sloganıyla karşılanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye gelmeden önce yapılan Divan seçiminde Başkanlığa oybirliği ile Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya seçildi.

Devlet Bahçeli, kurultay konuşmasında şunları söyledi:

“Her şeyden evvel söylemeliyim ki böylesi muazzam bir coşkuya şahit olmak şu fani ömrümün en gurur bahşeden anlarından birisidir. Mukaddesatımızın kilidi sizlersiniz. Ötelerin ötesinden geliyor yürekli sesiniz ömür ömür genişliyor yüksek seferiniz. Yıldırımlar da neymiş taş çıkartıyor güçlü seslenişiniz, Türk ve Türkiye yüzyılını taçlandırıyor ülkü seferberliğiniz. Hepinizi en derin hissiyatımla birlikte hürmet ve muhabbetle selamlıyor, 14’üncü olağan büyük kurultayımıza hoş geldiniz diyorum.

Yurt içinden ve yurt dışından kurultayımızı takip eden aziz vatandaşlarımızı gönül ve kültür coğrafyalarımızla hayatla varlık mücadelesi veren muhterem kardeşlerimi selamların en güzeli ile selamlıyorum.

Türkiye’miz hamd olsun buradadır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin insanüstü fedakarlıkları, yusuf yüzlülerimizin anıtlaşmış mücadeleleri bizledir. Kurucu genel başkanımız Alparslan Türkeş Bey’in kutlu emanetleri kalbimizin tahtındadır.

Bir ananın iki oğlu bir amacın iki kolu o da ulu bu da ulu Azerbaycan Türkiye diyerek tek millet iki devlet gerçeğini Türkistan’ın özlemleri ile kenetleyen Bahtiyar Vahapzade aramızdadır. Yılandan, çiyandan yoldaş olur mu sorusu ile taşları yerinden oynatan ve yüreğindeki inci sızıyı dizelere döken Şehriyar aramızdadır. Dil ile düğümlenen diş ile çözülemez gerçeğini telaffuz eden Türkçenin medarı iftiharı olan Kaşgarlı Mahmud aramızdadır. Edep aklın tercümanıdır herkes edebi kadar akıllı, aklı kadar şerefli, şerefi kadar değerlidir mesajı ile mütekamil ahlakını ibra eden Hazreti Mevlana aramızdadır. Türk milletinin kutup başı olan milli gökyüzümüzde süheyl yıldızı gibi parlayan bütün değerlerimiz aramızdadır mücadeleleri mücadelemiz hedefleri hedeflerimizdir.

…Ülkümüzden dönersek, döneklere güvenirsek gök girsin kızıl çıksın, yeni yüzyıla Türkiye’nin damgasını vurmazsak gök girsin kızıl çıksın. Türk ve Türkiye sevdamızdan vazgeçersek gök girsin kızıl çıksın. Halktan, hakikatten milim ayrılırsak gök girsin kızıl çıksın. İç ve dış husumet cephesine boyun eğersek gök girsin kızıl çıksın. Türk milletine kem gözlerle bakanları affedersek gök girsin kızıl çıksın. Bölücülere, bölünme rüyası görenlere, terör sevicilere, kurt içinde çakal beslemeyi düşünen akılsızlara taviz verirsek gök girsin kızıl çıksın. Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk yastığımız mezar taşı yorganımız kan olsun. Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun.

Aziz milletimizin Türk İslam aleminin ve sizlerin başı rahmet ortası mağfiret sonu ebedi kurtuluş olan Ramazan’ı şerifi mübarek olsun diyorum. Sadece ağzımızla değil ahlaki tamlıkla A’dan Z’ye her organımızın iştiraki ile oruç ibadetinin hakkını vermeliyiz. Ya gördüğümüz gibi davranmak ya da olduğumuz gibi görünmek bizim fıtratımızdır. Düşündüğü gibi yaşamayan pekala yaşadığı gibi düşünür.

…Davamız ağırdır önüne gelenin omuzlayıp kaldırması imkansızdır. Davamız zordur ucuz yollardan menfaat umanların harcı değildir. Davamız Türklüğün davasıdır. Davamız mazlumların davasıdır. Gariplerin davasıdır, Allah’ın davasıdır. Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk sözleri ile boşuna nefes tüketmedik. Ülkeye sevda ülküye yemin sözü ile boş yere duruş göstermedik. Ne söylemişsek yaptık ne hedeflemişsek peşinden hiç ayrılmadık. 55 yıldır süregelen dava ve demokrasi mücadelemizde istiklal onurumuzu, istikbal onurumuzu sırtladık. 55 yıl boyunca Çanakkale savunması gibi milli değerlerimizi korkusuzca savunduk.

Çanakkale savaşı vatan topraklarında uğradığımız en vahim suikasttır. Kazanılan zafer bölgesel dengeleri değiştirmiş Türkiye Cumhuriyeti’nin yol haritasını çizmiştir. Çanakkale’yi geçemeyenler Türkiye’yi topyekûn geçmek için çırpınıyor. Milletimizi mağlup etmek için yanıp tutuşuyor. Bunlar kuyruğa girerek Türk devletinin muazzam yükseliş azmini kırmanın arayışındalar.

…Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, buna mukabil çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu vardır. Her türlü ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ayaklarımızın yedi kat altındadır. Bölücü terör sorunu, yeni yüzyılda kesinlikle bitecektir.

Tarihi bir eşikte olduğumuz çok iyi bilinmelidir. 14 ana başlık altında geleceğe dair tavır, değerlendirmelerimiz vardır.

Sadece Cumhuriyetin kuruluşunda değil tarihin her döneminde millet kavramı bütünleştirilmiş bir işlev görmüştür. Etkin köken dil ve din gibi farklılıklara itibar edilmemiştir. Partimiz ülkemizde yaşayan her insanımızı Türk milleti tanımı içinde kucaklamakta hepsine aynı gözle bakmaktadır. Soy ve ırk temelinde bir üstünlük bizim nazarımızda yok hükmündedir. Kurulan Türk cihan devletleri tarihe damga vurmuştur.

Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, terör sorunu vardır. Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya hizmet edenler alçakların en hainidir. Milleti ile bölünmez bütünlüğüne hançer saplayanlar Türk’ün de Kürt’ün de Alevi’nin de Sünni’nin de düşmanıdır. Bölücülükle mücadele ve stratejik eylem planı ile ülke içindeki yıkım cephesi çökertilecektir…”

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli aynı konu ve tempoda yaptığı uzun konuşmasının sonunda, önümüzdeki günler ve aylarda da uzun süre konuşulup tartışılacak şu sözü ile Kurultaşı açış konuşmasını tamamlamıştır:

“Burada son söz olarak bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Geçenlerde basından öğrendiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması sol cenahlarda büyük bir iştah ve tahrik unsuru olarak kabul edilmiştir. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur ittifakı olarak yanındayız, yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz.”

Devlet Bahçeli, MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı’nda, 1295 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Sayın Bahçeli’yi içtenlikle kutluyor, kendisine, MHP Camiasına ve Milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti