Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

CENNETE ANCAK MÜSLÜMANLAR GİRER -8

Muharrem Günay 21 Şubat 2011 Pazartesi 02:00:00
  “Gerçekten Ehl-i kitap’dan öyleleri var ki, Allah’a, size indirilen (Kur’an’)a,
Kendilerine indirilen (kitaplar)lara Allah’a büyük bir saygı duyarak inanırlar. (Onlar,) Allah’ın ayetlerini az bir değere (dünyalık menfeate) satmazlar. İşte onlara Rableri katında mükafatlar vardır. Elbette Allah, hesabı çok çabuk görendir.”(Ali İmran/199) (H.Tahsin Feyizli meali) (karşl.Bakara/121)
“Kitab ehlinden Allah’a, size indirilene ve kendilerine indi­rilmiş olana Allah’a huşu duyarak inanıp, Allah’ın âyetlerini az bir de­ğere değişmeyenler vardır. İşte onların ecirleri Rab’lerinin katındadır. Şüphesiz Allah’ın hesabı çabuktur.” (Ali İmran 199)(KARŞILAŞTIRMA:EL ANKEBUT 29/47)
”(Resûlüm!) İste böylece sana (önceki kitap-ları tasdik eden) bu Kitabi indirdik. Onun için, kendilerine kitap verdiklerimiz ona iman ediyorlar. Şunlardan (Araplardan) da ona iman eden nice kimseler vardır. Ayetlerimizi, ancak kâfirler (inatları yüzünden) bile bile inkâr eder.” (EL ANKEBUT/ 47)
Ali imran 199. ayetin tefsiri : Kitap ehli içinde Allah’a Allah’ın istediği biçimde iman etmişler vardır. Size indirilen Kur’an’a ve daha önce kendilerine indirilmiş olan kitaplara da inanmışlar vardır. Daha önce Mûsâ (a.s)’a iman edip, sonra Muhammed (a.s) gelince de hemen ona iman edenler, daha önce Îsâ (a.s)’a iman edip Muhammed (a.s)’a iman edenler. Daha önce Tevrat’a ve İncil’e iman edip, sonra da Kur’an gelir gelmez hemen ona iman edenler vardır. Onlar Allah’a iman ediyorlar, kendi kitaplarına, Tevrat’a, Zebur’a, İncil’e iman ediyorlar ve size gönderilen son kitaba ve son elçiye de iman edi-yorlar. Bunlar Allah’tan haşyet duyuyorlar. Allah’ı gazaplandıracak işlerden sakınıyorlar. Allah’ı razı edecek ameller peşinde koşuyorlar. Rablerine samimiyetle dua edi­yorlar. Allah’ın âyetlerini az bir pahaya satmıyorlar. Allah’ın âyetlerine değer verip onlarla yol bulmaya çalışıyorlar.
Ne Tevrat’ı, ne İncil’i ne de Kur’an’ı az bir pahaya sayıp karşılığında dünyaya yatırım yapmıyorlar. Allah’ın âyetlerini değiştirip, gizleyip onunla insanlar nazarında değer kazanmayı düşünmüyorlar. Hedefleri dünya değil, Allah’ın rızasıdır onların. Onlar bir Allah âyetini satmanın karşılığının rahmeti ve cenneti kaybetmek olduğunu çok iyi biliyorlar.
İşte böyle inanan, böyle düşünen ve böyle hareket edenler için, Allah’a böylece samimiyetle boyun eğenler için akla hayale gelmedik büyük nimetler ve mükafatlar vardır diyor Rabbimiz.Bu ve benzeri âyetlerle Rabbimiz öteki âlemin hesabına kitabına dikkat çekiyor. Yaşadıkları hayatta dünyanın, dünyalıkların değil de Allah dininin kav-gasını verenler için büyük mükafatlar vardır. Gö­rünüşte Allah’a kulluğu hedeflemiş, Allah’ın hoşnutluğunu ve cenneti hedeflemiş olan bu insanların dünyada bir kazançları yok gibidir. Ama öbür tarafta çok büyük kazançlar var. Çünkü Allah hesabı çok çabuk görendir. (ALİ KÜÇÜK BESAİR’ÜL KUR’AN )
“Doğrusu; imân edenler, Yahudiler, Sâbiîler ve Hıristiyanlardan Allah’a ve âhiret gününe inananlara, sâlih amel işleyenlere; hiç korku yoktur. Ve onlar üzülecek de değildirler.” (Maide suresi/69)
İbni Kesir tefsirinde Maide suresi 69. ayetin tefsirinde şu bilgiler veriliyor:
Allah’ın Emrini TebliğAllah Teâlâ buyuruyor ki: Ey Muhammed de ki: Ey Ehl-i kitâb; siz Tevrat’ı, İncil’i ve Rabbmızdan size indirileni dosdoğru tatbik etmedikçe; hiçbir şey üzerinde değilsiniz. Elinizde bulunan, Allah tarafından peygamberlere indirilen kitaba inanmadıkça; onun emirleriyle amel edip bu emirler arasında yer alan Allah’ın Rasûlü Muhammed’e îmân. ederek şeriatına uymadıkça; hiçbir şey üzerinde değilsiniz. Bunun için Leys İbn Ebu Selim, MÜcâhid’den nakleder ki; «Rabbınızdan size indirileni» kavlinden maksad, yüce Kur’an’dır.«Andolsun ki; Rabbından sana indirilen, onlardan çoğunun azgınlık ve küfrünü arttıracaktır. Öyleyse o kâfirler güruhu için tasalanma.» Tasalanma, çünkü onlar seni dinleyip hidâyete eremezler.«Doğrusu îmân edenler.» Bunlar Müslümanlaradır. «Yahudiler». Bunlar da Tevrat’ın mensuplarıdır. «Sâbiîler» Bunlar Hıristiyanlarla Mecûsîler arasında bir taife olup herhangi bir dine mensup değillerdir. Mücâhid böyle der. Bir başka rivayete göre; Mücâhid, sâbiîlerin Yahûdîlerle Mecûs��ler arasında bir taife olduğunu söyler. Saîd İbn Cübeyr de, Yahudîler ile Hıristiyanlar arasında bir taife olduğunu söylemiştir. Hasan el-Basrî ise, Sâbiîlerin Mecûsîler gibi olduğunu söylemiştir. Katâde; sâbiîlerin, meleklere tapan ve kıbleden başka yöne dönerek ibâdet eden bir kavim olduğunu bildirmiştir. Rivayete göre; bunlar, Zebur’u okurlarmış. (Devamı Yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti