Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Tören mi dediniz? – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 6 Ocak 2015 Salı 02:00:00
  Çay’da düzenlenecek bir törenin duyurusu, cep telefonu mesajı aracılığıyla basın mensuplarına gönderildi. Tören hakkında bildiğimiz, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’nın da katılacağı idi. Ancak başka bir malumat verilmedi. “Haber çıkar” dedik ve kendimizi Çay Barajı’nın inşaatı için kurulan şantiyede bulduk. Meğer “su çevirme” töreni varmış. Oradaki yetkililer, “Bu, barajın durumu için kritik bir aşama” dedilerse de kendi adıma söyleyeyim, ne olduğunu anlamadım.
Biraz sonra tören alanına gittiğimizde gördüm ki, zaten törene katılanların da neden orada oldukları hakkında bir fikirleri yok. Sadece alkışlamak ve coşkuyla bağırmak üzerine kurulan bir mekanizmanın dişlileriydi oraya gelenler.
Devlet Su İşleri’ne ait bir törendeydik, balonlar yeşil-beyazdı. Allah’tan o meşhur “DSİ Marşı” çalınmıyordu. Dinar Belediyesi’ne bağlı bando takımının, inşaat şantiyesinde çaldığı Harbiye Marşı ile tören arasında bir bağlantı kuramasam da, bando takımının tören alanında İstiklal Marşı’nı icra etmesini not olarak düşebilirim.
Konuşmalar yapıldı.
Hatipler, “Bu kadar soğuk havada buradasınız” seslenişiyle gönüllerimizi okşuyor; ancak birçok cümleyi de ardı ardına kuruyorlardı.
Hava hakikaten soğuktu.
Cep telefonlarının verdiği bilgiye göre “sıfır” dereceyi görmüştük. Yarımyamalak yapılan yolun çamurlarını da hesaba kattığımızda “Neredeyim ben” dediğimi hatırlıyorum.
Elbette gazetecilik, dağ-bayırı dinlemeyen bir meslek.
Bununla birlikte, “haber” olması için düzenlenen etkinliklerin de bir amacı olmalı; bu amaçla ilgili de bilgilendirme yapılmalı.
Örneğin “derivasyon” nedir?
Ben bu konuda bir kelime bile bilmezken, nasıl tarif edeceğim yapılan işlemi? Bu işlemin önemini nasıl anlatacağım?
Katıldığımız etkinliğin ismi “Çay Barajı Su Çevirme ve Derivasyon Töreni”.
Kışın ortasında, her tarafta kar varken, böyle bir etkinlik düzenlemek neyi ifade ediyor?
Biz bu etkinlikten, hizmetlerin gerçekten “yürütüldüğünü” mü anlayacağız, yoksa 2015 seçimleri öncesinde mitinglerin erken başladığını mı?
“Çay Barajı’nın yüzde 20’si bitti” diye tören yapacaksak, her yüzde 20’lik dilimde bu törenlere devam edelim.
Böylece, 2016’ya kadar 5 kez daha tören yapmış oluruz.
“Tören” demişken…
Butonlara temsili olarak bastıktan sonra mahalleyi eğlendirmek için havai fişek atıyoruz.
Gündüz vakti havai fişek atma alışkanlığımızdan kurtulamıyoruz.
Bu kadar masrafa gerçekten yazık.

MÜFTÜ İŞLİYEN’E TEBRİK

İl Müftüsü Burhan İşliyen’i vaaz ederken ilk kez, göz teması kurarak izledim. Olayları anlatması, günümüz bağlamında sorumlulukları hatırlatması, ders verici. Aynı zamanda sesindeki sakinlik, insana güven veriyor. Müftü İşliyen, Mevlid Kandili dolayısıyla Özerler Camii’nde önemli mesajlar verdi. Ama en çok şu sözleri beni etkiledi:
“Peygamber Efendimiz (SAV) gelse, ve evinizde misafir olmak istese, gönül rahatlığıyla misafir edebilir misiniz? O’nu, arkadaşlarınızla tanıştırabilir misiniz? Alışkanlıklarımızı bir kenara bırakarak ‘Daha fazla kal ya Resulullah diyebilir miyiz?”

DİKKAT! UZUN ARAÇ
Bazen bizi şaşırtan ve güldüren kareler yakalarız. Bu da öyle. Küçük taşıta “Uzun araç” yazdırarak kendimizle alay etmeyi başaran bir milletiz. Ne güzel.

ERENOĞLU GÖREVE BAŞLADI

Afyonkarahisar’da görev yaptığı 2 yıllık süreçte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki bakış açısını değiştiren Ayhan Erenoğlu, Karaman’da göreve başladı. Karaman Devlet Hastanesi çalışanları ile ilk toplantısını düzenledi. Erenoğlu’na Hüseyin Karasüleymanoğlu ile Orhan Fesçekoğlu da eşlik etti. Afyonkarahisar’daki hareketlilikten sonra Erenoğlu ve ekibi Karaman’da rahat edecektir. Erenoğlu’na Karaman’ın Bakanı Lütfi Elvan’ın da tam destek vereceğini düşünüyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti