Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

AFYONKARAHİSAR’DA EĞİTİME YAZIK OLUYOR.SEVGİ, GÜVEN SARSILIRKEN, BİRLİK YIKILIYOR

Kocatepe Gazetesi 16 Temmuz 2014 Çarşamba 03:00:00
  Biz öğretmen camiası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ard arda değişim adı altında getirdiği yönetmelik, genelge ve kanunlarla akıl tutulması yaşıyoruz. Ortak benimsenen değerler birer birer parçalanıyor.
İnsan iç ve dış dünyasında olguları, nesneleri algılar. Yönetir, yönlendirir, yönetilir. Sevinç veya üzüntü duyar. Kimi mutlu, kimi mutsuzdur.
Sevincinin veya üzüntüsünün, mutluluğunun veya mutsuzluğunun nedenleri çok çeşitli olsa da, yaşadığı toplumdan ayrı kalamaz. Kendisini etkileyen temel neden, yaşadığı çevresi, toplum ve devlettir. Yöneticilerin yönetme tercihi, bireyin ruh dünyasını da şekillendirir. Eğitim camiası ruhsal yönden travma yaşamaktadır.
İnsan; başkasının görüş, düşünce ve uygulamalarından etkilenir.
Öğretmen camiasını ayrıştırdınız.
Eğitim camiasının saygınlığını yıktınız.
Hepimiz kardeşiz diyerek, kardeşi kardeşe düşman ettiniz.
Resmen ayrımcılık, bölücülük yapıyorsunuz.
Ortak değerleri parçaladınız.
Birbirimizin kıymetini bilelim,
Öğretmeni, öğrenciyi veliyi dinlemezsiniz.
Dengeler değişecek.
Rotayı kaybettiniz.
“Yapılan yalan, talan, ihanettir” diyenlerin sayısı artıyor
Eğitim camiasında herkesi ama herkesi fişliyorsunuz.
Öğretmen, öğrenci ve veliler, herkes gergin,
Beyler bu gerçekten yolun sonu mu?
Umuyoruz sonunda insan kazanır.
Bir başkasının tespitlerine evet diyorsanız, Afyonarahisar’da eğitimde tükenmişlik sendromu yaşanıyor demektir. Tükenmişlik sendromu insanları gerçeklerden koparabiliyor.
Soruyorum şimdi Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Anadolu İmam Hatip Lisesine çevrilmesinin altında yatanlar bu gibi ayrıştırmalar değil midir? Güç gösterisi ise bunu başarıyorsunuz. Afyonkarahisar’da hiç kimse ama hiç kimse İmam Hatip Liselerine karşı değil, 1997’de imam hatip liselerine yönelik yapılan uygulamalara nasıl karşı çıktık isek, bu gün de sizin yaptığınız yanlışların karşısında durmak gerekiyor.
Belediye başkanımız Burhanettin ÇOBAN, kim ne derse desin Eğitime verdiği destek tüm eğitim camiası tarafından takdirle karşılanmıştır. İl de başarının artması için en somut adımı atan kişidir. Her yazımda kendisine teşekkür ettim.
Sayın başkan Allah aşkına bu meselenin üzerine gidin, tek güvencesi insanların sizsiniz. Atatürk Lisesi’ni yapın, Cumhuriyet Lisesi’ni yapın, Fatih Lisesi’ni yapın.
Çok daha önemli bir çıkış noktası var.
Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni yeni yapılan TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi’ne taşıyın, Anadolu Öğretmen Lisesi’ni Sosyal Bilimler Lisesi yapın. Aklın yolu tektir.
Bilimden, akıldan, çağdaş değerlerden uzak, tükenmişliği önlemek için, birlik içinde, insanları fazla yıpratmadan bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Yazık etmeyin Afyon’da eğitime…
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti