Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Rize’ye Gider Misiniz?

Çaykur Rizespor, 2000’li yılların başından itibaren futbolda Süper Lig veya 1. Lig’de yer alıyor. Kimi maçlarda ‘büyük’ olarak nitelendirilen futbol takımlarını yendiği gibi teknik direktör ve futbolcu transferleri ile de zaman zaman adından söz ettiriyor. 20 yıldır adını duyduğum, maç özetlerini izlediğim futbol takımı dolayısıyla hiç Rize seyahati planlamadım. Fakat sosyal medyada gördüğüm Rize’nin doğal güzellikleri, bungalov otelleri, çay bahçeleri için ‘Acaba Rize’ye gitsek mi’ diye düşündüğüm olmuştur.

Malum, Afyonkarahisar’daki futbol takımı şu sıralar sıkıntıda. Ama çok değil, 4 yıl önce profesyonel liglerde futbol, basketbol ve voleybol takımlarımız vardı. Hatta “Bizim ölçeğimizde bir şehrin böylesi kulüplere sahip olması büyük avantaj” diye övünüyorduk.
Voleybol takımının isminin önüne sponsorlar gelmesine rağmen “yük” olarak görüldü, akıbeti meçhul.
Basketbol takımı, Afyonkarahisar kamuoyu tarafından tanınmayan kişilere teslim edildi. Akıbeti meçhul.
Bugün elimizde bir tek futbol takımı kaldı; o kadar dalgalanmaya rağmen ayakta durmaya çalışıyor.

Peki diğer şehirler nerede, bir bakalım:

Futbolda nüfus olarak bizden geride olan Rize, Sivas, Çorum, Bolu, Giresun’un futbol takımları Afyonkarahisar’ın futbol takımından üst liglerde. Büyükşehirlerin büyük ilçelerini saymıyorum bile.

Basketbol biraz daha markalar ve büyükşehirler üzerinden ilerlerken, voleybolda Kayseri’nin Develi Belediyesi ile Şırnak’ın Cizre Belediyesi en üst ligde bulunuyor.

Spor, şehirlerin yoğun para harcadığı bir alan. Biz bu alana “turizm” gözüyle bakıyoruz; spor takımları aracılığıyla turizmin gelişeceğini, misafirlerimizin Afyonkarahisar’a geleceğini düşünüyoruz.
Ancak yukarıda bahsettiğim gibi bir takımın koyu taraftarı değilsek spor turizmini gündemimize almayabiliriz. Bir de taraftarların taşkınlık yaptıkları dönemlerde “deplasman yasağı” kararları alındığını da hatırlarsak, şu an için müsabaka merkezli spor turizminin ilimize, bizim hayal ettiğimiz düzeyde katkı sağlaması zor görünüyor.

Kanaatimce, spor takımlarının hedef kitlesi, öncelikle takımın bulunduğu şehirlerdeki çocuklar ve gençler olmalıdır. Çocuklar ve gençler, spor müsabakaları vasıtasıyla ‘şehir’ bilincine erişmeli; tribünde arkadaşlıklar kurmalı, kurulan arkadaşlıklar ömür boyu sürdürülmelidir. Ayrıca spor, aileler için önemli bir etkinlik hâline gelmeli, böylelikle birlikte zaman geçirebilme ihtimalinin artırılması sağlanmalıdır. Afyonkarahisar, basketbolda bu atmosferi yakalamak üzereydi.

Bütün bunların yanı sıra, spor takımları vasıtasıyla çocuklar ve gençler sağlıklı yaşama ve spor yapmaya teşvik edilmeli, genç sporcular için branşlarına göre takımların alt birimleri şeklinde akademiler kurulmalıdır.
Spor, ancak böylece şehre yararlı olur.

 

TARLADA İZ

 

Şehir için düşünen, şehrin her santimetresinde adımı olan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un şehir ile ilgili yazdıklarına pencere açmaya devam ediyoruz.
İşte bugünkü örnekler:
İçerisinde bulunduğumuz bu yeniden yapılanma döneminden Afyonkarahisar’ın da kendine düşün payı alabilmesi için harekete geçilmesi gerekiyor. Kamu, siyasi ve sivil idareler el birliği içerisinde ‘sanayi göçü’ meselesine yoğunlaşabilirse Afyonkarahisar’ın bir çok yeni sanayi tesisine ev sahipliği yapması hiç de zor olmayacaktır.
Sezer Küçükkurt, 18.08.2023, Kocatepe Gazetesi
2. Belediye Şehir Çarşısı yıkıldığında şehir merkezinin en büyük ihtiyacı olan Otopark meselesinin çözümü için ortaya çıkacak alanın tamamına katlı otopark yapılması düşünülüyor. Eğer bu geniş alanda büyük bir otopark yapılırsa, Uzun Çarşı ve çevresindeki ticari alanda yaşanan otopark ihtiyacı buraya yönlendirilecek. Böylece şehir içi trafikte önemli bir rahatlama yaşanırken, hem il dışından gelen misafirler, hem esnaf, hem de Afyonlular büyük bir sıkıntıdan kurtulacak. Şehrin en büyük sorunlarından birisi ile ilgili önemli bir mesafe kat edilecek.
Sezer Küçükkurt, 04.02.2023

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti