Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

İçime Batan Huzur – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 16 Aralık 2013 Pazartesi 02:00:00
  Selamün Aleyküm Değerli Okurlarım
Yeni bir günde sizlerle buluşmanın sevinci, yeni bir güne başlamanın huzuru var içimde.
Şükür edecek ne kadar çok şeyim var diyorum sabah uyandığımda, mutfağa gidip ocağa çayı koymanın, kahvaltı hazırlamanın, sıcacık evin içinde dolaşmanın huzuru var içimde, içime batan acı huzur.
Şükürler olsun halimize de neden bu huzur içine batıyor dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü çayımı koyduktan sonra haberleri takip etmek için bilgisayarımı açtığımda Suriye’de açlıktan ve soğuktan ölen bebekleri, bizi insan yerine koymuyorsanız haşa huzurdan hayvan yerine koyunda hayvanlarınıza verdiğiniz yiyeceklerden bize verin diyen anneleri görüyorum. Şu an bir anne olmasam da annemin bizi büyütmek için neler çektiğini iyi biliyorum, bir annenin feryadını çok iyi anlıyorum, çocukları o kadar çok seviyorum ki işte bu haberleri gördüğümde o hazırladığım kahvaltıyı yemek istemiyorum, boğazıma düğümleniyor bir bir, göz yaşlarıyla okuyorum bu hazin haberleri.
Özel olarak rica ediyorum sizlerden lütfen Suriye için yapılan yardım çağrılarına sessiz kalmayalım, içimizden geçse de bugün vereyim yarın vereyim şeklinde ertelemeyelim. Belki de bizim o yardımımız bir hayat kurtaracak, müslüman müslümanın kardeşidir, her canlıyı da Allah teala severek yaratmıştır inancının ırkının hiç önemi yok.
Türkiye şartlarında en fakir olanlarımız bile eminim ki onlardan daha varlıklıdır, bunun kıyaslamasını muhasebesini yapmadan yardım edelim. Eminim ki hepimizin evinde atmaya kıyamadığı fakat bir türlü de giymediği kıyafetleri vardır o kıyafetlerin yayına hiç olmazsa bir kaç paket makarna alıp bir paket hazırlayalım ve yardım toplayan kuruluşlardan birine götürelim.
Afyonkarahisar’da her yerde afişlerde çağrılar yapılmakta, Ambaryolunda Pancar Kooperatifi’nin altında yardım toplanan bir merkez bulunmakta lütfen bu çağrıya sessiz kalmayalım.
Yer yüzündeki bütün müslümanlar müslüman kardeşinin hal ve hareketinden, varlığından yokluğundan, iman sahibi olmasından ve olmamasından tutun da birbirinden mesuldur.
Biz İslam Dini mensupları olarak birbirimize bu denli sahip çıkmadıkça Irak, İran, Mısır, Suriye’de yaşanan acıları yaşamamız kaçınılmaz olabilir. Rabbim dilerim ki asla buna izin vermez tüm dualarım bunun üzerine.
Lütfen internet kullanıyorsanız eğer şu an Suriye’deki evlerin durumlarına bakın internetten, insanların durumuna bakın, eminim ki benim vatanımda hemen hemen herkes vicdan ehli, biliyorum ki en katı kalpli olanın bile karşısında göz yaşı dökseniz içten içe kıyamaz size yansıtmasa bile, Suriye deki müslüman kardeşlerimiz göz yaşı dökmüyor adeta gözlerinden kan damlıyor.
Yardım toplayan kuruluşlardan herhangi biriyle birebir bağlantım yok, onların talep etmesi sebebiyle bu yazıyı yazıyor değilim asla böyle bir düşünceniz olmasın sizden ricam.
Ben Afyonkarahisar halkının öğrencisinden, işçisinden, memurundan tutun da her türlü meslek erbabına güveniyorum yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum.
Bakın artık ABD, AB ülkeleri yardım götüremeyecek şeklinde söylentiler var biz müslüman kardeşlerimize desteğimizi sürdürelim ve hepimiz küçük de olsa birer paket hazırlayalım.
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle Allahın Rahmeti Bereketi Selamı üzerinize olsun… Saygılar…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti