Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ŞUBAT AYI’NA ZAM GELDİ – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 28 Şubat 2012 Salı 02:00:00
  Kızımın evinde günlük takvim yaprağını koparırken, Şubat Ayı bu sene 29 çekecek dedi.
Kızımın sözü bana ilkokulda bir öğrencimin Şubat Ayı’nın 29 çekişini anlatması olayını çağrıştırdı. Dramatize ile dünyanın güneş etrafında döndüğünü kavratmaya çalıştım. (bir öğrenci güneşi temsil ediyor, dünya ay ile birlikte güneşin etrafında dönüşünü iki öğrenci temsil ediyor) Dünya güneşin etrafını 365 gün altı saatte dolaştığını vurguladık. 365 gün fazlası altı saatlik zamanın dört senede bir gün ettiğini, bu fazlalık gün Şubat ayına ekleni-yor. İşte onun için Şubat Ayı dört senede bir 29 çekiyor diye uzun uzun izah ettik.
Sonraki derslerin birinde konunun kavranıp kavranmadığını anlamak için bir öğrenciye Şubat Ayı neden dört senede bir 29 gün çekiyor diye açıklamasını istedim.Öğrenci dört senede bir seçim olduğu için Şubat ayı dört senede bir 29 çekiyor diye cevaplandırdı. O yıllarda genel seçimler dört senede bir yapılıyordu.
Bende Şubat Ayı’na zam gelmiş onun için bu sene 29 gün oluyor dedim. Öğrencinin yanlış ce-vabı ile benim esprili sözüme tüm sınıf öğrencileri ile beraber gülüştük.
Teneffüs zili çaldı. Dışarı çıktık.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER