Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Ortak Akıl

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar için son derece önemli bir adım attı. Hemen hemen her sektör ve alandan temsilcilerle Afyonkarahisar’ın geleceğine yön verecek toplantılar yaptı. Günde 2-3 saat süren 3’er toplantı not edildi; ses kaydı alındı, toplantılar aynı zamanda kamera kayıtlarıyla da takip edildi.
Her konuşmacı, 5 dakika içinde kendi alanı ve sektörü hakkında bilgi verdi; geleceğe yönelik talep ve önerilerini sıraladı.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 16 oturumda 450 kişinin yaptığı konuşmalardan önemli noktaları kendisi de not aldı.
Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları’nda, şehrin iki güzide eğitim kurumu Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin akademisyenlerinin yer alması önemliydi; ancak Cumhuriyet’in ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi’nin temsilcilerinin de Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları’nda bulunması konunun ciddiyetini ortaya koyuyor.
Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Ortak Akıl Buluşmaları’nda gündeme gelen sorun ve çözüm önerilerinin rapor hâline getirilip yol haritasının belirlenmesini sağlayacak. Bu süreçte, bilim dünyasının önem verdiği Arama Konferansı yöntemi de uygulanacak.
Arama Konferansı’nda 40 ya da daha fazla kişi, 2-3 gün boyunca bir araya gelerek şehir için belirlenen başlıklarda birikimlerini ve fikirlerini tartışacak; ortaya şehri ileri götürecek yeni ve ilham veren yaklaşımlar çıkacak.
Arama Konferansı da en az Ortak Akıl Buluşmaları kadar emek gerektiren bir faaliyet. Şehre önemli bir imza atan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı, Vali Yiğitbaşı nezdinde Valilik ekibini de kutlamak lâzım. Dinlenmemek üzere yola çıkanlar, şehir için gece-gündüz görev başındalar.
Zafer Kalkınma Ajansı’na da parantez açalım. Şehir için ne kadar önemli ve yararlı proje varsa, arka planda mutlaka Zafer Kalkınma Ajansı’nın varlığını hissediyoruz.
Bu samimi gayretleri Hâlik görüyor; dileriz ki kullar da görür.

 

MUHTARLIK SEÇİMİNE RAĞBET

 

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel Yönetimler Seçimi’ne 2 aydan daha kısa bir süre kaldı. Birbirinden iddialı Belediye Başkan Adayları, seçim sonucunda zafere ulaşmak için çalışıyorlar. Ancak başka bir büyük yarış ise muhtarlıklarda. Hemen her mahallede muhtar adayları pankart ve afişlerle duvarları, iş yerlerini, sokak lambalarını donatıyor. Selâmlaştığımız, konuştuğumuz, sohbet ettiğimiz kişileri muhtar adayı olarak görmek, bizler için mutluluk. Bununla birlikte muhtarlar için yapılan düzenlemelerin de seçim rekabetini hızlandırdığını söyleyebiliriz.
Tüm muhtar adaylarına başarılar diliyoruz; memleket için hayırlısı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti