Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

EJDER MEYVELİ SMOOTHİE VE HZ. ÖMER

Dolar ve Euro karşısında sürekli değer kaybeden Türk Lirası nedeniyle ekonomi allak bullak oldu. Bu, AKP iktidarı döneminde yaşanan ikinci kriz. Zamlar artık hayatın her alanında. Enflasyon rakamı %17.3 ile rekor seviyede. AKP iktidarı döneminde 16 yılda kişi başına 2 bin 677 TL olan kamu borcu, 10 bin 981 TL’ye ulaştı. 52 yılda verilen cari açık toplamda 43.7 milyar dolar iken, AKP’nin 16 yılında cari açık, 52 yılın toplam açığını 13’e katladı ve 561.6 milyar dolar oldu. 80 yıllık dış ticaret açığı 247 milyar dolardan, 960.6 milyar dolara fırladı. Kişi başı milli gelirimiz 7000 dolar civarına düştü. Ülkemizde yaşanan diğer krizlerden farklı olarak, yaşadığımız bu kriz sonrası ülkenin nereye gideceği de henüz belli değil. Bunlar daha iyi günlerimiz diyen ekonomistler çoğunlukta.
Tüm bunlar yaşanırken hükümetin alacağı önlemler dört gözle bekleniyor, ancak hali hazırda ciddi bir önlem paketi açıklanmadı. Ekonomi Bakanı (damat) Albayrak kamu makam araçlarında tasarrufa gidileceği yönünde açıklama yaptı. Tam da bu dönemde 1150 odası bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayında düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonunda davetlilere sunulan menü gündeme düştü. Menüde ne vardı? Aslında hepimizin iyi bildiği, evimizde her gün tükettiğimiz ürünler (!) Kısaca hatırlatalım. Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde), Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde), Orman Meyveli Special, Pataşur içerisinde Çerkez Tavuğu, Zencefilli Somonlu Suşi, Tartalet içerisinde Antakya usulü Humus, Susamlı Levrek Simidi vs.
Halkından kopuk olan, halkının sorunlarını önemsemeyen ya da farkında olmayan “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen Fransız Marie Antoinette’in zihniyeti nasıl halk tarafından sonlandırıldıysa, benim ülkemde de adalet ve eşitlik er geç sağlanacaktır.
“Bu ülkenin başbakanı olarak açıkça ifade ediyorum ki, Dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır.” diyerek sık sık Hz. Ömer’i referans gösteren sayın Cumhurbaşkanı ve yakınındakiler Hz. Ömer’in hayatını ve yaptıklarını yeniden okumalılar bence. Hz. Ömer, halkı aç ve susuz iken, kendisine milyarlar harcayarak Saraylar yaptırmadı. Halkla birlikte, halkın içinde yaşantısını sürdürdü. Haktan, hukuktan, adaletten hiç ayrılmadı.
Hz. Ömer halifeliği zamanında, Yemen´i ziyarete gider. Yemen Valisi, ziyaret ve teftişe gelen Hz. Ömer´i ihtişamlı bir şekilde karşılar. Büyük bir ziyafet verir. Ziyafette Hz. Ömer’e o zaman için lüks sayılabilecek bir gıda maddesi olan beyaz buğday ekmeği ile bal şerbeti ikram edilmiştir. Hz. Ömer, sofrayı göstererek, Vali´ye “Bu memlekette herkes bu ekmek ile bal şerbetini bulup yiyebiliyor mu?” der. Vali; “Hayır. Biz bu sofrayı sizler için hazırlattık. Herkes bunu yiyemez. Halkın arasında fakirler de var.”  Bunun üzerine; Ömer, sofrayı kaldırtır “İnsanların sorumluluğunu üzerine almış bir idareci, halkının en fakirinin yediğini yemezse, giydiğini giymezse, o idareci adil değil, zalimdir, zalimdir.” der. İşte size gerçek Hz. Ömer adaleti. Yöneticiler hayatın her alanında yaptıklarıyla halka örnek olmalıdır. Ziya Paşa’nın dediği gibi “Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz, Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde”
Bu düşüncelerin, krizlerle, yoksullukla boğuşan bir ülkede, tüm yöneticilerin kulağına küpe olması dileğiyle.
Son Söz: “İtibarın para ile satın alınamayacağını idrak edemeyenler israfı, devletin itibarı olarak göstermeye çalışıyor” Aykut Erdoğdu

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER