Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ S.O.S. VERMEYE DEVAM EDİYOR-5

Kocatepe Gazetesi 13 Ağustos 2013 Salı 03:00:00
  Şehrimiz eğitim- öğretim çalışanları arasında “İlimiz eğitiminin sevk ve idare merkezi olan Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, öğretmenlerimizle yeterli bir gönül bağı kuramadığı, onlarla hemen hemen hiçbir şeyi yeterince istişare etmediği” yönünde oluşmuş bir algı eğitim öğretim çalışanları arasında oldukça yaygındır.
Sayın müdürüm algı şudur. Sizin bir avantajınız vardı, bunu kullanamadınız. Birilerinin düşünceleri ile değil de kendiniz değerlendirmeli ve tanımalıydınız. Özellikle sendikanın yönlendirmesi ile hareket ettiniz. Eğitim camiasındaki görüşe göre sözde; Milli Eğitim Müdürlüğünü sendika, sizi de bir şube müdürü yönetiyormuş.
Okullara gidin, okul müdürleri ile bir bardak çay için, eğitim adına sohbetler yapın, okullardan brifing alın. Onları yerinde tanıyın, görün neleri var önünü açınca dağı devirecek ne cevherler göreceksiniz. Ama şu anda konuşulan; bu milli eğitim yatmamızı istiyor iyi oldu, biz rutin işleri yapar keyfimize bakarız.
Kamuoyunda, gerek Milli Eğitim Müdürlüğüne ve gerekse okul yöneticiliklerine atama ve görevlendirme yapılırken, 657 sayılı devlet memurları kanununda belirtilen “liyakat” kriterinin yeterince göz önünde tutulmadığı yönünde bir algı oluşmuş durumdadır.
Okul yönetimlerimiz, Öğretmenlerimiz, vazifelerini ifa ederlerken karşılaştıkları “dağ gibi sorunları” taşıyabilecekleri ve çözüme kavuşturabilecekleri bir merci ve muhatap bulamadıklarını düşünmektedirler. İlimizdeki eğitim çalışanları, Milli Eğitim Müdürlüğü kurumunu adeta “girmek istememektedirler”, bir konuyu danışmak üzere buraya gittiklerinde çoğunlukla kendileri doğru düzgün bir şekilde muhatap bulamamaktadırlar, Kimin ne görevi yaptığı, hangi konuya baktığı belli değilmiş gibi, bu benim alanım değil, kim bilmiyorum… gibi cevaplarla karşılaşılmaktadır. Bu anlayış okullara da yansımakta, bazı okul yöneticileri birilerinden aldığı güçle yaparız, yıkarız, hallederiz edalarında, Bazıları bir güvensizlik var ki işini sağlam ve mevzuata uygun yapma gayreti içersinde…
Sayın Milli Eğitim Müdürüm;
Çağdaş yönetim anlayışını benimsemiş, “pedegojik” ilkelere dayanan, takım ruhuna sahip, öğretmeni de okul yönetimine katan, okulu “interaktif” bir şekilde tüm öğretmenlerle birlikte istişare esaslarına göre ve hiyerarşik yönetim anlayışı yerine “tatlı sert” bir liderlik anlayışına dayalı şekilde yöneten bir yönetim anlayışı, ilimiz okul yönetim anlayışına egemen kılınmadan eğitimde ortaya çıkan bu başarısızlık tablosunu tersine çevirmemiz mümkün gözükmemektedir.
Bu durumun en iyi kanıtı, İlimiz eğitim-öğretiminde ders araç gereçleri ve teknolojik donanım anlamında oldukça önemli oranlarda ilerlemeler olmasına rağmen, bu durumun genel başarı seviyesine hiç yansımaması olabilir mi, ne dersiniz?
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti