Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

RAMAZAN VE GÜZELLİKLERİ

Ramazan, güzellikleri ile yaşanıyor Afyonkarahisar’da.
Önceki gün Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde iftar programı vardı. Korel Termal Otel’in eşsiz lezzetleri mübarek vakitte şehit ailelerimizin, gazilerimizin, engelli dostlarımızın önüne konuldu. Valilik ve Belediye iftar davetini geniş çaplı tutmuştu. Şehit yakınlarının, davete özellikle çağrılan ailelerin çocuklarının mutluluğunu gözlerinden okumak mümkündü. Belki de 5 yıldızlı bir otelin salonunda böylesine mükellef bir sofraya ilk kez oturuyordu davetlilerden bazıları. Oysa en çok hak edenler onlardı. Bunu düşünmüş olmalıydı Valilik ve Belediye yetkilileri.
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Geniş Afyonkarahisar ailemiz” diye hitap etti kısa konuşmasında katılımcılara. Protokol mensupları, aynı masada birlikte oturmak yerine, farklı masalara dağılarak; şehit aileleri, gaziler ve engelli dostlarımızla birlikte samimi bir sofrada iftarlarını yaptılar. Ne güzel bir tablo… En az önceki gün yapılan Devlet Övünç Madalyası tevcih törenindeki tablo kadar. Hani Kocatepe Gazetemizde “Vatandaş önde, devlet arkada” başlığıyla yer bulan haberdeki gibi. Şehit ailelerimiz salonun en ön sırasında otururken, devlet ricali onların hemen arkasında yer bulmuştu kendisine.
Ramazan-ı şerif büyük devlet ile yüce milletin buluşmasına, kaynaşmasına da vesile oluyor Afyonkarahisar’da. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

 

GÜZEL İNSANLAR

 

Bakın Afyonkarahisar’ın dört bir yanına… Bir yanda Ramazan ayı boyunca kendi imkanları doğrultusunda, karınca kadarınca ücretsiz iftar veren işyerleri…
Öte yanda fırsatı ganimet bilen, Ramazan’da paraya para dememek için dükkan sınırlarının bile dışına taşan işletmeler… Sizce hangisi makbul?
Makul olan elbette ki Ramazan’ın güzelliğini işine, işyerine yansıtanlardır. Bu sebeple gelenin kim olduğunu sorgulamadan, Ramazan ayı boyunca işyerine gelen herkese ücretsiz iftar yemeği ikramında bulunan, oruçluya iftar ettirmenin keyfini yaşayan esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Teşekkürler Lale Pide, teşekkürler Dalyan Balıkçılık, teşekkürler Ali Baba Lokantası, teşekkürler Havva teyze… Ve diğerleri… Teşekkürler Afyonkarahisar’ın iyiliksever esnafları. İyi ki varsınız.
Valiliğimize, Belediyemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Esnaf Odaları Birliğimize bir çağrımız var bu noktada. Afyonkarahisar esnafının bu güzelliği neden ödüllendirilmez ki? Yıllardır ücretsiz iftar geleneğini sürdüren, toplumsal barış ve huzura, dayanışmaya gönüllü olarak katkı sunan esnaflarımız bir ödülü hak etmezler mi?
Biliyoruz onların, yani esnaflarımızın böyle bir beklentisi yok. Onların ödülü Allah katında inşaAllah. Ama güzel örnekleri teşvik etmek gerekmez mi?
***
Ramazan-ı Şerif’te ihya oluna bir başka muhit de camilerimiz.
Geçtiğimiz yıllarda düşülen “ithal hocalarla” teravih namazı kılma adeti yerine, camilerimiz teravih namazlarında dolup dolup taşıyor. Hani hatırlayın, yıkılan stadyumun orada açılan boşluğa çadırdan cami kuruluyor, Mısır’dan getirilen ithal imamın ardında saf tutuluyor, şehrin ileri gelenleri orada teravih kılıyorlardı. Oraya gitmek ayrıcalık, gitmemek sanki ayıp gibi karşılanıyordu o günlerde.
O günler de gün imiş!
Afyonkarahisar’ın Kur’an bülbülleri camilerimizi şenlendiriyor, cemaat iftar sonrası camileri dolduruyor. İftar sofraları ihtiyaç sahipleri ile daha güzel oluyor. Bu şehrin güzel insanları bu şehri güzelleştiriyor. Allah sayılarını artırsın…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti