Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

CUMHUR’UN ZAFERİ

Bugün itibariyle artık ülke olarak yeni bir döneme başlıyoruz. Cumhuriyet tarihimizin 3. evresi hayırlı, uğurlu olsun. Cumhuriyet döneminde “kuruluş ve tek partili dönem”in ardından, “çok partili sistem”i yaşadık. Böylece Cumhuriyet’in 2 evresini geride bırakarak şimdi 3. Evre olan “Başkanlık sistemi”ne ulaştık. Türkiye’de “Başkanlık sistemi” bugün itibariyle yürürlükte.

TAHMİNLERİMİZDE YANILMADIK

Milletvekili aday listeleri belli olduktan sonra bu köşeden 23 Mayıs 2018 günü “3-1-1-1” tahmininde bulunmuştuk. Tahminimizde yanılmadığımızın mutluluğunu yaşıyoruz. Afyonkarahisar’ın 6 milletvekili 3 AK Parti, 1 CHP, 1 MHP ve 1 İyi parti olarak dağıldı.
Biz 3 AK Parti, 1 CHP ve 1 MHP’nin milletvekili kazanacağını, 1 milletvekilinin ise partiler arasında “gezdiğini” dile getirmiştik. Seçim sonuçları açıklanmaya başladıktan sonra Afyonkarahisar’ın 1 milletvekilliği partiler arasında gitti gitti, geldi. AK Parti’nin 4. Vekili çıkarması söz konusu iken, sonradan bu vekillik İyi Parti’ye yöneldi.
Yeni Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven (AK Parti), Burcu Köksal (CHP), Mehmet Taytak (MHP) ve Gültekin Uysal (İyi Parti) oldular.

USTALAR KAZANDI

Seçimlere katılım oranı ile Türk halkı demokrasiye bağlılığını gösterdi bu seçimde bir kez daha.
Seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’yi “zafer kazanan” isimler olarak görüyoruz. Bu tespit doğrultusunda “Ustalar kazandı” da diyebiliriz.
Seçimin kaybedenleri ise bize göre CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldular. Özellikle İyi Parti’nin seçimden nasıl bir sonuç alacağını tam olarak tahmin edemediğimizi belirtmiştik. İyi Parti’nin olumlu ya da olumsuz yönde sürprize açık olduğu değerlendirmesinde bulunmuştuk. Gördük ki bu sürpriz olumsuz yönde tecelli etti. Yüzde 21’ler civarında oyu olduğu pompalanan İyi Parti yüzde 10 civarında kaldı. İyi Parti Meclis’te kendine yer buldu ama beklenen oranda değil.
AK Parti; oyları gerilese de 550 milletvekili arasında 317 olan vekil sayısını, 600 milletvekilinde 297’e ulaştırmayı başardı. Kaybının abartılacak oranda olmadığı görüldü.
CHP; milletvekili sayısına bakıldığında küçük bir ilerleme kaydetti. “Başarılıdır” demeye yeterli değil. MHP ise 550 milletvekilinde 40 milletvekiline sahipken, 600 milletvekilinde 49 sayısına ulaştı. MHP’nin vekil sayısı bakımından başarı gösterdiği görülüyor.

AFYONKARAHİSAR “DENGE” DEDİ

Afyonkarahisar halkı bir kez daha ferasetini ortaya koyarak bu seçimde de “denge”den yana oy kullandı. 6 milletvekilinden 3’ünü İktidar’a verdi. 3 milletvekilini ise muhalefet partilerine dağıttı.
Afyonkarahisar seçmeni AK Parti’ye “Devam ama, ölçüyü koru, ayarı kaçırma” dedi. Muhalefete ise “Lazımsınız ama, daha çok çalışmalısınız” mesajı verildi.
Afyonkarahisar halkı Cumhur İttifakı’nın “beka, birlik, beraberlik, devlet, millet” söylemlerine güvenini ifade etmiş oldu bu sonuçlarla.
Vatana, millete, devlete hayırlı ve uğurlu olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER