Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALA PATENAJ YAPIYOR

Kocatepe Gazetesi 29 Ağustos 2014 Cuma 03:00:00
  Yazık Oluyor Sahipsiz İlimize…..
Yeni öğretim yılına girerken ortalık toz duman. Liselere yeni giriş sistemini anlayana aşkolsun. Veliler öğrenciler okula kayıt yaptırmaya değil, nakil yaptırmaya geliyorlar. Otomatik olarak yerleştirilen öğrenciler de veliler de ızdıraplı, çoğu ilçelerden gelen öğrenciler pansiyon bulmakta zorlanacak, gezdikleri pansiyonları beğenmeyenden tutun, çocuğunu ilk kez evinden uzakta bir yere vermenin telaşı ve kaygısı velilerin yüzünden okunuyor.

Bizim İl Milli Eğitim Müdürlüğü “PAZIL” Yap-Boz Müdürlüğü’ne dönüştü. Çünkü aldıkları hiçbir karar uzun ömürlü değil, ileriye göremiyor. Vizyon yok. Şimdi çok büyük iş başardılar, biat ettiler ve her yerde nasıl aldık okul müdürlerini edalarındalar……

Şu anda tek gündem maddesi görevlerine son verdikleri okul müdürleri;

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün baskı ile, zorlama ile artırdığı Fen ve Anadolu liselerindeki araça gereç ihtiyacı, özellikle sıra ihtiyacını bile karşılayamıyor. Çünkü akıllarında yok şu anda. Görevden aldıkları okul müdürleri hala bu problemleri ikili ilişkileri ile çözme gayretindeler.
Hala büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Soruyorum neden? Bırakın bunlar size neler yaptılar, atadıkları yapsın da görelim diye. Ama onlar hemen atılıyorlar, o çocuklar bizim, ülke bizim, biz görevimizin son dakikasına kadar elimizden geleni yapalım, gerisini bizden sonra gelecek arkadaşımız tamamlar diyebilecek kadar olgun, vatan sevdalısı bu insanları görevden alanlar, hiç mi utanmazsınız yahuuu..
Sizde hiç ahlak, vicdan, Allah korkusu yok mu?

Hemen her şey muallak yani belirsiz ve çok daha önemlisi, okulların açıldığında çok büyük belirsizlik ve kargaşa olacağı da gerçek.
Yani İl Milli Eğitim Müdürlüğü zamanı hovardaca harcamaya devam etmektedir.
Ne de olsa okulları gezecek, o okul müdürünün yüzüne bakacak yüzleri yok.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapıyor?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, zamanı doldurmaya çalışıyor, kimin hangi saatte daireye geldiği, kimin ayrıldığı, kim kimden izin alıyor, kimin haberi oluyor, kimin olmuyor. Kim hangi saatte partide, kim hangi saatte sendikada, kimler hangi saatte vakıf, dernek ya da cemiyetlerde. Çünkü onların oralarda olmaları da mesai sayılıyor.

Denetleyen yok, takip eden yok, salla başı al maaşı. Bunların derdi şu aralar birilerini fişlemek, etiketlemek, ayağını kaydırmak..

Sayın Valim!…

Anlayamıyoruz. Okul müdürleriyle ilgili değerlendirmeleri bağlı bulundukları şube müdürleri, İnsan kaynakları şube Müdürü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri yapması gerekirken, neden bir şube müdürü tüm birimlerin yerine değerlendirme yaptı. Neden İl Milli Eğitim Müdürü buna göz yumdu? Neden diğer şube müdürleri buna itiraz etmediler? Bu neden araştırılmaz? Neden sorgulamaz?
Vicdanlar hiç sızlamıyor, nasıl bir kamu hakkı yemektir bu? Kime güvenecek bu insanlar? Lütfen birileri bir şeyler söylesin………
(Bir eğitimci)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER