Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

Odunpazarı Belediyesinden Afyonkarahisar Belediyesine

“Siyaset böler, sanat birleştirir” anlayışıyla 18 Ekim 2021 tarihinde kurulan ve kısa adı “AFYAŞAD”

olan Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği olarak 4 Mayıs 2024 günü, Eskişehir’de Odunpazarı Belediyesinin Yunus Emre Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu etkinliklere Afyonkarahisar Valiliğimizin temin ettiği Şuhut Belediyesi tarafından tahsis edilen bir otobüsle 24 kişilik bir ekiple katıldık.

 

Araç temininde derneğimize yardımcı olan valiliğimize ve bize araç tahsis eden Şuhut Belediyesine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

 

Bilindiği gibi AFYAŞAD ilimizde en çok kültür programı yapan derneklerin başında yer alıyor. Henüz üç yılını dahi doldurmayan derneğimiz valilik oluru ile okullarımızda binin üzerinde Millî Mücadele semineri vermiş, bu kısa zaman dilimizde çok sayıda kitap yayınlamış, 8 Mart 2022 Dünya Kadınlar gününde bir ilk olarak KADINANA PANELİ, il merkezinde ve ilçelerde şiir şölenleri, anma etkinlikleri, vefa programları, onlarca şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiş, ilimizi il dışında da başarıyla temsil etmiştir. Yapılan faaliyetleri burada tek tek sayacak olsak bu sütunlar yetmez. Üzülerek belirtmeliyim ki bu etkinliklerin yapılışında Afyonkarahisar Belediyesinden yeterli destek alınamamıştır. Burhanettin ÇOBAN döneminde 50’nin üzerinde kitap yayınlayan Afyonkarahisar Belediyesi daha sonraları bu alanda sınıfta kalmıştır.

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılmış olan seçimlerle Afyonkarahisar’da yeni bir dönem başlamış ve Sayın BURCU KÖKSAL Hanımefendi halkımızın büyük teveccühleri ile belediye başkanı seçilmiştir. Kendilerine AFYAŞAD olarak başarılar dileriz. Bizimle birlikte çalışmak ister, dernek çalışmalarımızı desteklerlerse biz de kendileriyle çalışmaktan onur duyarız.

Yazımızın başında da belirttiğim gibi derneğimiz her türlü siyasi fikir ve kanaatin üstünde “Siyaset böler, sanat birleştirir” anlayışıyla kurulmuş, kimsenin, siyasi görüşüne, mezhebine ve meşrebine bakmaksızın ilimiz dışında yaşayan şair ve yazarlarımız başta olmak üzere, Emirdağ’dan, Dinar’a, Dinardan Bolvadin’e kadar herkesi kucaklayan bir anlayışla kurulmuş ve Afyonkarahisar sevdalısı yazar ve şairlerimizi çatısı altında bir araya getirmiştir. Bu anlayışla da yoluna devam edecektir. AFYAŞAD olarak amacımız ilimizde okuyan, araştıran ve yazan bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak, ilimizi Ege’nin ve İç Batı Anadolu’nun kültür merkezi yapmaktır.

 

Şunu unutmayalım ki tarihte kurulmuş büyük devletler ve medeniyetlerin temelinde hep düşünürler, şairler, yazarlar ve bunlar değer veren devlet adamları vardır.

 

Türk tarihinde başta Tomris Hatun, İl Bilge Hatun, Raziye Begüm Sultan, Terken Hatun gibi Türk kadınları etkin görevler üstlenmiş, Millî Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasında ve cumhuriyetimizin kuruluşunda da Atatürk’ümüzün yanında Halide Edip Adıvar, Afet İnan gibi hanımefendiler yer almışlardır. Burcu KÖKSAL Hanımefendinin de Afyonkarahisar’ımızın ilk seçilen kadın ve kadınana belediye başkanı olarak yukarda saydığım kadın şahsiyetlerin izinden gideceğine yürekten inanıyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti