Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Ramazan Sevinci Yaşanıyor

11 ayın sultanı Ramazan, ülkemizde büyük bir coşku ve sevinçle karşılanır.

Dayanışma duygusu artar, “başkasının hâlinden anlama” bilinci üst düzeye çıkar.

“Benim olanı paylaşmalıyım” düşüncesi yayılır.

Camiler temizlenir, ışıklarla süslenir.

Sadece belirli bir süre yemek ve içmekten uzak kalmak değil, “Neydim, ne oluyorum, nereye gidiyorum” sorgulaması anlamına da gelir Ramazan.

Bu yönüyle bir sakinleşme, arınma, bakılan ufku düzeltme ayıdır Ramazan.

Özellikle büyükşehirlerde, yetişkinlerin sevincine, çocukların şenliklerdeki saadetleri eşlik eder.

Öteden beri, televizyonlarda gördüğümüz Ramazan şenliklerine özenirdik.

Burada maksat, Ramazan’ı bir eğlence hâline getirmek değil; özellikle çocukların ve gençlerin zihninde Ramazan ayı ile özdeşleşen mutlu hatıralar bırakmak, böylece bir sonraki Ramazan’da onların da mutlulukla birlikte oruç ibadetine katılmasını sağlamaktır.

Afyonkarahisar’da son yıllarda Ramazan ile ilgili etkinlikler düzenleniyor.

Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler, daha önce Afyonkarahisar’ın dışından gelen çok sayıda esnafın katılımıyla düzenlenmiş; bu durum da tepkilere neden olmuştu. Bununla birlikte, çocukların ilgisini çekecek olan bir kısım etkinlikler ise ücretliydi.

Bu yıl, Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde bambaşka bir Ramazan yaşanıyor.

Yine Zafer Meydanı’nda, ama bu sefer daha kapsayıcı. Bu yıl Meydan’da iftar çadırı hizmeti var, Kur’an-ı Kerim tilaveti var, çocuklara yönelik oyunlar var…

Çocuklara yönelik oyunların ücretsiz olduğunu da ayrıca vurgulamak gerek.

İhtiyaç sahibi çocukla maddi durumu yüksek çocuğun birlikte sevinmesi, umulur ki bizlere rıza kapılarını açsın.

Bu etkinlikte, elbette Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın imzası bulunuyor. Vali Yiğitbaşı’nın liderliğinde, Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen Ramazan Etkinliği dolayısıyla emeği geçen tüm yetkililere, destek olan herkese bir Afyonkarahisarlı olarak teşekkür ediyorum.

 

 

SON DÖNEMEÇ

31 Mart 2024’te yerel seçimler var. Siyasi partiler, Belediye Başkan Adayları, Belediye Meclisi’ne ve İl Genel Meclisi’ne aday olanlar propaganda çalışmalarında son dönemece girdiler.

Artık hataya yer yok, Her aday ince eleyip sık dokuyacak.

Bir demokrasi şöleni hâlinde geçmesini beklediğimiz Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimlerinin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Keşke seçim kampanyaları Afyonkarahisar Belediyesi emektarlarının maaşları ve sosyal hakları konusuna sıkışmasaydı. Emektarlar elbette en yüksek maaşı almalı, en iyi sosyal haklara sahip olmalı. Bununla birlikte, 31 Mart’tan sonra göreve gelecek Belediye Başkanı’nı ve Belediye Meclisi Üyeleri’ni Afyonkarahisar merkezde bekleyen birtakım sorunlar mevcut.

Bu sorunların başında her geçen gün daha da büyüyen trafik ve toplu ulaşım meselesi geliyor. Şehrin ekonomisinin güçlenmesi, deprem riskine karşı yapıların durumu, kültür çalışmaları, spor kulüplerinin yeniden kuvvetlendirilmesi, şehrin gece kör nokta kalmayacak şekilde aydınlatılması, sokak hayvanlarının akıbeti…

Allah, seçilecek Belediye Başkan Adayı’na kolaylık versin.

Hedefiniz belli, kararınız net olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti