Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

AİLE DÜZENİMİZ

Her geçen gün aile düzenimiz bozulmakta, boşanmalar çoğalmakta, yuvalar dağılmakta, öksüz ve yetim kalan çocuk sayısı da buna bağlı olarak artmaktadır.
Dört gün önceki mahalli gazetelerimize yansıyan üzücü ve endişe verici bir haber vardı. İl nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü verilerine göre ilimizde 2010 yılında boşanan çift sayısının bir önceki yıla göre yüzde 19 arttığı bildiriliyor. 2009 yılında 1.084 çift,2010 yılında 1.289 çift olmak üzere 2.373 çiftin yuvası dağılmış. İki yılda 13.000 kişi evlenirken 27.000 çocuk dünyaya gelmiş. Bir önceki yıla göre evlenenlerin sayısı düşmüş.
Değerli okuyucum; 150.000 nüfuslu bir ilde yılda 1.300 çift boşanıyor. Boşanan bazı çiftlerin çocuklarının olduğunu da düşünürsek 3.500–4.000 kişinin yuvasını dağılması ve mutsuzluğu demektir. Bir de bunların ailelerinin bu sonuçtan yıllarca huzursuz ve mutsuz olduklarını düşünürsek hiç de iç acıcı bir durum çıkmıyor.
İlimiz gibi örf, adet ve geleneklerine bağlı illerde durum böyleyse diğer illerde bu oranların daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu demektir ki, Türkiye genelinde çok daha kötüyüz.
Bütün bu sonuçlar aile düzenimizin ve Türk aile yapısının hızlı bir şekilde bozulduğunu göstermektedir.
Bunların başlıca sebepleri; gençlerimizin evlilikten beklentilerini tam bilememeleri, dinimizin iyi anlaşılamaması, örf ve adetlerin uyuşmaması, zararlı alışkanlıklar, ekonomik etkenler ve ahlaki faktörler gelmektedir.
Bu konularda, ailelere de büyük görevler düşmektedir. İdeal evliliklerin nasıl olması gerektiği konusunda eğitici, hoşgörülü ve sabırlı olmaları gerekmektedir. Adayların da büyüklerin tavsiye, ikaz ve önerilerini ciddiye almaları kendileri açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır.
Milletimiz, tarih boyunca sağlam aile yapımız sayesinde imanlı ve vatansever insanlar yetiştirmiştir. “Helal süt emmiş” tabiri bizde önemlidir. Aile yapımızın bozulması herkesten önce rakip devletleri sevindirmektedir. Bu tehlikeyi de iyi sezinleyip, sağlam karakterli, dürüst ve hak hukuk gözeten nesiller yetiştirmeliyiz. Bunu başarırsak boşanmalar azalacak ve huzur ve mutluluğumuz da artacaktır.
Mutluluklar sizinle olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti