Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Pusula

Afyonkarahisar’da Belediye Başkan Adaylarımız, Belediye Meclis Üyesi Adaylarımız, İl Genel Meclisi Adaylarımız belirlendi, kesinleşti. Şehrimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Nereden geldiyse aklıma: Daha önceki referandum süreçlerinde ‘hayırlı olsun’ cümlesini kurmuyorlardı büyüklerimiz; ‘evet-hayır’ oylamasında ‘hayır’ı çağrıştırmasın diye ‘uğurlu, kademli olsun’ deniliyordu.

Bugün sanırım biraz daha serbestleşti bu cümle. Dolayısıyla gönlümüzden geldiğince ‘hayırlı, uğurlu olsun’ diyebiliyoruz artık.

Kelimeler ve hatıralar, çeşitli çağrışımlar yapar. Yine büyüklerimiz daha önce hem kent ormanı kurmuş, daha sonra kent meydanı tanımlamasındaki ‘kent’in kullanılmamasını istemişlerdi.

Neyse, konumuzdan uzaklaşmayalım.

Siyasi partilerimizin adayları, ilimiz için ellerinden gelen gayreti gösterecektir elbette.

Ne mutlu ki, daha önce “Aday olsa oy verilecek isimler” başlıklı yazımızda yer alan iş insanı Halil İbrahim Baykara, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi Adayı; Dr. Kemal Demirkırkan ise Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Üyesi (Kontenjan-Partisinin adayı Belediye Başkanı seçildiği takdirde seçilecek) Adayı oldu. Baykara ve Demirkırkan’a başarılar dileriz.

Burada Milliyetçi Hareket Partisi’ne ayrı bir parantez açmak istiyorum: MHP listeleri, sadece Afyonkarahisar’da değil tüm Türkiye’de özenle, titizlikle; parti içindeki yoğun istişarelerin sonucunda, birleştiren, bütünleştiren, ayrıştırmayan isimlerden oluşmuş. Ben MHP Genel Merkezi’nin yerinde olsam “Pusulanız MHP olsun” sloganını benimserdim.

Pusula; “Yön tespit emek için kullanılan kadranlı araç” anlamına geliyor.

Oy pusulası ise “Seçimlerde adaylara veya partilere ait özel şekilleri içeren, üzerine oya ait işaret konulan resmî belge; oy kâğıdı” olarak nitelendiriliyor.

“Pusulanız MHP olsun” sloganı, hem MHP’nin milletin sağduyusunun bir aynası olarak Türk Devleti’nin karşılaştığı ve karşılaşacağı muhtemel “okyanus” dalgalarına karşı üstlendiği pusula rolünü; hem de oy pusulasını ifade eder.

Dediğimiz gibi, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun.

Nasıl demişti merhum, büyük âlim Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri:

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler…

 

 

KÜÇÜK BİR HATIRLATMA

Şehre sevdalı bir adayımız, seçim çalışmaları dahilinde fincan takımı dağıtıyormuş. Fincan takımının tabağının önünde adayımızın ismi ve “Biz bu şehre sevdalıyız” sloganı yer alıyormuş. Tabağın arkasında ise Kütahya’da faaliyet gösteren bir şirketin ismi bulunuyormuş.

Afyonkarahisar’a sevgisinden zerre şüphemiz olmayan adayımızın, Afyonlu hemşehrilerine Kütahya ürünü hediye etmesi, olsa olsa dalgınlıktır. Lütfen biraz daha dikkat edelim. Afyonumuz’da üretilen ve hediye edilebilecek sayısız ürün var.

 

 

HARMANDA SÖZ

Bu köşeyi okuyanlar bilecektir, birkaç kez MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un, Gazeteniz Kocatepe’de yazdığı yazılardan alıntılar yapmıştım. Küçükkurt’un köşe yazıları bir derya, keşke derlenip bir kitap olarak okuyucuya sunulsa…

Bununla birlikte, “Tarlada İz” kısmını burada noktalayıp Küçükkurt’un projelerinden bahsederek “Harmanda Söz” kısmına geçmemiz gerektiğini düşünüyorum.

İşte projelerden bazı örnekler:

“Belediyemize ait şehrimizin farklı noktalarında yer alan arsalar, imar düzenlemeleriyle dar gelirli hemşehrilerimizin ev sahibi olabilmeleri için kullanılacak. Toplamda 6000 konutluk arsa üretilecek. Hak sahipleri noter huzurunda kurayla belirlenecek.”

“Tarım alanlarında tarımsal üretim ve seracılık faaliyetleri, Belediye eliyle kurulup geliştirilecek. Üretken belediyecilik örneklerinin sergileneceği bu çalışmalar sayesinde kâr amacı gütmeden istihdam artırılacak, üretim sağlanacak.”

“Afyonkarahisar’ın fuarlar ve kongreler merkezi olabilmesi için yeni bir Fuar ve Kongre Merkezi oluşturulacak.”

“Zafer Meydanı başta olmak üzere, şehir dışından gelerek kazanç sağlamaya çalışan organizasyonlarda öncelik Afyonkarahisarlı esnafımızın olacak. Afyonkarahisarlı esnafın hakkı her alanda korunacak.”

“Şehrin cazibe merkezi olan bölgelerinde, Belediye’nin kendi mülkiyetindeki arsalarda işyerleri yaparak şehrin değişik noktalarında ticaretin canlanmasına katkı sunulacak. Belediye, yapıp satacağı ya da kiraya vereceği bu dükkanlar ile ticaretin yaygınlaşmasına öncülük edecek.”

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti