Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

HAYDİ HAYIRLISI. İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN OKUL YÖNETİCİLERİNİN DEĞERLENDİRMESİNDE ADİL OLMAYACAĞI YÖNÜNDEKİ ŞÜPHELERİMİZ VAR

Kocatepe Gazetesi 7 Temmuz 2014 Pazartesi 03:00:00
  Sayın Valim, Afyonkarahisar eğitimde bir dönemeç içersindedir. Size güvenmek istiyoruz. Bize güven veriyorsunuz. Tek istediğimiz başarılı okul müdürlerine sahip çıkmanızdır.
Afyonkarahisar’da neler oluyor? Birkaç vakıf, dernek üyeleri ve malum sendika bir araya geliyor. Öyle kararlar veriyorlar ki, tüm eğitimciler şaşkınlık içersinde olup biteni izliyor. Öyle inanılmaz şeyler yapılıyor ki. Bırakın şaşırmayı alışmaya başladık, normal gelmeye başladı. Sanırım istenen de buydu.
Birçok il açıkladı, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü de açıkladı. 4 yılını dolduran okul müdürlerini ilan etti. Bunlar nasıl seçilecekler?
Öncelikle yöneticilerimizin kendi okullarından öğretmen, veli ve okul meclisinin puanları gelecek. Peki tamam da herkes tatilde, öğretmen ya da öğrenci ve Okul Aile Birliği Başkan ve yardımcıları tatilde ya bulundukları yerde internet yoksa, ya da bilgisayar yoksa, ne olacak, ekmeklerine yağ sürülmüş olacak birilerinin, onlar bundan memnunlar.
Daha sonra ilçe müdürlüklerinin puanları eklenecek ve yönetici görevlendirme süreci başlayacak.
Daha önce görevlendirilen şube müdürleri okul müdürlüğü sınavına girdiler, kazanamadılar. Şube müdürlüğü sınavına girdiler kazanamadılar. Şimdi gözlerini yeni makamlara çevirmiş durumdalar. Önce İlde bulunan ve boşalan Milli Eğitim Müdür Yardımcılıklarına ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine sulanıyorlar. Duyduğumuza göre vakıflar, dernekler ve sendika arasında tartışmalar başlamış, AKP yönetimi eğitimde ipleri bunlara bırakmış. Üzülerek şu soruları sormak geliyor içimizden: Milli Eğitim Müdürü ne iş yapar, kendi çalışacağı en yakın arkadaşlarını seçemeyecek kadar aciz midir? Ve cevabımız, “Evet, maalesef kendisi bu konuda herhangi bir söz sahibi değildir” şeklinde oluyor.
Peki ya yeni göreve başlayan sayın valimiz bu atamalarda hiç mi söz sahibi olamayacak? Hiç mi ağırlığını koyamayacak? Alınacak okul müdürlerinin dosyalarını incelemeden mi onay verecek? Merak konusu doğrusu.
Geleceği görmek, bugünü değerlendirmek, büyük resmi çizebilmek gibi büyük sorumlulukları olan eğitim yöneticilerinin işi dışarıdan görüldüğü kadar kolay değildir aslında. Onlar; yeri geldiğinde bir öğretmen, formaliteler içerisinde kaybolmuş bir yönetici, yeri geldiğinde bir hâkim hatta birer inşaat ustası… Ama işi hakkıyla yapanlar için geçerli elbette bu!
Sadece tek yönlü değil, çok yönlü olabilmeyi, olaylara çok yönlü yaklaşabilmeyi becerebilendir iyi müdür. Öğrenci başarısı üzerinde sadece öğretmenlerin değil okul müdürlerinin de büyük etkileri olduğu her kesimce bilinmektedir.
Bazı eğitim kurumlarının, yönetimlerinin değişmesiyle birlikte huzur ortamları bozulmuş, bazıları da olması gerektiği gibi huzur ortamına kavuşmuşlardır. Çünkü okul yönetiminin değişmesi; sadece eğitim ve yönetim anlayışının değişmesi demek değil aynı zamanda okulun “eğitim iklimi”nin de sil baştan değişmesi anlamına gelmektedir. Günümüzde çok göremesek bile eğitim yöneticisi eğitimin lokomotifidir.
Çünkü “okul, müdürü kadar okuldur”, çünkü “balık baştan kokar.” (Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER