Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

BAZI HIRİSTİYANLAR BİZ ALLAH’IN SEVGİLİLERİYİZ, ÇOCUKLARIYIZ DEDİLER

Devamlı surette Allah’a şirk koşma hastalığına yakalanan Yahudi ve Hıristiyanlar İsa ve Üzeyir Allah’ın oğlu demekle kalmayıp; İşi daha da ileriye götürerek kendilerinin de Allah’ın oğlu ve sevgilisi olduklarını iddia etmişlerdir ki bu iddiaları Kur’an’da kesin bir dille yalanlanır.
“Yahudiler ve Hıristiyanlar, “Biz Allah’ın oğulları ve sevgilileriyiz” dediler. De ki: ” O halde niçin günahlarınızdan ötürü (Allah ) size azab ediyor?” Hayır, siz de O’nun yaratıklarından birer insansınız. O dilediğini bağışlar, dilediğine azab eder. Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin mülkü Allah’ındır. Nihayet dönüş de O’nadır.”(Elmalılı) (Maide Suresi, 18)
Allah İsa’ya Şöyle Sordu:
“Allah: Ey Meryem oğlu Isa! İnsanlara, “Beni ve anamı, Allah’tan başka iki tanrı bilin” diye sen mi dedin, buyurduğu zaman o, “Hâşâ! Seni tenzih ederim; hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Hem ben söyleseydim sen onu şüphesiz bilirdin. Sen benim içimdekini bilirsin, hâlbuki ben senin zâtında olanı bilmem. Gizlilikleri eksiksiz bilen yalnızca sensin.” (Maide/116)
“Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni içlerinden alınca artık onlar üzerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeyi hakkıyle görensin. (Maide/117)
Onlar Cinler İle Allah Arasında Bir Ortaklık Kıldılar
“Cinleri Allah’a ortak koştular. Oysaki onları da Allah yaratmıştı. Bilgisizce O’na oğullar ve kızlar yakıştırdılar. Hâşâ! O, onların ileri sürdüğü vasıflardan uzak ve yücedir.” ” O, göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır. O’nun eşi olmadığı halde nasıl çocuğu olabilir! Her şeyi O yaratmıştır ve her şeyi hakkıyla bilen O’dur. (Enam / 100-101)
“Allah ile cinler arasında da bir soy birlimi uydurdular. Andolsun, cinler de kendilerinin hesap yerine götürüleceklerini bilirler.” (Saffat/158.)
Bu konuda Saffat suresinin tefsirinde şu bilgilere yer verilmiştir:
“O’nunla cinler arasında bir nesep bağı uydurdular.” Mücâhid der ki: Müşrikler: Melekler Allah’ın kızlarıdır, demişlerdi. Ebubekir (r.a.) : Peki onların anneleri kimlerdir? Diye sordu da, onlar: Cinlerin ileri gelenlerinin kızlarıdır, diye cevap verdiler. Katâde ve İbn Zeyd de böyle söylemiştir. Bu sebepledir ki Allah Teâlâ şöyle buyurur:
“Andolsun ki (onların böyle bir hükmü kendilerine nisbet etmiş oldukları) cinler de, onların (götürüleceklerini, bu sözü söyleyenlerin bu konudaki yalan, iftira ve bilgisizce bâtıl sözleri yüzünden hesâb günü azaba) götürüleceklerini bilmektedirler.”
İbn Abbâs’tan rivayetle Avfî, “O’nunla cinler arasında bir nesep bağı uydurdular.” âyeti hakkında der ki: Allah’ın düşmanları, Allah Teâlâ ile İblis’in kardeş olduklarını sanmışlardı. İbn Abbâs’ın bu sözünü İbn Cerîr naklediyor.
“Allah, onların nitelendirdiklerinden münezzehtir.” Yücedir, mukaddestir, bu zâlim ve inkârcıların nitelendirdiklerinden ve çocuğu olmasından münezzehtir.” (İbni Kesir Tefsiri)
“Onların çoğu şirk koşmadan Allah’a iman etmezler. (imanlarına az çok bir şirk karıştırırlar).” (Yusuf 12/ 106) (Elmalılı)
Ahmet Tekin bu ayete şöyle meal vermiştir:
“İnsanların çoğu, ilâhlığında, otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında Allah’a ortak koşarak gizli şirke düşüp başkalarını da otorite kabul ettikleri bir düzen içinde Allah’a sözde iman ediyorlar.” (Yusuf 12/ 106)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti