Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ALLAH’IN ÜÇ BİN İSMİ VARDIR

Muharrem Günay 7 Aralık 2017 Perşembe 13:14:55
 

Seyyid Muhammed Hakkı Hazretleri Sırlar Hazinesi adlı eserinde şöyle diyor:
“Bil ki Allahü Teâlâ’nın üç bin ismi vardır. Bin ismini sadece meleklere öğretmiştir başkasına değil. Bin ismini de yalnız peygamberlere öğretmiştir. Üç yüz ismi Tevrat’ta üç yüz ismi İncil’de üç yüz ismi Zebur’da doksan dokuz ismi de Kur’an-ı Kerim’de mevcuttur. Bir ismini de Cenâb-ı Hakk kendine seçip ayırmıştır. Bahsedilen üç bin ismin mânası şu üç isimde toplanmıştır: Bismillâhirrahmânirrahîm (Allah – Rahman – Rahim) kim bunu öğrenir ve söylerse Allah’ın bütün isimlerini anmış gibi olur.” (Sırlar Hazinesi s.318. Celal Yıldırım tercümesi, İstanbul 1977.)
Hazreti Aişe Validemizin rivayetine göre; Rasûlüllah (s.) Efendimiz altı kadar ashabıyla yemek yerken bir bedevi içeri girdi ve besmele çekmeden iki lokma yedi. Bunun üzerine Rasûlüllah (s.) Efendimiz, “Bedevi eğer besmele çekerse size kâfi gelmiş olur. Sizden biriniz yemek yerken Allah’ın adını ansın. Bunu başlarken unutursa hatırladığı yerde (Bismillahi evvelehü ve âhirehü) Başında da sonunda da Bismillah desin!” (Ebû Davud İbni Mace Âişe R. Anha’dan)
Besmele’nin fazileti ve sırrı ile ilgili çok dayıda hadis vardır. Şimdi sıra ile onlara yer verelim:
“Ağaçlar kalem denizler de mürekkep olsaydı; cinler ve insanlar toplanıp meleklerle birlikte bir kitap hazırlayıp Bismillâhirrahmânirrahîm’in manasını yazmaya başlasalar ve buna iki milyon yıl devam etmiş olsalardı onun yüzde birinin mânasını yazmaya güç getiremezlerdi.”(Risalei Besmele, Sırlar Hazinesi C.Yıldırım s.304.)
Şeytan Besmelesiz Başlanan Her İşe Ortak Olur
İslam’a göre yapılması meşru olan her işe Allah’ın adıyla başlamak asıldır. Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz buyurdu ki:
“Soyunurken çekilen Besmele, cinlere perde olur, avret yerlerini göremezler.” (Ebiddünya)
“Besmeleyle yenen yemek bereketli olur.”  (İbni Mace)
“Yemeği Besmeleyle yiyip, sonunda Elhamdülillah diyenin, daha sofra kalkmadan günahları affolur.” (Taberanî)
“Şeytandan korunmak için, yemeğe Besmeleyle başlayın!” (Taberanî)
“Şeytan, Besmele çekilmemiş yemeği kendine helâl görür.” (Müslim)
“Şeytandan korunmak için, eve girerken selam verin ve yemeği besmeleyle yiyin! (Taberanî) Çünkü Eûzü besmele ve selamla girilen eve şeytan giremez.
“Ya Rasulallah! Çok yediğimiz halde doymuyoruz, yemeğin bereketi olmuyor.” dediler. Rasulullah (s), “Yemeği ayrı değil beraber yiyip; Besmele çekilirse, bereketli olur.” buyurdu. (İbni Mace)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER