Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İrfan Ünver NASRATTINOĞLU

Yerel Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun

Oh be! Sen sen..ben benden usanmış, gerilmiştik. Benim değerli hemşehrilerim sandıklara giderek analarının ak sütü gibi helal, ter-temiz oylarını vermişler ve Afyonkarahisar’ımızda gerekli olan değişimi sağlamışlardır.
Daha önce de yazdım, yineliyorum. Ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dönem sonuna kadar görevini sürdürmesinden yanayım. Zira onun şu veya bu nedenle bu kutsal makamı terketmesi, Ülkemizi kaosa sürükler…O 22 yıldır olduğu gibi bu seçimde de Partisinin birinci parti olmasını arzu ederek, hatta sağlığını bile riske sokarak, adım adım, Ülkemizi dolaşmış ve o arada Afyonkarahisar’a da gelerek hemşehrilerimize hitap etmiştir. Dün gece yarısı televizyonda yaptığı konuşmayı izlerken, onun çok yorgun ve üzgün olduğunu müşahade ettim. Şu sözünü ise not ettim: “Biz nerede hata yaptık?…Bunu öğrenmemiz gerek..”
Cumhurbaşkanımız, Memleketimiz ve Milletimiz ile ilgili öylesine önemli, hatta hayati sorunlarla ilgilidir ki, onu yerel seçim hay-huyunun içine sokmak bile yanlıştır, hatadır. O’nu kimler böylesine üzmüştür?..Bunların saptanması, yinelenmemesi lazımdır.
AKP Afyonkarahisar’da neden kaybetti?…
Prof.Dr.Veysel Eroğlu, bir ayağı Ankara’da, bir ayağı Afyonkarahisar’da olan, değerli bir hemşehrimiz, seçkin bir akademisyen bilgindir. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, onun yanıbaşında olmuş, sonra Milletvekili seçilmiş, Bakanlık koltuğuna oturmuş; bu vesileyle bizim, yani Afyonkarahisar’lıların medar-ı iftiharı olmuştur.
Ancak bir noktadan sonra, artık ona sormadan, onun onayı olmadan, neredeyse hiçbir şey yapılamayacak duruma gelinmiştir. Kısa kısa arzetmek isterim:
*Afyonkarahisar’da inşaa edilen spor salonun Veysel Eroğlu adı verilmiştir, ki uzun yıllar spor yazarlığı da yapmış olan bir kişi olarak bu beni güldürmüştür! Çünkü ben Veysel Beyin bir spor insanı olduğunu hiç görmedim ve duymadım. Yıllar evvel “Keşkekçi” ünvanıyla atletizm yapan Şuhutlu bir hemşehrimiz vardı. Uzun ve yüksek atlama dallarında Şampiyonluklar yaşamış ve defalarca milli takımda yer almış olan o Şuhutlu hemşehrimizin adı, söz konusu salona verilseydi, hiç kimse bir şey diyemezdi. Bakınız buraya not ediyorum; bir gün birileri o salonun adını değiştirecektir!…
*Hüseyin Ceylan Uluçay…Şuhutlu hemşehrimiz. AKP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adamı. Afyonkarahisar Merkezindeki AKP’liler arasında Başkanlık yapabilecek çok insan olmasına rağmen, neden bir Şuhutlu?..Çünkü Veysel Eroğlu onu önerdi. Ve kaybetti!…
*Haa, Veysel Bey Şuhut için de İbrahim Eroğlu isimli yakın bir akrabasını aday gösterdi! Tabii o da kaybetti!..
*Yakın bir akrabamla, seçim sonuçları hakkında konuşur iken “Afyonkarahisar’da görev yapan Cami İmamlarının hemen hemen tamamının Şuhutlu olduklarını öğrendim.
*Şimdi sıkı durunuz ve dikkatle okuyunuz. Veysel Bey ile, çeşitli vesilelerle Ankara’da ve Afyonkarahisar’da kısa süreli görüşmelerimiz oldu. Yaklaşık iki yıl evvel TBMM’ndeki odasında yaptığımız görüşmede, kendisine aynen şunu söyledim: “Sayın Vekilim, Cumhuriyetin ilk yıllarında Afyonkarahisar demek, Ali Çetinkaya demek idi. Görüyorum ki siz de aynen onun gibi, hayatınızı Afyonkarahisar’a adamışsınız…” Bu sözüm üzerine gözlerini, gözlerime diken Sayın Eroğlu ne dese beğenirsiniz?…”Ali Çetinkaya Afyon’a ne yaptı ki?!…” Bunu söyleyen kişi Afyonkarahisarlı olamaz! Bu yüzden, o anda Veysel Bey benim için bitmişti…Allah ona sağlıklı uzun ömür versin. Ama şunu bilsin ki, bundan sonra artık Afyonkarahisar siyasetinde onun bir hükmü olmayacaktır. Temenni ederim ki; Veysel Bey, bundan sonraki hayatında, Atatürk’ü, Ali Çetinkaya’yı ve Milli Mücadele kahramanlarımızı gerçek kişilikleriyle tanımaya ve anlamaya çalışır.
Bunları yazmamın nedeni, Sayın Cumhurbaşkanımızın, nerelerde ne gibi hatalar yapılmış olduğunu, Afyonkarahisar genelinde göstermektir.
Önce Sayın Cumhurbaşkanımızın mitingleri, sonra peşpeşe Bakanların Afyonkarahisar ziyaretleri…Seçim arefesinde 8-10 eski ve yeni Bakanlar ve Milletvekillerinin yürüyüş gösterileri, aksi tesir yapmış ve AKP’nin seçimi kaybetmesine neden olmuştur.
Hatırlanacaktır ki, Cumhurbaşkanımız 22 yıldır, vesayetten, yani askerlerin, cumhuriyeti kuranların vesayetinden bahseder. Doğrudur. Ama gelinen noktada bir başka vesayet oluşmuştur. Bu AKP ve Recep Tayyip Erdoğan vesayetidir. Şimdi de Büyük Türk Milleti, bu vesayete son vermiştir. Umarım, Sayın Cumhurbaşkanımız yapılan hataları çok iyi değerlendireceklerdir.
Bugün Afyonkarahisar bir miladı yaşamaktadır…
İlk kez kadın Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilmiştir…
Uzun yıllar sonra ilk kez CHP, Afyonkarahisar’da seçim kazanmıştır.
İlk kez bir Milletvekilimiz, Vekillik görevini terkederek, halka daha çok hizmet edebileceği Belediye Başkanlığı göreviin tercih etmiştir.
Sayın Burcu Köksal hanımefendiyi yürekten kutluyor, benim değerli hemşehrilerimin, yönlerinin, eskiden olduğu gibi Büyük Atatürk’e dönmelerini sağlamasını temenni ediyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti