Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Haseti Tedavi Eden İlaç Ver Doktor Bey!

Kocatepe Gazetesi 13 Ekim 2013 Pazar 03:00:00
  Selamün aleyküm değerli okurlarım. Yeni bir günde yine Allah’ın rahmeti, bereketi, selameti üzerinize olsun. Allah herkesin maddi ve manevi hastalıklarına şifa versin inşallah.
Dün hatırlarsınız rehber kulların yani Allah dostların özelliklerinden bahsetmiştik. Bugün de onlara neden gitmeliyiz bunu konuşalım biraz.
İnsan beşeri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yer, içer, uyur. Bazen yiyip içtiklerinden bazen ise uyku düzenindeki düzensizlikten ve yahut eksiklikten dolayı bedeni hasta olabilir. Bazen üşütüp hasta olur doktora gider bazen vücudunun ihtiyacı olan vitaminleri almadığı için zayıf düşer ya da çok yediği için belli rahatsızlıklar nükseder.
Doktora bedenindeki olumsuz durumu ve bu olumsuz durumun ona verdiği rahatsızlığı anlatır, doktor ona ilaç verir ya da diyet verir hastalığın bedenden atılması için. Belli tedaviler sonunda bedenindeki bu hastalık atılır sağlığına kavuşur.
Bu bedenimizde gördüğümüz hastalıklara bulduğumuz çözüm yoludur. Peki ya ruhumuz…?
Ruhumuzun hastalıklarını sayalım. Kin, haset, kıskançlık, riya, yalan vs.
Hiç doktora gidip “komşum eşiyle çocuklarıyla çok mutlu, ben hiç mutlu değilim, o yüzden onu çok kıskanıyorum ve ona zarar vermek istiyorum doktor bey, bi ilaç yazın” diyen bir hanımı görmedik.
Fakat sırf kendinde olmayanlara duyduğu kıskançlık yüzünden yıkılan yuvalar, saldırılan itibarlar, ağlayan insanları çok gördük.
Akrabasının kazancının artmasını, itibarının yükselmesini, saadetinin artmasını istemediği için iftira atanları, her türlü hatasının içinden çıkabilmek hatalarıyla yüzleşmek yerine kuyruk kuyruğa yalan söyleyenleri.
Menfaatine uygun düşmüyor diye gıyabında türlü hakaretler ettiği insana, çıkarlarına yakın bulduğu anda methiyeler dizenleri gördükçe hidayet diliyorum.
Peki bu insanları doktora götürseniz size bir reçete yazar mı? En büyük hastalıklar bu tip hastalıklardır zaten. Ülkemizde kanserden ölenlerin istatistiğini tutan kurumlar birde hasetinden ölenlerin istatistiğini tutsa şok eden rakamları o zaman görürler. Başkalarının olumlu ilerleyişini kıskana kıskana, başkalarının hayatını konuşmayı kendine meslek edine edine kalp hastalıklarına, sinir hastalıklarına düşen insanlar var onlara da bir şifa gerekmez mi?
İşte bu tip hastalıklar için de bir doktor gerekir, tıp da bunun için psikologlar var demeyin hiç, onlar dinler, sizi yönlendirir, gerekirse ilaç yazar gönderir. Mevcut huylarınıza, ruhunuzdaki hastalıklarınıza tesiri pek olmaz olsa da ücret verip gitmediğiniz zaman tesiri de hemen kesilir.
Hayat boyu yanımızda olan an bean öğütleriyle kalbimizi kuşatan, tasavvuf yolunda ilerlememize mani olan bu çeşit hastalıklarımıza tedavi bulan bir Allah dostu her daim hayatımızda olmalı, onun tesirli sözleri kalbimizin katılaşmış yanlarını yumuşatmalı, onun verdiği derslerle ruhumuzu tanımalı, ruhumuzu dinlemeli, eğitmeli ve onun mertebelerini yükseltmeliyiz. Çünkü ruhumuzun aldığı eğitimler bize ahiret aleminde çok lazım olacak. Ruhumuzun ölümsüz bir varlık olduğunu unutmamalıyız. O ahiret aleminde sonsuza kadar yaşayacak ve orada yaşamak için gerekli malzemelerini de bu dünyadan götürecektir. Bu dünya hayatı için nasıl ki iyi eğitim alıp iyi kazançlar elde edip rahat bir hayat yaşamayı gaye ediniyor isek aynı şeyleri ahiret alemi için de isteyeceğiz o yüzden çok çalışmak temkinli olmak ve bir Allah dostundan yardım almak şarttır.
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle saygılar…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti