Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ŞEYTANIN İNSANI NAMAZDAN UZAKLAŞTIRMA YOLLARI (2)-1

Muharrem Günay 22 Mart 2014 Cumartesi 02:00:00
  Peygamber Efendimiz:
Ölüm gelmeden önce hayatın, hastalık gelmeden önce sağlın, fakirlik gelmeden önce zenginliğinizin kıymetini bilin buyuruyor. Bu bakımdan zamanımızın kıymetini bilmek gerekir. Beş vakit namaza ayrılacak zaman topu topuna 40- 45 dakikadır. Kendimizi öyle ayarlamalıyız ki, zamanın içerisine sıkıştırılmış bir namaz değil, zamanı namazımıza göre ayarlamalıyız. Çalışmak, çoluk çocuğumuzun rızkını kazanmak elbette ibadettir. Fakat namaz dinin direği ve bütün ibadetlerin temelidir. Bütün ibadetler namazın etrafında şekillenirler. Kıyamette de kul ilk önce namazdan hesaba çekilecektir, namazın hesabı kolayca verilirse diğer ibadetlerin hesabını vermek de kolaylaşacaktır. Çalışmak öncelikle namazını kılanlar ve çoluk çocuğumu muhtaç etmeyeyim ve kazandıklarımdan da Allah yolunda harcamada bulunayım diye niyet edenler için bir ibadettir. Eğer çalışmak tek başına ibadet olarak yeterli olsaydı Allah, namaz, oruç ve hac gibi ibadetleri emretmezdi.
Çalıştığım kurumda izin vermiyorlar bu yüzden namaz kılamıyorum demek de bir bahaneden ibarettir. Çünkü namazımızı paydos vakitlerinde kılabiliriz. Ayrıca namaz kılma izni verilmeyen bir iş yerinde çalışmak caiz değildir. İlk fırsatta namazımıza engel olmayacak bir iş bulmamız gerekir.
Namazında niyazında olan dindar insanlara bazı çevrelerce kem gözle bakıldığı, yobaz ve gerici gibi hoş olmayan sözler söylendiği bilinmektedir. Gerçek gerici ve yobazlar bu sözleri söyleyen ve böyle düşünenlerdir. Çünkü bir insanın inandığı dinin gereklerini yerine getirmek veya getirmemek en temel insan haklarındandır. Gerçek yobazlar ve gericiler en temel insan haklarından olan inanç ve ibadet hakkına saygı duymayan insanlardır. Bu tür insanları örnek bir insan ve örnek bir Müslüman olarak ve inandığımız gibi yaşayarak utandırmalıyız. Müslüman özellikle bu noktada çok dikkatli olmalı ve inandığımız gibi yaşamalıyız. Bir Müslüman bildiği işi yapmalı, yaptığı işi iyi bilmeli, hangi işi yapıyorsa o iş kolunda herkese örnek olmalıdır. Doktorsa en iyi doktor, öğretmen ise en iyi öğretmen, işçi ise en iyi işçi olmalıdır.
Namaz Allah rızasını kazanmak için kılınır. Namaz kılarken de spor yapılmış olur. Fakat spor yapmak için namaz kılınmaz. Namaz da bir spordur, ben sporcu olduğuma veya günlük spor yaptığıma göre namaz kılmama gerek yok demek yanlıştır.
Alkol almak hiç şüphesiz dinimize göre haramdır ve sarhoş halde iken namaz kılınmaz. Bir Müslümana alkol almak elbette yakışmaz fakat alkol alıyorum diye namazdan tamamen uzaklaşmak ve namaz kılmamak ta yanlıştır. Bir taraftan alkol almayı bırakmak diğer taraftan da namaz vakitlerinde alkol almamak gerekir.
Başımı örtmediğim veya örtemediğim için namaz kılmıyorum düşüncesi de elbette yanlıştır. Elbette din de hedef mümin kadınların hepsinin örtülecek yerlerini örtmesidir. Fakat bu hedefe ulaşmadan da sadece namaz kılacağımız zamanlarda örtülmesi gereken yerlerimizi örterek namazımızı kılmalıyız.
Çok günah işledim, nasıl olsa Allah affetmez düşüncesi tamamen yanlıştır. Allah’ın rahmetinden ümit kesilmez, Allah’ın rahmetinden ancak kâfirler ümit keser. Bunu yanında nasıl olsa Allah affeder düşüncesi de yanlıştır. (Devamı Yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti