Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Aday Gözüyle Ve Gazeteci Gözüyle Seçim Süreci

Değerli dostlar, uzunca bir aranın ardından Kocatepe Gazetemizin sütunlarında tekrar birlikteyiz. Hoşbulduk…
Malumunuz olduğu üzere 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı gösterildim. 11 Ocak 2024 tarihinde açıklanan adaylığımdan itibaren Gazeteniz Kocatepe’deki görevlerimden ve yazılarımdan uzak kalmıştım.
Seçim bitti, yeniden görevimizin başındayız.
Siyaset ile ilgili planlarım bulunmazken, 2024 yılı başına kadar herhangi bir siyasi parti ile bir bağım yokken, MHP’nin değerli kurmayları tarafından siyasete davet edildim. MHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan adaylığı görevi üzerime tevdi edildi.
Ben de büyük bir onur ve gururla bu görevi kabul ettim.
11 Ocak 2024 tarihi itibariyle MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak yola çıktık. 31 Mart akşamına kadar görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bu noktada takdir kamuoyunundur.
***
Kendi cephemden yapmaya çalıştıklarımızı anlatacak olursam eğer; inandığımız değerler uğruna zihnen, bedenen ve madden “kendimizden” harcadık.
Gönül verenlerin, ülküdaşların maddi ve manevi katkılarını inkar edecek değiliz. Onlardan başka dayanağımız olmadı zaten.
Demek istediğim; biz herhangi bir kamu bütçesi kullanmadık. İftar sofları kurarak, büyük davetler vererek çalışma yürütmedik.
Ama imanlı, inançlı, azmetmiş, samimi, gayretli ve son derece fedakar bir kadro ile gece-gündüz demeden çalıştık.
Evinden, işinden, çocuğundan, ailesinden fedakarlık göstererek, Milliyetçi Hareket uğruna, “Ülkü” uğruna, şehrinin ve geleceğinin daha güzel olması uğruna çalışanların birlikteliğine tanıklık ettik ailecek.
Bu vesile ile seçim süreci boyunca hep birlikte olduğumuz gönüldaşlarımıza, yoldaşlarımıza, ülküdaşlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum, onlardan bir kez daha helallik diliyorum.
***
Yıkıcı, kırıcı olmamaya çalıştık. Bize yapılan faullere karşı bazen sesimizi yükselttik ama hakaret etmedik, kavga etmedik, bağırıp-çağırmadık.
Şehrimizin sorunlarını belirledik. Çözüm önerilerini ortaya koyduk. Nelerin, nasıl yapılması gerektiğini anlattık.
Sonuç olarak; kazanamadık…
Ama kaybeden de biz olmadık.
Bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Emanet edilen bayrağı taşıdık, leke sürdürmedik.
Kaderden emin olduk, kederden uzak kaldık. Sandıktan çıkan millet iradesine saygılıyız. Biz ne birileri gibi millete aptal diyenlerden oluruz, ne de sandık iradesine dil uzatırız.
***
Yazının bu kısmına kadar olanları, adaylık sürecini anlatmaya çalıştım.
Adaylık sürecini tamamladığımıza göre yazının bundan sonrasında gazetecilik görevimize geri dönerek seçim sürecinin kısa bir özetini yapmaya çalışacağım. Detaylara sonraki yazılarda ineriz inşaAllah.
Seçim sürecinde bize “Durum nasıl” diye yöneltilen her soruya “Bir dip dalga var” diyorduk. Gerçekten bir dip dalganın olduğu görülüyordu. Vatandaşta tepki büyüktü. Ama bu tepkinin kendisine adres olarak nereyi bulacağı belirsizdi.
1999’da ya da 2002’de yaşanan dip dalganın benzeri bir durum görülüyordu alanda. 1999’daki dip dalga MHP’ye Afyonkarahisar’da 3 milletvekili ve 1 belediye başkanlığı kazandırmıştı. 2002 seçimleri ise AK Parti’yi iktidara taşımıştı.
Lakin bu sefer dip dalganın yönünü kestirmek zordu.
Şahsen ben ve çevrem “Tepki var, dip dalga geliyor. Ama Afyon’da tepkinin adresi yine sağ partiler olur. Sol cenah dip dalgadan daha az pay alır” görüşündeydik. Bunu da kafadan atarak değil, Afyon’un tüm geçmiş verilerine dayanarak söylüyorduk. Afyonkarahisar’ın demokrasi tarihi CHP’nin Belediye’yi kazandığını yazmamıştı bugüne kadar.
31 Mart 2024 akşamına geldiğimizde dip dalganın muhalefette toplandığını gördük. İktidara kızgın olan herkes “AK Parti gitsin” mantığı ile AK Parti’nin karşısındaki en güçlü muhalefet etrafında toplandı.
Emeklilerin durumu ve hayat pahalılığı en büyük belirleyici etken oldu.
Yerel yöneticileri, belediye ekiplerini belirlediğimiz seçimde şehrin sorunları, öneriler, ekipler, projeler hepsi gölgede kaldı.
Sandığa gitmeyen binlerce tepkili seçmen de vardı ayrıca.
Sonuçta millet iradesini beyan etti ve Türkiye genelinde büyük bir değişim yaşandı. Karadeniz’deki bir çok il, Bursa, Kütahya, Denizli gibi illerle birlikte Afyonkarahisar’da da Belediye’yi CHP kazandı.
Bizlere düşen “hayırlı olsun” demektir. Bundan sonrası için de, önceki yaşamımızda olduğu gibi şehrimizin sorunları ile yakından ilgilenmeye, konuları takip etmeye devam etmektir. Mesleğimizi layıkıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Allah mahcup etmesin.

YORUMLAR

13 adet yorum var

  1. ‘Mesleğimizi layıkıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Allah mahcup etmesin’. Sezen bey, siz doğru yoldan ayrılmadıkça emin olun Allah sizi mahcup etmez. Selamlar.

  2. Sizinle çalışmak güzeldi Sezer başkanım Allah doğru bildiğiniz yoldan ayırmasın herzaman yanındayız Allah’a emanet olum.

    1. Allah sizden razı olsun iyi koşturdunuz. Artık bu saatten sonra nasip diyelim

  3. Sizin gibi değerli Başkan adayımızı tanımak bize onur verdi sizin gibi kıymetli bir abimizle seçim çalışması yapmak biz gurur duyduk selam ve saygılar

  4. Gayretlerinizi yakından gördük. Teşekkür ediyoruz. Mesleki hizmetlerinizde başarılar diliyorum. Allaha emanet olun.

  5. Düzgün siyaset nasıl yapılırmış gösterdiniz. Allah her zaman yardımcınız olsun.

    1. Baykara kardeşim, ülküdaşım;
      . “Afyon ovası, bozkurt yuvası” deriz hep. Bozkurtların bol olduğu bir yerde ½10 oy çok çok az. Her ülkücü öz eleştiri yapmalı,kendisini başarısız gören koltuk sahipleri bu kutlu dava için ülkücü kardeşlerine bulundukları makamı bırakabilmeli. BIRAKMALI.

  6. Sezer bey geçmiş olsun. Sefer sizdebdi, zafer ise yaratanın nasip etmesi ile olacaktı tabi ki. Hayırlısı diyelim
    Şu gerçeği de atlamayalım. Milliyetçi bir il olan Afyonkarahisar’da %10 çok çko az bir oy. Neden bu kadar az oy alındığı MHP yetkililerince değerlendirmeye alınmalı mutlaka. Başarısız yöneticiler koltuklarını dava için ülkücü arkadaşlarına bırakabilmeli.BIRAKMALI.

  7. Asla kendinizi kaybeden olarak görmeyiniz. AFYONKARAHİSAR sizin gibi genç ve dürüst bir siyasetçiyi kazandı. İlerleyen süreçte Allah’ın izniyle çok daha iyi yerlere geleceğinize yürekten inanıyorum.

  8. İşyerimizi ziyaret ettiniz şeref verdiniz sizi daha önceden tanımazdım tanıdığıma çok memnun oldum.Tabanda Mhp’li kardeşlerinizi bizleri yeniden umutlandırdınız teşekkür ederiz emeklerinize sağlık. Emin olun adam gibi adam olarak anılacaksınız saygılarımla…

  9. Milliyetçi hareket partisi bu seçimi kaybetmiştir ancak Afyon a dürüst,ilkeli,tertemiz ve uzun yıllar hizmet edecek bir siyasetçi kazandırmıştır hayırlı olsun

  10. Bir gazeteci olarak Afyonkarahisar’ın tüm sorunlarını en iyi bilen ve çözümü için elinizden geleni yapacağınızdan şüphemiz yoktu sağlık olsun canınız sağolsun eminim ki ileriki yıllarda Afyonkarahisar’ın size ihtiyacı olacaktır kıymetli başkanım

Yoruma kapalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti