Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

Sahi 24 Kasım Kimin Günüydü?

Buruk bir Öğretmenler Günü yaşandı. Beklentiler çoktu ama hemen hepsi karşılıksız kaldı.
Umarız önümüzdeki günler öğretmenlerimiz için müjdeli haberlerle dopdolu olur. Olmalı da…
Önce Kocatepe anıtına çelenk sunuldu, Arkasından okulun birinde bir okulun öğretmenlerince hazırlanan öğretmenler günü hazırlıkları günler öncesinden yapıldı, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, öğretmenler değil ama, izleyenler için çok keyifli ve bir o kadar da verimli bir etkinliğe imza attıklarını düşündüler sanırım.
Yani öğretmen kendi kendinin gününü kutlamak için kendi kendini vitrine koyma gereğini yıllardır sürdürdü, bugünde öyle oldu.
Cıvıl cıvıl öğretmen adayı öğrenciler yoktu, ilham veren öğretmenler ve eğitim sevdalısı emekli öğretmenler yoktu. Umudumuzu artıracak, gelecek adına heyecanlandıracak bir coşku yoktu. Olmalıydı, buna ihtiyacımız var. Ama yoktu…
Öğretmenler günün en anlamlı hediyesi Afyon GSL öğrencilerinden geldi.
Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü öğrencilerinin “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eğitim ve Öğretmen” temalı bir program, ancak bu kadar güzel ele alınabilir ve eğitimin bugün olduğu gibi gelecekte de bu kadar önemli olacağı ancak böylesine iz bırakacak şekilde tablolara yansıtılabilirdi.
Öğretmenlere verilebilecek en güzel hediye buydu aslında, Bir eğitimci olarak, öğrencilerin öğretmenlerine verebileceği en güzel duygu ve görmek istediğim tablo işte tam da buydu.
Dünden bugüne, bugünden geleceğe uzanacak eğitimdeki gelişmeleri, değişimi ve bundan sonraki olası başkalaşımı hemen her gün öğretmen sohbetlerinde paylaşıyor ve yaşıyoruz.
Düşünüyorum da; Yapay Zekâ ve Geleceğin Eğitimi veya Eğitimin Geleceği olabilir mi* hani olacak diyorlar ya………
En çok merak ettiğim Yapay zekâ donanımlı robot öğretmenler, bugünkü öğretmenlerimizin yerini alır mı?
Yapay zekâ ile donatılmış robot öğretmenlerin eğitime, bilime, teknolojiye ve hemen her alana çok büyük katkıları olur ama sınırsız bir gizeme ve kapasiteye sahip olan insanın hele hele öğretmenin yerini alması mümkün değil!
Bu sistemde Robot öğretmenler, gerçek öğretmenlere tercih edileceği aşikâr, şu anda da etten kemikten de olsa Robot öğretmenler yok mu?
Teknolojideki gelişmeler inanılmaz boyutlarda ve bizi şaşırtmaya hep devam edecek.
Umarız yazmayı, konuşmayı olduğu gibi düşünmeyi de köreltmez, yok etmez!..
Diyeceksiniz ki! Bu sistemde düşünebiliyor musunuz? Konuşabiliyor musunuz?
Gerçekleri yazabiliyor musunuz?
Yorum sizin…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti