Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Cem Ağabey TRT Genel Müdürü olur mu?

Murat Arısoy 11 Ekim 2014 Cumartesi 03:00:00
  Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü İbrahim Şahin, Samsun Valisi olunca tartışma başladı: TRT Genel Müdürü kim olsun?
Kamuoyunda Nasuhi Güngör ve birkaç kişinin daha ismi geçiyordu. Ancak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na “TRT Genel Müdürü olmak istiyorum” diye başvuranların arasında Nasuhi Güngör bulunmuyor.
TRT Genel Müdürü olmak için başvuranların arasında Afyonkarahisarlı gazetecilerin yakından tanıdığı bir isim de var. Cem Hakan Işıklar, şimdi Uşak Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.
Ancak Cem Ağabey’le tanışmamız Uşak’ta olmadı.
Cem Ağabey, Kanal 3’te önce Haber Müdürlüğü, ardından da Genel Yayın Yönetmenliği sorumluluğunu üstlendi. 2009-2010 yılları arasında Kanal 3 ve Gazete 3’te çalışan genç meslektaşlarına yol gösterdi, kimi zaman şakayla karışık sinirlendi; ama herkesin “iyi” bir gazeteci olabilmesi için çaba sarf etti.
Zaman zaman Cem Ağabey’in eleştirilerinden ben de nasibimi aldım. Cem Hakan Işıklar, sadece “haber” için sert konuşur; sonra da kendine has üslubuyla gelir çay içerdi muhabirlerle birlikte. Bursa Olay gazetesinde haber yolculuğuna başlayan Işıklar Flash Tv, CNN Türk, Avrasya Radyo ve Televizyonu’nda emek verdi.
Işıklar, kısa süren Afyonkarahisar macerasının ardından Fırat Üniversitesi’nin radyo ve televizyonun Haber Koordinatörlüğü’nü yürüttü. Hatta FRT’nin başındayken “imkansızlık”lardan yola çıkarak ürettiği “Hacı Dolly”yi de bu köşede bir nebze olsun tanıtmaya çalışmıştım.
Cem Hakan Işıklar, hükümetle çok da barışık bir kişi değil. O nedenle TRT Genel Müdürü olacağını zannetmiyorum. Her ne kadar “televizyonculuğun kitabını yazsa” da malum, iktidara yakınlık ve uzak derecesiyle ölçülüyor makamlar, mevkiler.

KANALTÜRK’ÜN “MÜZMİN” MUHALİFLİĞİ

Ne izlerdik Kanaltürk’ü… 14 Nisan 2007’de Ankara’da düzenlenen Cumhuriyet Mitingi’ne Tandoğan’da şahit olmuştum. Ama İstanbul, İzmir ve diğer şehirlerdeki mitingleri Kanaltürk canlı verirdi. Şu sıralar Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’ne giren Tuncay Özkan çıkardı sahneye… Kitleler coşardı, coşardı, ama akamazdı. Zira Tuncay Özkan, “AKP’den kurtulmak için sağcılar MHP’ye, solcular CHP’ye oy versin” formülünü ilk kez seslendiren kişiydi. Bu formül başarılı olmadı, ama Tuncay Özkan, küçük bir yerel kanalın lisansı üzerinde kurduğu Kanaltürk’ün değerini hayli artırdı. Tevafuka bakın ki Tuncay Özkan, ilk Cumhuriyet Mitingi’nde “başı Amerika’da, kuyruğu Türkiye’de yılan” olarak nitelediği Fethullah Gülen’e yakın bir şirketler topluluğuna Kanaltürk’ü 25 milyon dolara satmak zorunda kaldı.
Tabii Tuncay Özkan’ı, başka bir “tevafuk” daha bekliyordu: Özkan, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni iken çok övdüğü F Tipi Cezaevi’nde Ergenekon Davası’ndan tutuklu bulunuyordu ve F Tipi’nin insan onuruna yakışmadığını söylüyordu.
Kanaltürk’ün talihi de Tuncay Özkan’dan farklı değil. Tuncay Özkan’ın sattığı, İpek-Koza Grubu’nun satın aldığı Kanaltürk, 17 Aralık 2013’e kadar hükümete yakın yayınlarıyla dikkat çekiyordu. İsminden midir, cisminden midir; Kanaltürk de bir “tevafuk” neticesinde “muhalif” cepheye düştü. Şimdi “say” deseniz birkaç muhalif televizyon kanalını, mutlaka Kanaltürk’ün de adı geçer.
Kanaltürk Olayı, iletişimbilimciler tarafından iyi bir şekilde araştırılmalı.

EN YAKIN ADAY TRT’DEN

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na “TRT Genel Müdürü olmak” amacıyla başvuranlar arasında sıradan muhabir de var, stajyer hâkim de. Tabii bunların bir kısmı “Adımız anılsın” diye başvuruda bulunuyor, ancak bir kısmı da gerçekten TRT Genel Müdürlüğü için yarışacak. Kanaatimce TRT Genel Müdürlüğü için en güçlü aday, kurumun kendi içinden çıkacak.
Adaylar arasından, siyasi yakınlık-uzaklık kıstasına göre kalan 4 kişi bana göre şöyle:
Sait Eken (TGRT Haber TV A.Ş – Yönetim Kurulu Başkanvekili- Genel Müdür)
Şenol Göka (TRT Genel Müdürlüğü- Genel Müdür Yardımcısı- Yönetim Kurulu Üyesi)
Erdoğan Yıldız (TRT Genel Müdürlüğ�� – Yayın Yönetmeni )
Hikmet İnce (RTÜK Başkan Yardımcısı- TRT Yönetim Kurulu Üyesi)
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılacak değerlendirmelerden sonra Bakanlar Kurulu’na 3 TRT Genel Müdürlüğü için 3 isim teklif edilecek. Sonrasında takdir Bakanlar Kurulu’nun.

LALEGÜL TV YAYINDA

Cübbeli Ahmet Hoca’nın uzun zamandan beri dile getirdiği televizyon projesi hayata geçti. Afyonkarahisar’daki bakkallarda, manavlarda izlenmeye başladı Cübbeli Ahmet Hoca’nın televizyonu Lalegül. Bir televizyonu esnaf izlemeye başlamışsa, o kanal tutar.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER