Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MEB NEDEN İŞİN EHLİ YÖNETİCİLERİ TASFİYE EDİYOR…

Kocatepe Gazetesi 9 Aralık 2014 Salı 02:00:00
  Afyon MEM neden işin ehli yöneticileri tasfiye ediyor. Neden işi kişiselleştiriyor? Neden kendisine sempatik gelmedi diye, işine gelmiyor diye yöneticilik görevini elinden alıyor? Neden işini iyi yapan, iyi iş yapan okul müdürlerini görevden almayı hak olarak görüyor. Hukukun üstünlüğünü tanımayan MEM, idare mahkemelerini kazanan okul müdürlerine boşuna mahkemeye gittiniz. İsterse Anayasa mahkemesine gidin, değişen bir şey olmayacak diyebilecek kadar cesareti nereden alıyor.
Sayın Vali, hukukun işlemesine yardımcı olunuz, kamuoyunun vicdanı olunuz. Siyasiler bu sizin isteğiniz değil. 65’lik Müdür yardımcılarının egosuna esir olmak zorundamısınız?
Her dereceden eğitim yöneticisinin, belirli periyotlarda yer değiştirmesinin, yasal anlamda görevlerini yerine getirmeyen yöneticilerin görevlerine son verilmesinin normal olduğu, bütün eğitim otoritelerince kabul edilen bir gerçektir. Ancak bu yasayla yapılan, değişiklik değil, tam anlamıyla bir tasfiyedir. Çünkü, yürürlükteki mevzuata göre gereken şartları yerine getirerek, bu görevlere atanan eğitim yöneticileri, bir yasa maddesiyle görevden alınmakta, hukuksal yolları takip ederek görevlerine hukuk yoluyla geri dönme hakları da dâhil olmak üzere hiçbir hak talep edememektedirler.

MEB’in bu tasfiyeyi neden yaptığı konusunda önemli nedenlerden biri; 12 yıllık AKP iktidarı döneminde; müfredattan ders kitaplarına; eğitim sisteminden, eğitimde teknoloji kullanımına kadar birçok alanda yapılan değişikliklere rağmen, eğitim sistemimizin ortaya çıkardığı öğrenci başarısının, uluslararası ölçeklere göre önemli bir ilerleme göstermemesidir.

MEB, Bakanlık politikalarını, bizzat kendi siyasi anlayışına yakın kadrolarla uygulamak anlamında, bu yönetici tasfiyesini yapmaktadır. Bu anlayış, 657 sayılı DMK’nın “kariyer ve liyakat” ilkesine uymamaktadır.

Bu yasa değişikliği sonucu görevden almalarda ve görevlendirmelerde akla gelebilecek bir başka neden ise AKP-Cemaat tartışmalarıyla gündeme gelen yargı ve emniyet teşkilatlarındaki tasfiyenin, MEB’e de uzanmasıdır. Eğer MEB, bu nedenle, böyle büyük çaplı bir tasfiyeyi gerçekleştiriyor ve gerçekten işinin ehli eğitim yöneticilerine yazık oluyor.

Bu nedenler, kanımızca, böyle büyük bir tasfiye operasyonunun gerekçesi olmaktan uzaktır. Eğitim yönetiminde, adaletten uzak, kariyer ve liyakat ilkelerine uymayan ve değişimin bilimsel nedenlerine dayanmayan bu tasfiye, önümüzdeki yıllarda daha büyük sorunlara neden olacaktır.
(Bir eğitimci)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER