Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

Aday Olsa Oy Verilecek İsimler-2

Bir önceki yazıda bahsetmiştim. Amacımız ‘atamak’ değil, buna gücümüz de yok. Tüm partilerden aday olmak isteyenler, genel merkezlerini ikna edecek. Genel merkezlerin uygun gördüğü kişiler de seçmen karşısına çıkacak.
Böyle mi olmalı? Yoksa her seçim, bir önseçimin neticesinde mi şekillenmeli? Ayrı bir konu.
Adaylara yönelik anketlerin başladığını da biliyoruz.
Olanda hayır vardır.

Daha önce, ‘Aday olsa oy verilecekler’ listesini kısa tutmuştuk. Eleştiri de geldi, beğenen de oldu. Allah razı olsun.
Bizimkisi, Afyonkarahisar’ın tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra insan birikimini de ortaya koymak. İnanın ne kadar değerli kişinin adını sıralasak, misliyle yazmadığımız isim yazılmamış olarak kalıyor. İlimiz kendini yetiştirmiş insan gücü bakımından da imrenilir düzeyde.

Gelelim listemize…
Aday olsa oy verilebilecek isimler…
Önceki dönem milletvekilliği yapan Zekeriya Aslan, Ahmet Koca, Halil Ürün… Hizmet yaptıkça, vatandaşın işini çözdükçe mutlu olan siyasetçilerdi. İl için Belediye Başkanı adayı olsalar oy verilir. Yine önceki dönem Milletvekillerinden Mehmet Parsak, enerjisi ve hitabeti ile gönüllere dokunur; her kesimden oy alır.
Tabii ki Prof. Dr. Veysel Eroğlu… Bakanlık’tan ayrılalı 5 yıl olmasına rağmen gittiği her vilayette Bakan gibi karşılanıyor; görevde olmayan hiçbir siyasetçiye nasip olmayacak sevgi ve ilgi görüyor. Toparlayıcı yapısıyla aday olsa oy verilir. Belki de mühendislik ve siyasetteki tecrübesinden bir büyükşehirde yararlanılır…
Av. Onur Çelik… Her zaman güleryüzlü, herkesin yardımına koşan girişken bir siyasetçi. Aday olsa oy verilir.
Mimar Mustafa Ceylan… Afyonkarahisar’a imza atan önemli isimlerden. Mimarlar Odası Başkanlığı da yapmış, ufku geniş, çevresi geniş. ‘Afyon’a mimar eli değsin’ diyenler başta olmak üzere, her kesimden oy alacak bir isim.
Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu… Hem basın, hem üniversite camiasının yakından tanıdığı; her iki camiayı layıkıyla temsil edecek bir isim. Saygınlığı, bilgisi ve tecrübesiyle Afyonkarahisar’a yön verir; aday olsa tereddütsüz oy alır.
AFSİAD Başkanı Kadir Sayın… Çalışanının alınteri kurumadan hakkını teslim eden, iş dünyasının saygı duyduğu, proje ve istihdam odaklı çalışan bir isim. Şirketlerindeki yaklaşımı şehre uygulasa, ilimizin çehresi değişir. Aday olsa oy verilir.
Afyonkarahisar OSB Başkanı Bekir Yeşilay… Organize Sanayi Bölgesi’nde istikrarlı biçimde yönetimini sürdürüyor, OSB’nin genişlemesi çalışmalarında da büyük rol oynadı. Saygı duyulan, sevilen, Afyon için yatırım yapmaktan, Afyon’a yatırım çekmekten mutlu olan bir iş insanı. Mütevazı kişiliğiyle gönüllere girer, aday olsa oy verilir.

İsimler çoğaltılabilir; sizin de gönlünüzden geçen değerli görev ve dava insanları olabilir.
Adaylar kesinleşinceye kadar bu konu gündemimizde olmaya devam edecek.

Bu yazıyı okuyanlar, iki cihanda afiyet ve zenginlik içinde yaşasınlar.

 

NİCE 100 YILLARA
Kimsesizlerin kimi olan Cumhuriyetimiz, 100 yaşına geldi.
Cumhuriyetimizin 100. yılını içte ve dışta pek çok sorunla karşılıyoruz.
Gazze’de terör devleti İsrail tarafından adeta bir soykırım yapılması bizi üzmekten ziyade sinirlendiriyor.
Yunanistan’ın Amerikan kuvvetlerini “misafir” etmesi, Suriye’nin kuzeyinde şer odakları tarafından yapılan planlar; kuzeyimizde Rusya-Ukrayna savaşı…
Bunları düşündüğümüzde bile devletimizin ne kadar sağlam temeller üzerinde kurulduğunu; mazlum milletlerin umudu olarak her zaman dimdik durmamız gerektiğini bir kez daha anlıyoruz.
Ancak bir konu var ki paylaşmak isterim:
Cumhuriyetimizin 100. yılına ilişkin coşku, sadece büyük şirketlerin reklam ajanslarına yaptırdığı, birbirinden ilham alan; üretkenlikten ziyade bamtelini yakalama çabasında olan reklamlarla ilerliyor.
Cumhuriyetimizin 75’inci yılında ülke geneline yayılan heyecanı daha çok görüyorduk.
İnşallah, 100. yıla ilişkin coşkumuz, bir tek bu hafta ile sınırlı kalmaz; en azından yıl sonuna kadar çeşitli etkinlikler düzenlenir.
Allah devletimizi daim kılsın, milletimize güç versin.
Nice 100 yıllar görelim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti