Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

AFYON GÜREŞLERİ

Afyon Gün F.M Radyodan duyduğuma göre Karaadilli Güreşleri’nin Zafer şenliklerinde yapılması için hazırlık yapılıyor.
Bu konuda çalışmaların desteklenmesi gerekir.
Arkadaşımız Ahmet Tunca yıl 1966, Turizm Derneği başkanıyım. Zafer bayramı nedeniyle programlar yaptık. Türk müziği Batı müziği sanatkârları iki sinemada konserler verildi. Edebiyatçı, tarihçi ileri gelen âlimler konferanslar verdi; Şairler konuşma ve şiirler okudular. Behçet Kemal halkın heyecanını içlerine girerek duygulandı. Şenlik ve toplantıların sonunda. Bir de unutulmaya yüz tutan güreş programı düzenleyelim dedik.
Karaadilli’deki Güven Un Fabrikasından alışverişim, dolayısıyla yapılan güreşleri ve alanını görmüştüm.
Gerek orada, gerek Trakya’dan güreşçileri takip ederdim.
Eski top sahasında güreş yapılacak.
Doktor Ekşioğlu. Ziraat Müdürü Ali Müfüt. D.D.Y sendika başkanı Ali Kanlı Yönetim Kurulu üyelerimiz Zeytinyağı gerek. Bir iki kiloluk kutular da. Oda yetmeyecek. Ben iş yerimden bir teneke çiçek yağı getirdim. Onunla yağlandılar.
Güreş başladı. O yeniyor. Bu yenecek millet heyecan birisi alta düştü. Cazgır bağırdı. Biz yöntem olarak altta kalanı yendi kararı verdik.
Sen misin kararı veren; Güreşçi üzerimize doğru koşuyor. Eyvah dedik. Bizi yere yuvarlandık, masadaki arkadaşlar. Kıravat gömlek, elbise tertemiz gelmişiz. Önce Dr. Ekşioğlu bir tarafa kaçtı. Ali Müfit ters yöne derken ortada ben kaldım.
Ben de çıkış kapısına koştum. Gitmesem takım elbisem yağ içerisinde kalacak.
Güreşlerin yeniden canlandırılması ilimizin bir iftihar vesilesi olacak. (Bu yıl Antalya, Kumluca’da yapılan güreşleri, filmden seyrettik. Gidemedik.)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti