Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

ATATÜRK DİYOR Kİ (Ağustos 1924)

”Efendiler, Afyon Karahisar, Dumlupınar meydan savaşı ve Zafer Türk tarihinin bir dönüm noktasıdır. Tarihimizde çok büyük zaferler kazanılmıştır. Ancak 30 Ağustos zaferi kadar kesin neticeli Cihan tarihine cereyan vermekte Kesin neticeli bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Doğudan şimdi doğacak güneşe bakınız.!
(Mart 1933) Müstemlekecilik ve emperyalizm, yeryüzünde yok olacak ve yerlerine uluslar arasında renk din ve ırk farkı gözetmeyen yeni bir ahenk ve işbirliği hakim olacaktır.
9 Eylül 1922 de İzmir’e girildiğinde, Büyük zaferin coşkunluğu içindeki arkadaşlarına, ”Asıl işimiz şimdi başlıyor” hitabıyla yeni bir Devletin temellerinin atılacağının müjdesini veriyordu.
6 Aralık 1922 de verdiği demeçte diyor ki:
ÜLKEMİZ üzerine istila emelleri besleyecek olanların, her türlü ümitlerini kıracak şekilde SİYASETTE, YÖNETİMDE, EKONOMİDE KUVVETLİ OLMAK GEREKİR.
Bu yüzden kurtuluş ve bağımsızlık için yaptığımız savaşı tamamlamak ve Tanrı’nın ulusumuza doğuştan verdiği yetenek, kabiliyetinin en yüksek derecede geliştirmek ve memleketimize bağışladığı kuvvet ve zenginliklerden, en büyük faydayı sağlayıp güçlüğümüzün nedenlerini ortadan kaldırmak için hiç bir vakit ve fırsatları kaçırmadan çalışmalıyız.
Ülke mutlaka asra uyan uygar ve yeni olacaktır. Bütün fedakarlığımızın faydalı olması buna bağlıdır. Halkımız bilmeksizin ne kadar YENİLİK TARAFTARIDIR. Halk refah içinde bağımsız zengin olmak istiyor. Köylünün, çalışmalarının netice ve üretiminin en yüksek dereceye yükseltmek ekonomi siyasetimizin temel taşıdır. MİLLİ AHLÂKIMIZ UYGAR ESASLARA ve hür fikirlerle desteklenmelidir. Gerçekleri konuşmaktan korkmayınız. Fikirler fikre yenilir. Fikirler şiddet ve zorla topla tüfekle asla öldürülemez.
Ne mutlu TÜRKÜM diyene
Bir TÜRK dünyaya bedeldir.
Ey Türk çalış güven övün

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti